Google Translate

vineri, 4 octombrie 2019

Auto Dacia 1100 - Dacia 1300. Cine isi aminteste/nu uita... si apreciaza/iubeste Romania! Atentie insa/retineti... de la an la an... tot mai putine poze/amintiri cu aceste masini!


Remember!!!  11 mai 1968: A început construcția primului autoturism românesc, Dacia 1100

Totul a început in 1966, când autoritățile romane au hotărât sa producă prima masina românească, dar cu licența de la un producător străin. Interesant este faptul că la licitație s-au prezentat cei mai mari producători auto de astăzi cum ar fi: Renault, Peugeot sau Fiat. În final, Renault a fost alesul sub a cărui licența să fie produse autoturismele Dacia, această alegere fiind destul de previzibilă, având in vedere vizita istorică in România a președintelui francez Charles de Gaulle din 1966.


---------------------------------------
Tot in 1966 începe construirea Uzinei de Autoturisme Mioveni care a fost finalizată intr-un timp record de numai un an si jumătate. Pe 1 iulie 1968 încep testele la cele 217 stații de lucru din uzină, iar pe 3 august 1968 se testează primul motopropulsor.





Pe 20 august 1968 se începe producția modelului Dacia 1100, un model sub licența Renault R8; acesta era o berlină cu tracțiune și motor pe spate. Primul automobil ieșit pe poarta fabricii a fost făcut cadou președintelui Republicii Socialiste România de atunci, Nicolae Ceaușescu.




În 1971, comercializarea Daciei 1100 a fost oprită, fiind urmată de Dacia 1300. Chiar dacă Dacia 1100, va rămâne o mândrie națională, ca fiind prima maşină produsă de români.

















------------------------------------

7 comentarii:

  1. La Multi Ani 20-20 !
    La Multi Ani, Vasile !
    La Multi Ani de ziua de nastere !

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa iau legatura cu dvoastra pentru a va tmt un set de poze cu megalitii si nu numai de la noi din tara. astept un raspuns pe adresa mea de email cum sa procedez. sunt in jur de 100 de foto.sunt din bucegi, macin, bustea, ciucas, ceahlau, calimani, parang, corbi de piatra, racos.....etc, toate facute de mine. multumesc! astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articolul cât și blogul. Îl urmăresc cu drag anunturi matrimoniale

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani 20-21 !
    La Multi Ani Vasile !
    La multi ani de ziua de nastere !

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun linistit !
    La Multi Ani, Vasile !

    RăspundețiȘtergere
  6. La Mulți Ani !
    20-23 cu bine !

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări