Google Translate

joi, 19 martie 2015

Templul Ursitelor de la Sinca Veche, un stravechi PORTAL... spre alte lumi! Templul Ursitelor - The Hidden Temple



La poalele Fagarasului, in stravechiul sat romanesc  Sinca Veche, se afla Manastirea Sapata in Piatra, cunoscuta drept Templul Ursitelor, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie.

Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.
 
Sinca Veche atrage numerosi cautatori spirituali, arheologi, speologi, radiestezisti, precum si o multime de curiosi dornici sa li se implineasca dorintele, dupa cum spun legendele locului. Aceasta atractie se datoreaza unui lacas controversat cunoscut sub numele de "Templul Dorintelor."
 
 
Unii cercetatori afirma ca, Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca, cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni.
 
Dealul de langa Sinca Vech are o forma piramidala si detine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialistii agronomi au incercat sa cultive pe acest pamant, insa solul pare ca si cum ar fi iradiat in urma aterizarii unei nave extraterestre. Mai mult, la cativa kilometri de drumul care duce spre templu, se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat cu cativa metri deasupra reliefului inconjurator. Aici exista un fel de terase, precum interiorul unei cetati sau asezari fortificate. Sa fie acestea ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic?
 
Unii specialisti in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant si energii foarte puternice, dupa cum rar le-a fost dat sa vada.
 
Deseori in aceasta zona se petrec niste fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, inclusa in paginile unei publicatii locale, "Monitorul de Brasov", prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare dupa bunul ei plac. Vizionand materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenti nu le vazusera in pestera in momentul filmarii. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepartat o mana de lumina stravezie.
 
Atrasi de misterul locului aici sosesc oameni din toata tara si din toate colturile lumii. Americani, japonezi, italieni, romani din tara Fagarasului sau din toate regiunile tarii, oameni batrani, bonavi, mame cu copii, tineri in cautare de alinare sau de senzational vin la templul facator de minuni. S-a observat ca dorintele se implinesc cel mai bine in trei zile din an: de Sfantul Gheorghe, la Lasata Secului de Pasti si la Schimbarea la Fata.
 
Sursa:Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi.
 
 
Templul Ursitelor de la Sinca Veche, o poarta catre alte lumi unde rugile sunt auzite
 
La 45 km de Brasov si 22 de Fagaras se afla Manastirea rupestra de la Sinca Veche,judetul Brasov, un lacas cunoscut si sub numele de „Templul Ursitelor”, sau „Manastirea sapata in piatra”. Este un loc inconjurat de legende si fenomene paranormale, care atrage turistii ca un magnet.
 
Conform specialistilor, ansamblul rupestru are o vechime de peste 7.000 de ani si a fost creat de civilizatia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor. Prima mentiune documentara dateaza din secolul al XII – lea.
Sapata in piatra
Lacasul este compus din incaperi de cult, altare cu sculpturi deosebite, simboluri ca cel asemanator lui Yin-Yang sau steaua lui David. Este in intregime sapata in piatra si compusa din doua biserici, trapeza si bucataria manastirii rupestre.
Arhitectura celor doua biserici, ale manastirii, este deosebita, de aceea cei mai multi cercetatori sustin ca nu este o constructie crestina. Unul din elementele inedite ale manastirii, este turla bisericii. La constructia acesteia a fost folosita gresie moale si este ridicata din interiorul incintei.
Turnul interior are 10 m lungime si se termina cu o mica fereastra, prin care o raza de lumina cade exact pe altar.
Legendele de la „Templul Ursitelor”
Grota din Sinca Veche este faimoasa pentru fenomenele paranormale, viziuni si vise premonitorii, dar si pentru faptul ca dorintele credinciosilor ce se roga in templu se adeveresc. Tocmai datorita legendelor si misterelor ce invaluie zona, a si primit denumirea de „Templul Ursitelor”.
Iata cateva dintre legendele create in jurul Templului Uristelor:
  • templul este o poarta catre alte lumi, prin care se comunica pe vremuri cu fiinte din alte dimensiuni
  • in preajma unor sarbatori religioase, se pot auzi coruri greu deslusibile, dar totusi familiare
  • dorintele curate se indeplinesc in locul unde patrund razele soarelui
  • tinerii obisnuiau sa arunce o roata cu paie in flacari de pe dealul unde e sapata grota, sperand sa isi vada ursita in desenele facute de roata
  • iarba din jurul templului se spune ca face minuni; laptele vacilor care pasc aici este mai gustos si mai sanatos
  • apa din izvorul aflat in apropiere ar avea puteri tamaduitoare
------------------------------------------------------
 
 
Templul Ursitelor - The Hidden Temple
 
 “Templul Ursitelor”: se afla sub Dealul Plesu, din apropierea satului Sinca Veche. Se zice ca cine doarme macar si cateva minute in templu sau in apropierea lui capata forte noi si devine mai puternic.
Locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a întemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor.
Grota, scobita in gresie la poalele dealului, impresioneaza ochiul prin forma ei stranie. Locul este impodobit cu icoane, flori de munte si candele care nu apuca sa se stinga niciodata.
In vechime, Grota Ursitelor a fost folosita ca loc de refugiu si rugaciune pentru calugarii ardeleni haituiti de Maria Tereza si obligati sa treaca la catolicism.
Nimeni nu mai stie cine a sapat, cine s-a rugat ori cine a slujit in biserica de piatra. Cat din povestea de la Sinca Veche e adevar si cat fictiune? Poate nici nu e cazul sa cautam un raspuns.
De ramas, atat a ramas: un templu cu doua altare sapate in inima stancilor, poate mai batran decat crestinismul si unde se petrec lucruri stranii. Poate ca e acolo o poarta catre alte lumi, poate sa fie semnul unei divinitati pagane, niste urme miraculoase ori poate un mesaj al vreunui alt univers, poate doar un basm...
Loc de rugaciune predacic? Controversele despre originea templului sunt numeroase. Este acolo o manastire crestina ascunsa, sau un vechi templu dacic ori poate preistoric? Oamenii il considera crestin.
Sa fie vorba de ruinele unei asezari dacice? Cel mai ciudat lucru din ”Biserica cu doua altare” de la Sinca este simbolul cioplit in locul cel mai indepartat de intrare, un loc unde lumina de-abia ajunge.
Straniul simbol, nemaiintalnit nicaieri in aceasta forma, reprezinta steaua cu sase colturi a lui David, avand in mijloc semnul ”Yin - Yang”, semnul filozofiilor Extremului Orient. Oare ce putea insemna aceasta alaturare de simboluri? Caror zei se inchinau constructorii "Templului Ascuns"?
************

  "The Hidden Temple": lies beneath the Plesu Hill near the village Old Sinca. It is said whoever sleeps few minutes in the temple or near his gain new strengths and becomes stronger.
This place of Old Sinca, It is possible to have 7,000 years old and supposedly would have belonged to the same civilization which built the "White Temple" from The Snakes Island.
The cave, digged in stone at the base of the hill, impresses the eye with her strange shape. The place is full with icons, mountain flowers and candles.
With long time ago the cave was used as a hidden shelter and prayer place for the transylvanian monks forced by Queen Maria Tereza to go to Catholicism.
No one knows who dug, who prayed here along the time, who served in the Church of stone. How many of the story from Old Sinca is truth and how fiction? It’s not nesessary to seek an answer.
Now here remains a temple with shrines and a walking in the heart of the stone, a place oldest perhaps than Christianity itself and where strange things are happening. Maybe there is a gateway to other worlds, may be the sign of the pagan deities, some traces of the miraculous times, can be a message of any other universe, maybe just a fairy tale...
Pre Dacian place of pray? The contradiction about the origin of this temple are numerous. Is there a hidden Christian monastery, or maybe a Dacian prehistorical temple,? The people considered it Christian.
The most strangest thing in "Church with two altars" from Old Sinca is a symbol carved into the stone, in a place where light barely reach.
The strange symbol, unique in the world in this form, represents star of David with six pointed, central with the "Yin-Yang" symbol. What could mean this new (or old) symbols? To what god prayed the builders of "The Hidden Temple"?
 

--------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Manastirea rupestra din Sinca Veche
 
 
Manastirea rupestra Sinca Veche este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, in cotul format de Muntii Fagaras si Perisani, la 45 de kilometri de Brasov si la 22 de kilometri de Fagaras. Locasul de cult se gaseste langa comuna Sinca Veche, sub dealul Plesu. Localitatea in sine se afla in centrul tarii la 30 de kilometri nord de Zarnesti, intre Cocoasa Persanilor la nord si podul peste paraul Bungetu la vest.
Pe drumul care porneste din Sinca Veche gasiti, la un moment dat, doua sageti modeste care indica, una GROTA si cealalta MANASTIREA. Va recomand sa va opriti la grota, lasati masina in parcare si urcati putin. Imediat veti vedea crucea simpla de piatra si apoi biserica rupestra.
Asezamantul istoric ortodox -- cultural "Bucuria Neasteptata" include aceasta biserica rupestra, lacasul caruia i s-a dus vestea de "Templul Ursitelor", "Manastirea Sapata in Piatra" sau "Templul de la Sinca Veche", loc de reculegere, de implinire a dorintelor bune, dar si de oaresce fenomene paranormale -- dupa parerea unora. Se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor.
 
----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mai mult, click here:
===================
 
 
--------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Templul iniţiatic de la Şinca Veche
    Templul este format din două stânci poziţionate pe direcţia vest-est, scena întregului ritual desfăşurându-se spre sud.
    Stânca din vest, având rolul de zona profană, prezintă în partea stângă nouă trepte săpate în piatră, care asigurau urcarea spre o a zecea treaptă mai lată, cu rol de platformă pregătitoare. Alte două trepte asigurau accesul spre cel mai înalt punct al templului, o a doua platformă, zona în care se producea iniţierea. De aici, cinci trepte săpate în partea dreaptă a stâncii, asigurau coborârea şi, ocolind stânca, se părăsea locul sacru prin întoarcerea la puctul iniţial.
    Stânca din est avea rol de zonă sacră, fiind dedicată Marii Preotese. Pe tot parcursul ritualului, aceasta stătea în picioare într-o zonă special amenajată, sub forma a două degajamente săpate în partea stângă a stâncii din est, prea mici pentru a avea rolul unui tron, dar suficient de late pentru a se putea sta în picioare. Două trepte, săpate de asemenea în piatră, asigurau, prin coborâre, accesul la cele două degajamente.
    Cele două stânci sunt separate de un şanţ suficient de accentuat pentru a sugera delimitarea strictă a celor două zone.
    Întregul perimetru al zonei consacrată desfăşurării ritualului sacru era luminată de focurile amenajate în patru vetre săpate direct în stânca din zona profană: o vatră al cărui foc lumina accesul la prima scară formată din cele nouă trepte, alte două vetre poziţionate de-o parte şi de alta a platformei de pregătire, ultimul loc aparţinând vieţii profane, înainte de a primi iniţierea, iar ultima vatră asigurând lumina pentru scena centrală a ritualului, momentul în care persoana iniţiată se afla faţă în faţă cu Marea Preoteasă. Ultima vatra, cea mai mare dintre cele patru, este poziţionată astfel încât lumina focului înteţit să orbească, pentru moment, privirea persoanei iniţiate şi astfel, să nu poată privi direct spre Marea Preoteasă.
    Şi la Şinca Veche, templul format din ansamblul grotelor şi terasa unde se desfăşura cultul sacru poate să aparţină vremurilor în care timpul era "viu", controlat şi măsurat cu ajutorul fazelor lunii, iar simbolurile lunare şi cele ale fertilităţii coexistau. În punctul central cel mai înalt al faţadei în care sunt săpate grotele templului se află cioplită în piatră o semilună aflată la primul sau ultimul pătrar. Iar faptul că această imagine se află la marginea accesibila a peretelui faţadei, este foarte posibil să mai existe şi alte simboluri sau imagini acoperite de structura ridicată cu rol de protecţie.
    https://sites.google.com/site/seimenisatdinneolitic/3-7-templul-initiatic-de-la-sinca-veche

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări