Google Translate

luni, 28 aprilie 2014

Speculatie... Legenda... sau Adevar. Frăția regilor traci. Misterele coifurilor regilor geto-daci.

 
Lângă Copuzu de astăzi, în urmă cu peste două milenii, regele geţilor, Dromichete, şi-a făcut capitala şi l-a adus în lanţuri pe generalul macedonean Lisimah, mâna dreaptă a lui Alexandru cel Mare, după ce i-a înfrânt oștile. Şi astăzi se mai găsesc în pământ urme ale acelor timpuri, scormonite de localnici şi de arheologi.
 
Despre tracii păgâni s-a scris că se fereau de carne şi îmbucau doar miere, lapte şi brânza, străduindu-se să vieţuiască în pace cu vecinii, drept pentru care Strabon i-a numit capnobați, trăind numai cu aerul pe care-l trag pe nări. Alţii stăruiau într-o evlavie şi mai fără de seamăn, lipsindu-se de femei, ktistii, adică „cei care îndreaptă legile” strâmbate de cei nevolnici, o stirpe de slăviţi mulgători de iepe, mâncători de lapte şi cei mai drepţi dintre oameni, aşa cum au fost descrişi tracii de Homer şi de Herodot.
 
În Piscul Crasanilor, în punctele Delus, Platou şi Lutărie, s-au găsit urmele de dimensiuni impresionante ale unei cetăţi getice, despre care Vasile Pârvan a afirmat că este Hellis, Cetatea Soarelui, reşedinţa lui Dromichete. Tot aici, inscripţiile tracice plasează locul naşterii şi copilăriei gemenilor cerești (Apollo și Artemis). Acest loc sacru s-a numit Netin Dava – „Cetatea Naşterii” şi se află pe malul apusean al lacului Sărătuica, în stânga Ialomiţei.
 
misterele-regilor-traci
 
Şi tot aici, pe teritoriul satului Piersica (Ialomiţa) este şi locul unde se află şi Ochii Geților, la 10 km de Copuzu. Legenda spune că atunci, la începuturile istoriei, regii traci, stăpânitorii Lânii de Aur din cântecele orbului Homer, domnitori şi peste lumea dunăreană, erau uniţi între ei de un jurământ tainic. O lege a tăcerii învelea acest jurământ pentru ca duşmanii să nu ştie că ei îşi apărau împreună pământurile şi comorile. Vorbele vechi spun că, de fapt, triburile tracice de pe teritoriul României erau într-un fel unite prin înfrăţirea regală a conducătorilor, cu mult înainte de marele Burebista.

Cei aleşi, iniţiaţi în « Taina Jurământului »

Tracii purtau ca semn de recunoaştere coifuri de aur sau de argint gravate cu semne anume, numai de ei înţelese şi ştiute. Dar asta ar însemna o răsturnare aproape totală a ceea ce se cunoaşte! Să fi fost spaţiul românesc leagănul unei culturi extraordinare, şi asta cu 3.000 de ani înainte de Hristos?
 
O civilizaţie avansată, uluitoare, despre care nu se ştie încă nimic? Marii regi traci, cu nume uitate prin locurile în care s-a născut istoria, să fi fost uniţi şi prin legături de sânge? Să fi existat, poate, o dinastie tracogetă al cărei mister nu s-a gândit încă nimeni să-l dezlege? Iar coifurile din aur să fi fost într-adevăr semnul primei regalităţi din arcul carpato-danubiano-pontic? Cât e legendă aici şi cât e adevăr? Să existe oare, ca şi în cazul uluitoarei poveşti a Troiei lui Schillemann, un sâmbure de adevăr?
 
misterele-regilor-traci-coif
 
Au fost enumerate doar câteva dintre teoriile şi întrebările care nu există în niciun manual de istorie. Puţini ştiu însă că, în România, au fost aduse la lumină câteva tezaure ce ar putea conţine un răspuns. Au fost descoperite, pe rând, nu mai puţin de cinci coifuri tracice, lucrate integral din aur sau argint, care conţin, absolut straniu, aceleaşi motive şi au aproape aceleaşi însemne încrustate pe ele. Coifurile din aur au fost găsite la sute de kilometri distanţă unul de altul, în locuri diferite, dar toate datează din aceeaşi epocă predacică şi au asemănări uluitoare.
 
misterele-regilor-traci-coif-peretu
 
Primul, cel mai cunoscut dintre ele, coiful de la Peretu (foto), apoi cel din mormântul de la Coţofeneşti, încă unul descoperit la Cucuteni, lângă Iaşi, cel de la Agighiol, dezgropat tot dintr-un mormânt regal şi ultimul, cel mai enigmatic dintre toate, coiful găsit nu se ştie exact cum, pe malul Dunării, lângă Porţile de Fier. Acesta a şi dispărut în mod misterios din ţară, pentru a reapărea tocmai peste Ocean, într-unul dintre cele mai mari muzee ale lumii.
 
Cinci coifuri din metal nobil care seamănă ca şi cum ar fi fost făurite de aceeaşi mână, deşi acest lucru este imposibil. Să fie ele semne ale legăturilor unei civilizaţii uluitoare şi asupra căreia nimeni nu s-a străduit să se aplece cu destul de multă osârdie, exact cum par să fie şi misterioasele cranii din cristal descoperite în şapte părţi ale Terrei?

Frăția regilor geți

Fixate pe hartă, locurile în care au fost descoperite coifurile din aur formează exact un arc de cerc între Carpaţi şi Dunăre, care începe din capătul sud-estic, de la Iaşi, trece prin Tulcea, prin Prahova, apoi Mehedinţi şi se închide în colţul sud-vestic al ţării, lângă punctul de intrare a Dunării în România, la Cazane.

 
„Existenţa unei legături strânse între conducătorii triburilor tracice aflate la nord de Dunăre sau chiar şi cu cei de pe malul sudic, din Bulgaria de azi, ar putea părea, la prima vedere, speculativă, explica marele arheolog român, profesorul Vasile Boroneanţ, cel care a dezgropat tezaurul din aur de la Hinova şi al cărui elev, Emil Moscalu, supranumit „aventurierul arheologiei româneştii” a adus la lumină coifurile din mormintele de la Peretu şi Agighiol şi a urmărit primul „teoria Jurământului Traci”.
 
„Eu cred că civilizaţia traco-getică din zona dunăreană existentă aici în urmă cu 3.000 de ani era nebănuit de dezvoltată. Atinsese o amplitudine deosebită de ritual specific, religios şi războinic, era stratificată chiar instituţional, sunt dovezi uimitoare că aveau sisteme de comunicare paleoalfabetice, nedescifrate încă, şi puteau fără discuţie să fabrice propriile obiecte de podoabă necesare acestor ritualuri."

====================
=============================================
=====================================================================
 
Alte detalii, Click here:
=================
 
1.

Geto-Dacii, unul si acelasi popor! Păstrator si apărător al mostenirii ancestrale, al culturii si civilizatiei megalitice!


2.

Documentarul care tulbură grav mintile luminate a multora. "Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012". Partea I-a

 

3.  

Romania megalitica: DACII - Adevaruri tulburatoare. Film documentar 2012 (HD)

 
 
4.

Documentarul care tulbură grav mintile luminate ale multora. "Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012". Partea a II-a. Ce spune o parte din lumea academica

 

5.  

Dacii au impus respect, frica, admiratie. Dacii, un popor liber, un popor de initiati.

===========
=====================================
=====================================================================

Un comentariu:

  1. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2614899/Aliens-want-steal-soul-British-woman-reveals-shes-abducted-reptilian-extraterrestrials-numerous-occasions.html

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări