Google Translate

sâmbătă, 21 august 2010

Romania, tara enigmelor neluate in seama! Asa curg banii, pe apa sambetei ... Ep.1.

 
Inca nu am fost AICI!
Va rog, nu va grabiti! Analizati atent imaginile!

 
Nici macar nu stiu daca voi mai apuca!

 
Dar ... dincolo de o anumita istorie, legende ale locurilor,

 
cu o mare incarcatura si pline de mister, am VAZUT ... acest cap!  
  Ochii imensi! Privirea scrutatoare catre CEVA! Spre ... undeva!
Sfinxul din Egypt,
stim cu totii, inca ascunde teribile nedumeriri, enigme! 
 Ori, acum, ... chiar aşa ... CE A FOST MAI ÎNTÂI: OUL sau GĂINA?
 
 
Prin COMPARATIE cu alte MINUNI similare ale lumii,

 
am REUSIT sa ... mi se para totusi ... ceva!
 
 
Ca ... parca ... ne-am mai intalnit!
Eu, sigur! Dar voi?
Voi ce credeti?
Stiti unde sunt?
Locatia?

Ehee ... pacat!
Sunt in Romania lu'Boc,Udrea&Co!
 
 
Sunt aici din vremuri ancestrale!
Supuse degradarii!
Sunt minuni ale lumii, care incastreaza mesaje divine!
Si ce daca!
==============================
Admin,Romania Megalitica

15 comentarii:

  1. Dna Udrea este pusa in acest context doar datorita ziarelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mimi, te salut si bine ai venit pe acet blog! Imi pare rau ... dar eu nu ma iau dpa ce spun ziarele!
    D-na Elena Udrea nu este ... oarecine! Este MINISTRUL, in ograda caruia se afla toate aceste minuni ale lumii, cu locatie in spatiul geografic al Romaniei! Sigur, nu TOATE ii sunt imputabile ministrului! Nu este OBLIGATORIU sa cunoasca/stie tot/toate! Dar ...
    ce fel de consilieri are? Cat de competenti sunt ei?
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mimi, in alta ordine de idei: chiar nu ai nimic a spune despre ... esenta articolului? Cu mare bucurie as fi dorit sa stiu ce parere ai despre cele postate!
    Oricum, d-na Udrea habar nu are ce scriu eu pe aici! Nici prin cap nu mi-ar trece sa afle vreodata! Eu scriu doar pentru mine, si cativa fff apropiati prieteni! Dupa cum vezi, o demonstreaza si traficul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb! Cine stie cate alte locuri asemenatoare ascunde acest pamant binecuvantat de Dumnezeu si blestemat de oamenii care sunt nevrednici de el .SCMD si-ar putea face un titlu de glorie din decoperirea si popularizarea unor astfeL de locuri . Avem militari, vanatori de munte , cercetasi, topometristi, genisti, transmisionisti, care au avut ocazia sa cutreiere , sa vada locuri pe care poate nimeni nu le stie . Propun Admin sa faca o pagina unde fiecare sa povesteasca , sa posteze fotografii ale unor astfel de locuri, sa le scoatem la lumina si de ce nu, sa le dam circuitului turistic, stiintific. Ce spuneti ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Neacsu, iti multumesc pentru comentarii, si bine ai venit in acest spatiu! Evident, majoritatea militarilor sunt crescuti, formati intr-un adevarat cult al unor inalte valori morale, precum dragostea de tara, de istorie a neamului! Din pacate insa, hotii de neam si tara, au facut si fac TOT ce le sta in putinta sa ANIHILEZE efectiv asemenea trairi, sentimente, preocupari! Ne-au facut creierele TERCI, cu "stiri de la ora 5", telenovele, manele si alte cele! Blogul este gandit si deschis tuturor, celor care vor sa contribuie, TOCMAI in ideea de a ne contrapune îndobitocirii şi idiotizarii! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. Ptiu, bata-te norocul sa te bata nea Vasile , bine ca nu zisasi mancurtizare , ca nu mai calcam pe blogul asta cat ii haul .

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule comisar, vreau sa va multumesc ca ati postat "Podul lui Dumnezeu" pe blog.
    Saptamana trecuta am fost in CO la Baile Herculane si pe langa minunatiile din zona (7 izvoare, grota cu aburi, cazanele mari/mici, crucea alba, cheile Taznei/Corcoaiei) am vazut si minunatiile din mica localitate Ponoarele: Podul lui Dumnezeu, Pestera de langa pod, Lacul Fantoma (Zatonul mare), lapiezurile si mai erau 2 dar era tarziu si nu le-am mai vazut.
    Ce vreau sa spun este faptul ca in acea comuna era/este preocupare pentru prezentarea acestor frumuseti ale naturii: panouri de prezentare color si in cateva limbi + satenii care stiau si te indrumau.
    In schimb, la Baile Herculane la Punctul de Informare Turistica era un tinerel care ne-a dat vag informatii despre obiectivele turistice din zona.
    Si inca ceva, lipsa indicatoarelor (3D doar in mintea bolnava a lui Udrea) catre obiectivele turistice + slaba preocupare a oamenilor din zona pentru prezentarea lor.
    Inca o data va multumesc.
    Oare cand se termina drumul intre DTSeverin si Orsova? Un calvar, nu alta.
    Cu stima, Danut Chiriac Braila

    RăspundețiȘtergere
  8. pai daca romanii sunt dresati cu tv ... sunt indepartati de Romania ....

    RăspundețiȘtergere
  9. - Eliberarea Romaniei se face si prin REFUZAREA Alimentelor CANCERIGENE ,afacerilor imobiliare ale MAFIEI fostei SECURITATI si prin Economia de carburanti cat sunt JEFUITORI la PUTERE in PARLAMENT si alte STRUCTURI !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Muntii nostri aur poarta
    NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnilor, spre rusinea mea, habar nu am unde ar putea fi aceasta LOCATIE in Romania! Daca ALTII din NIMICURI fac BANI, iata ca NOI, nici macar nu stim unde sa LOCALIZAM aceste Unexplained Wonders, daramite sa le aratam si altora! Apropo de asta: daca la nivel CENTRAL nu prezita interes, ma intreb CE FACE COMUNITATEA LOCALA, de ce nu-si promoveaza ei AVEREA?!Admin, poate TOTUSI ne arati macar noua ...
    LUMINITA de la capatul tunelului!

    RăspundețiȘtergere
  12. UN POSIBIL SANCTUAR MEGALITIC DISTRUS DE BULDOZERE LA FARCASA, Tablite gen Tartaria, Un nou Stonehenge, Arheologie, Stiri soc, Degenerare.
    In cursul lunii octombrei 2009, lucrarile de amenajare a unui drum satesc in localitatea Farcasa, judetul Neamt, par a fi scos la lumina un sanctuar megalitic, ne informeaza pr. dr. Dumitru Ionita din localitatea amintita care, din nefericire, a fost distrus, fara ca specialistii sa fi putut sa-si spuna parerea.

    Din cele relatate de inimosul profesor, sanctuarul ar fi avut elemente de corespondenta cu acelea ale celebrului sanctuar de la Stonehenge, din Anglia. Prezent la fata locului, profesorul Ionita a identificat 13 bucati mari de piatra, care ar fi fost dispuse semicircular si care ar fi deservit probabil cultului solar al unei civilizatii necunoscute si misterioase din zona. Pietrele despre care vorbeste profesorul aveau forma paralelipipedica si lungimi care variau intre 3 si 4 metri, fiecare cantarind cateva zeci de tone. Interventia utilajelor folosite de autoritatile locale pentru amenajarea drumului au netezit practic terenul, colosii din piatra fiind sparti, transportati in alta zona din locul lor de bastina.

    Tablite gen Tartaria, descoperite in apropierea megalitilor

    Din informatiile pe care profesorul le-a cules de la localnici, a aflat ca prin anii '30 ai secolului trecut, aproximativ 50-60 de pietre de mari dimensiuni au fos stramutate din acelasi loc, cu carele trase de boi, la 2 km distanta, in aceeasi zona Farcasa, fiind folositi pentru protejarea unei zone amenintata de revarsarile raului Bistrita. Informatiile transmise noua de catre prof. dr. in istorie Dumitru Ionita sunt cu atat mai interesante cu cat in aceeasi zona, la numai cativa metri distanta de locul presupusului sanctuar, au fost descoperite celebrele tablite la Vadu Rau, foarte asemanatoare cu cele de la Tartaria despre care am relatat pe larg intr-unul din numerele din anul trecut al ziarului nostru.
    Incercand sa incadreze in epoca, subliniind prin aceasta importanta probabilei existente a unui sanctuar in zona, profesorul Ionita spune ca ar fi foarte posibil ca acesta sa fi fost ridicat in perioada “mileniilor VII-VI i.d Hr., in baza analogiei cu tablitele descoperite aici”, fata de care, asa cum se intampla la noi, specialistii nu au manifestat nici un fel de interes.

    Sursa: www.stiri.kappa.ro
    11-01-2010

    RăspundețiȘtergere
  13. La noi se distrug cu buldozerul, la ucraineni se conserva megalitii.

    In lipsa unor pareri avizate, nu ne ramane decat sa semnalam faptul si sa tragem un semnal de alarma cu privire la modul in care se gestioneaza de catre autoritatile indriguite patrimoniul arheologic al tarii. Facem acest lucru cu atat mai mult cu cat, vecinii nostri ucraineni au inceput sa desfasoare un amplu program de inventariere a unor lucrari megalitice, dupa ce au descoperit un grup de stanci langa satul Snidavka, regiunea Kosovsky, monument asemanator cu celebrul Stonehenge din Anglia, pomenit de noi mai sus. In timp ce la Farcasa noastra buldozerele distrugeau impresionantele structuri din piatra, cercetatorii ucrainieni considerau megalitii din Carpatii lor drept “cele mai mari descoperiri arheologice care au avut vreodata loc pe teritoriul Ucrainei”. La noi, dezinteresul autoritatilor tin si astazi intr-un nemeritat anonimat tablitele inscriptionate descoperite aici de profesorul Ionita. Artefacte pentru care orice academie sau minister al culturii din orice tara civilizata ar depune eforturi pentru a le studia si proteja. Cu atat mai mult cu cat, nu este exclusa o legatura intre ele si acesti paralelipipezi din piatra despre care ne-a relatat domnul Ionita. Dupa cum informeaza Pravda, arheologii ucraineni au estimat vechimea sculpturilor megalitice la circa cinci sau sase mii de ani, iar ridicarea lor ramane un mister, in conditiile in care constructii asemanatoare nu au mai fost descoperite decat in Portugalia si Irlanda. Printre cele mai importante sculpturi descoperite aici se numara statuia inalta de 14 metri a unei femei insarcinate. Potrivit localnicilor, presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a vizitat deja locul si i-a asigurat pe arheologi de tot sprijinul autoritatilor guvernamentale.

    Sursa: www.stiri.kappa.ro
    11-01-2010

    RăspundețiȘtergere
  14. la corbii de piatra de spune ca sa`r afla un os de urias incrustat in piatra, locul mai exact fiind in curtea mamiei Uta, pe langa cascada, foarte multi au vrut sa ii cumpere casa, dar nici in ruptul capului nu a vrut sa o vanda. Din pacate am auzit ca mamaia Uta ar fi murit , asa ca nu stiu ce sa mai intimplat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am fost de3 ori acolo,si pot spune ca este un loc plin de magie,fara sa exagerez.Ansamblul rupestru Corbii de piatra este unul din cele 3 care alcatuiesc un triunghi magic format din schitul Cetatuia,manastirea Namaiesti si Corbii de piatra.Acest triunghi magic se afla pe teritoriul jud,Arges,si are laturile de aprox.20 km.Corbii de piatra se afla in com.Corbi ,cam la 10 km de Domnesti,undeva pe sos.Curtea de Arges-Campulung.Se ajunge relativ usor cu masina ,si dinspre Pitesti,si dinspre Campulung.Toate cele 3 biserici rupestre sunt amplasate pe locul unor vechi cetati dacice.In fiecare din aceste 3 locatii te simti diferit,ciudat,energiile locurilor sunt deosebit de puternice,si aici nu vorbesc de pacea si linistea unui lacas de cult crestin,este mult mai mult ...Crestinii au preluat aceste sfinte locuri de la inaintasii inaintasilor inaintasilor lor...Statuile megalitice confirma existenta unei civilizatii deloc primitive.Dotati-va cu un aparat foto ,o zi libera,cateva sendvisuri ,si vizitati aceste trei locuri incarcate de magie.O experienta unica! Gabriela.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări