Google Translate

vineri, 18 aprilie 2014

„Călcâiul de aluminiu“ de la Aiud. Unul dintre cele mai MARI MISTERE ale omenirii, se dovedeste a fi... Nasterea si moartea unei exceptionale Legende... despre un banal... artefact! Totusi... discutiile continua!




Este foarte simplu să ajungi "obsedat" de minunăţiile care se află pe Pământ. Multora dintre oameni le place să creadă că pot desluşi orice mister, însă acest lucru nu e tocmai adevărat.

În 1973, câţiva muncitori din Aiud au descoperit trei obiecte miserioase în pământ. Aceştia au chemat un specialist, care a identificat două dintre corpuri, spunând că este vorba despre fosile care au câteva milioane de ani, însă cel de-al treilea obiect este un mister, deoarece este realizat din aluminiu, element chimic care nu avea cum să existe înaintea erei noastre. Nici la 40 de ani de la descoperirea lui, cercetătorii nu au descoperit provenienţa obiectului. Mulţi s-au grăbit să spună că este vorba de o rămăşiţă a unei nave extraterestre.

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcşional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a raului“, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“,
apărută în anul 1983.

Obiectul a fost analizat în Elveţia, unde s-au confirmat rezultatele de la Măgurele. Mai mulţi spceialişti au declarat că ar avea o vechime de 250.000 de ani, însă datele de laborator indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani. „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.

 vineri, 18 aprilie 2014
Un OBIECT găsit în România, printre cele mai MARI MISTERE ale omenirii.
http://www.evz.ro/un-obiect-gasit-in-romania-printre-cele-mai-mari-mistere-ale-omenirii.html#ziarecom

 
S-a rezolvat misterul “calcaiului de aluminiu” de la Aiud.
=========================================================
 
In 1973 s-a descoperit langa Aiud un obiect misterios care timp de peste 30 de ani a pus multa lume pe jar.
 
Toata nebunia a inceput cand niste muncitori, ce sapau intr-o cariera de pietris langa albia Muresului, au scos de la 10 m adancime trei obiecte ciudate. Doua dintre ele au fost identificate ca fosile de mamut de acum cateva zeci de mii de ani dar cel de-al treilea obiect era cu totul neobisnuit.
 
 
Misteriosul artefact (foto ) a fost supus unor teste chimice si s-a dovedit a fi dintr-un aliaj de aluminium, de unde si denumirea ad-hoc de “calcaiul de aluminiu de la Aiud” si parea rezultatul unui proces modern de fabricare. Gasirea lui la o adancime de 10 m si in acelasi strat cu oasele de mamut de acum zeci de mii de ani, a dat nastere la o multime de controverse.
 
Aluminiul a fost descoperit abia in a doua jumatate a sec. XIX, este asadar imposibil ca enigmaticul obiect sa fi apartinut unor oameni preistorici care erau in acea vreme la stadiul de vanatori-culegatori si nu cunosteau metalele.
 
Un obiect extraterestru
 
Entuziastii romani si straini, pasionati ai fenomenului OZN au fost primii care au incercat sa ofere o explicatie. Misteriosul obiect nu era de provenienta terestra ci probabil a fost trenul de aterizare al unui OZN aterizat aici in preistorie.
 
Obiectul ar fi fost asadar una dintre cele mai puternice dovezi in sprijinul teoriei conform careia extraterestrii au intervenit in istoria omenirii de-a lungul mileniilor.
 
Revistele din intreaga lume au scris vreme de 30 de ani despre artefactul imposibil gasit in Romania iar pasionatii de ufologie si paranormal au inceput sa vina in numar tot mai mare la muzeul din Cluj unde se afla obiectul.
 
Misterul calcaiului de aluminiu, dezlegat in 2000
 
In aceste conditii, istoricul clujan Mihai Wittenberger s-a hotarat sa dezlege cu orice pret misterul artefactului.
 
Prima intuitie a istoricului a fost ca obiectul este o piesa dintr-un avion. L-a condus la aceasta concluzie faptul ca era din aluminiu si nu putea ajunge la o asemenea adancime, pe acelasi nivel cu straturile de sol de acum zeci de mii de ani, decat daca ar fi cazut de la o inaltime foarte mare.
 
A fotografiat obiectul din toate unghiurile si l-a trimis unor firme producatoare de avioane din tara si strainatate.
 
Primii care au raspuns au fost rusii de la IAK, acestia i-au sugerat ca piesa poate fi din trenul de aterizare al unui Messerschmitt (avion german de vanatoare din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial).
 
Atunci a trimis fotografiile pentru confirmare in Germania de unde raspunsul a venit clar si raspicat: este o placa extractoare pentru roata din fata de la modelul Messerschmitt ME 262, o piesa din trenul de aterizare responsabil cu plierea rotii in timpul zborului.
 
Placa s-a desprins cel mai probabil in zbor pentru ca in zona nu a fost raportat niciun astfel de avion prabusit si nici alte resturi din fuselaj nu s-au mai gasit.
 
Astfel pare a se incheia o poveste care timp de aproape 30 de ani a infierbantat mintile a mii de cititori.
 
Cu siguranta ca multi pasionati ai fenomenului OZN nu sunt pregatiti sa accepte o explicatie atat de banala pentru ceea ce a fost pana mai ieri cea mai puternica “dovada” a existentei extraterestrilor, si pun totul pe seama unei conspiratii menita sa acopere urmele unor secrete la care muritorii de rand nu au acces.
 
Insa de multe ori adevarurile sunt mai simple decat credem, sau….
 
Sursa:
 
========================================================================
=================================================================
================================================
 
Totusi... discutiile continua!
================================================
===========================================
=================================

Un comentariu:

  1. In niciun caz Messerschmitt ME 262 nu a zburat deasupra Romaniei. Daca este intr-adevar o piesa de la acest aparat, atunci enigma este mai mare decat cea a teoriei provenientei de la un OZN.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări