Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate. Totuşi, opt firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conţin aur în valoare de 54 de miliarde de euro. Explicaţia: “Au avut hărţile geologice ale statului român”,
ne-a spus dr. ing. Florea Neagu
Zăcămintele de aur din România, majoritatea situate în “patrulaterul aurului” - adică perimetrul Baia de Criş, Săcărâmb, Zlatna şi Baia de Arieş, din Munţii Apuseni - dar şi în Maramureş, sunt exploatate, cu eficienţă, de foarte mult timp.
“Pe timpul lui Ceauşescu se scoteau între 14 şi 20 de tone de aur pe an. Dar, după 1990, extracţia a scăzut dramatic, iar în 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus că sunt epuizate”,a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectări Miniere, omul care a proiectat şi realizat mine de aur în “patrulaterul aurului”.
Un eveniment interesant s-a petrecut în anul 2000, când Banca Naţională a refuzat să mai cumpere aur de la minele româneşti pe motiv că nu poate avea o rezervă mai mare de metal preţios decât 15% din tot ce înseamnă rezervă valutară. Cum aceste mine nu aveau voie să vândă metalul extras decât Băncii Naţionale, au dat, cum era de aşteptat, faliment. Dacă vechile firme româneşti care se ocupau de metalul preţios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, opt companii străine care au cerut în concesiune parcele pentru prospecţiunea şi exploatarea zăcămintelor de aur, tocmai de unde acestea ”se terminaseră”.
250 de tone, doar la Roşia Montană
Potrivit declaraţiilor făcute pentru DailyBusiness. ro de reprezentanţii firmei Gabriel Resources, la Roşia Montană s-a găsit un zăcământ de aur în valoare de 11 miliarde de dolari, adică de aproximativ 250 de tone de metal preţios. De asemenea, firma Carpatian Gold a găsit la mina Barza, în Munţii Zarandului, închisă pentru că “nu mai era rentabilă”, un zăcământ de aur în valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Ştefan Marincea, preşedintele Institutului Geologic Român, a declarat că în ţara noastră mai sunt zăcăminte în valoare de cel puţin 54 de miliarde de dolari. Interesant este şi faptul că toate firmele străine au mers la “punct ochit - punct lovit”, adică au obţinut licenţe de prospecţiuni şi exploatare exact pe zonele cele mai bogate ... Cum?
«Încă este mult aur în subteran»
“Firmele străine nu au descoperit nimic, datele aparţin şcolii de geologie din România. Am fost directorul Institutului de Proiectări Miniere şi am realizat mine de aur în Apuseni. Scoteam şi producţii de 40 de kilograme de aur pe tonă de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot să spun că încă este mult aur în subteran, dar nu ştiu de ce nu le exploatează direct statul. Pe vremea mea, informaţiile aveau caracter secret, dar acum le are toată lumea. Firmele străine «au găsit» metale preţioase în România consultând hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu. Acum, statul, prin reprezentanţii săi, a ştiut perfect ce dă în concesie”,ne-a spus dr. ing. Neagu.
Prima hartă a «bogăţiilor» româneşti datează din 1925
În 1925, în România s-a realizat o bază solidă de date privind toate zăcămintele naţionale. Şcoala românească de prospecţiuni geologice a crescut constant.
Zăcămintele din ţară au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialişti şi înregistrate pe “profile”, adică secţiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. În 1968, toate aceste date au fost înregistrate şi într-un calculator adus de la americani şi instalat într-unul din sediile Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje “Geofizica”, în strada Biserica Amzei din Bucureşti. În 1971, cei de la prospecţiuni au mai cumpărat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat în alt sediu, în strada Coralilor din Capitală, unde se găseau şi profile geologice realizate în toată ţara. Pe baza acestor informaţii, Ceauşescu făcuse un plan de extracţie până în anul 2050. După 1990, în imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevărul.
Ulterior, imobilul a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfăşoară activităţi în domeniul prospecţiunilor geologice etc. În fine, în 1992 a izbucnit un scandal în sediul din Coralilor: dispăruseră toate profilele geologice. Una dintre persoanele care au lucrat în institut ne-a spus că
preţul vânzării documentaţiei secrete a fost de 10.000 de dolari...
Privatizarea rezervelor este ţinută «la secret»
Am cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenţele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului pe teritoriul României. Răspuns:
“Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. (...) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”.
Iată ce scrie în Constituţia României, art. 136: “Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”. Iată ce spune Legea 544/2001: “Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României”.
Datorie externă, 92,1 miliarde €
În decembrie 1989, România nu mai avea nici o datorie externă. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Băncii Naţionale, publicate cu patru luni în urmă, ţara noastră a acumulat, în ultimii 20 de ani, o datorie externă de 92,1 miliarde de euro.
Aurul a înregistrat un maxim istoric de 1.505,4 dolari pe uncie
(n.r.-unitate de măsură egală cu 35 de grame) miercuri, fiind tranzacţionat la 1.502,96 dolari, faţă de 1.493,9 cu cât fusese vândut marţi. Economiştii apreciază că preţul aurului a crescut cu 5% în aprilie, iar trendul ar putea continua,
metalele preţioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.
Dezvăluiri Libertatea
Secretele zăcămintelor de aur, vândute pe 10.000 de dolari
22 Aprilie 2011
============================
Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur
======================
Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.
Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.
Suntem pe locul cinci în lume
"Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic",ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.
«Ţara noastră primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează»
Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.
"Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul",ne-a spus prof. Gheorghe Popescu.
De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.
Exclusiv
Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!
Sorin Golea 14 Noiembrie 2011,
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Avem-6-000-de-tone-de-aur-adica-250-de-miliarde-de-euro-364785.html
Poate candva, cineva, ne va spune adevarul.
Poate atunci, unii vor da socoteala!
Sper. Sper sa se intample!
Pentru binele Tau,
Biata Tara! Biet Popor!
Admin
==================
UPDATE
TRADATORII ROMANIEI , ASUPRIREA ROMANILOR SI BLESTEMUL AURULUI CELOR SARACI !
============
==========
Un video document!
Un video care acuza cu probe, dovezi, marturii!
Multumesc vizitatorului pentru semnalare!
Admin
==========================================
==============
================================================
Click si aici:
===========
===============================================
Multumesc Domnului Daniel Drugea pentru comentariu,
pentru interesantele sugestii facute!
Admin
Dormim pe noi si ne meritam soarta.
RăspundețiȘtergerehttp://news.yahoo.com/blogs/sideshow/miles-mysterious-striped-network-grids-discovered-chinese-desert-171915802.html
RăspundețiȘtergere@ano 20:03,
RăspundețiȘtergereExplicatia o ai aici:
=====================
CHINA, Superpower! CHINA, o mare putere spaţială!
=================
http://onouaatitudine.blogspot.com/2011/11/china-superpower-china-o-mare-putere.html
bravo
RăspundețiȘtergereLa nivel global, băncile centrale au fost cei mai importanţi cumpărători de aur în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Preţul aurului a înregistrat o uşoară corecţiei în luna septembrie, ceea ce le-a oferit acestora o bună ocazie de a-şi accelera procesul de diversificare a activelor în care îşi deţin rezervele valutare.
RăspundețiȘtergereVolumul achiziţiilor realizate de băncile centrale din întreaga lume, care a depăşit nivelul de 148 de tone, este surprinzător pentru analişti, potrivit cotidianului britanic Financial Times. Datele, publicate de World Gold Council (WGC), o asociaţie de lobby a producătorilor de aur, nu arată şi care sunt instituţiile care şi-au majorat deţinerile, iar oficialii WGC au invocat restricţii de confidenţialitate.
În ultimii ani, băncile centrale au devenit cei mai importanţi cumpărători de aur, după mai bine de două decenii de vânzări masive, iar asta a dus în cursul acestui an preţul metalului preţios la un maxim de 1920 de dolari pe uncie. Cu 600% mai sus decât în urmă cu zece ani.
În 2011, băncile centrale din întreaga lume, şi în special cele ale economiilor emergente, şi-au arătat intenţia de a-şi diversifica rezervele valutare prin majorarea expunerii pe metalul galben. Acestea au cumpărat mai mult aur decât au cumpărat vreodată de la căderea acordului de la Bretton Woods (în urmă cu 40 de ani – ultimul moment când dolarul a fost legat de aur), şi până în prezent.
Numai în intervalul iulie-septembrie, la nivel global, băncile centrale au achiziţionat 148,4 tone de aur, cel mai mare volum din ultimul deceniu. Băncile centrale au mai făcut astfel de achiziţii record doar în 1988, atunci când cantitatea de aur cumpărată de către ele a fost de 180 de tone.
Cel mai mare jaf din istorie, devalizarea tarii de bunurile solului si subsolului s-a facut in cei 22 de ani, intr-o proportie de neimaginat!
RăspundețiȘtergereVinovatii trebuie sa dea socoteala!
Mai devreme sau mai tarziu, nu conteaza!
Trebuie doar sa stie! Le va veni vremea!
Poporul se va trezi din bezna in care rataceste!
Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
RăspundețiȘtergereÎn care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!
SALVATI ROSIA MONTANA!
http://www.rosiamontana.net/
http://www.youtube.com/watch?v=zukHOrdQuEw&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e3q6X6pNruY
http://www.youtube.com/watch?v=UhD4CzEhkO4&feature=player_embedded
Aurul nostru
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gGgjRv3miSE
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2063486/Is-alien-skull-Mystery-triangular-shaped-head-Peru.html
RăspundețiȘtergereVizionati, merita! Socant ce s-a intamplat!
RăspundețiȘtergereAtentie: TRADATORII ROMANIEI , ASUPRIREA ROMANILOR SI BLESTEMUL AURULUI CELOR SARACI !
======================
Un video document!
Un video care acuza cu probe, dovezi, marturii!
Multumesc vizitatorului pentru semnalare!
Dormim pe noi si ne meritam soarta.
RăspundețiȘtergereAm citat primul comentariu!
Nu sunt de acord! Trebuie facut ceva!
Vanzatorii de neam si tara trebuie sa plateasca!
Avutia acestui popor trebuie recuperata!
Luati atitudine! Discutati zi de zi in familie, cu prietenii, pe strada, oriunde! Vorbiti si demonstrati celor care nu cunosc ce s-a intamplat cu noi, cu aceasta tara! Trebuie creat un curent de opinie! Trebuie! Trebuie!
Trebuie!
"Dormim pe noi si ne meritam soarta.
RăspundețiȘtergereAm citat primul comentariu!
Nu sunt de acord! Trebuie facut ceva!
Vanzatorii de neam si tara trebuie sa plateasca!
Avutia acestui popor trebuie recuperata!
Luati atitudine! Discutati zi de zi in familie, cu prietenii, pe strada, oriunde! Vorbiti si demonstrati celor care nu cunosc ce s-a intamplat cu noi, cu aceasta tara! Trebuie creat un curent de opinie! Trebuie! Trebuie!
Trebuie! "
Nu esti de acord, dar asta e adevarul. Si adevarul deranjeaza, ca intotdeauna.
cine iese in strada????e usor sa ne dam cu parerea si sa le postam sub pseudonimul anonim...se vorbesc pe internet insa ei fura in continuare...nu e deajuns o petitie...ea ajunge tot la ei.luati-va greble,sapaligi,furculite si haide-ti noi toti impotriva lor...suntem oameni bre...suntem frati si surori.Pamantul e cadoul nostru al tuturor de ce nu ne bucuram de el.De ce dintr-o data suntem asa darnici.Ne multumim ca stam ca puii de gostat in blocuri ca sa fim sinuti sub control mai bine,ne uitam la televizoare si la calculatoare ca sa MURIM mai bine...totul ar trebui vorbit.Cuvantul e cel mai important.nu internetul.haide-ti fratilor peste ei sa le aratam ca nu dormim ca nu suntem roboti ai caror telecomenzi sunt controlate de ei.
RăspundețiȘtergereca sa nu fiu anonima si eu, ma prezint:luisa sunt si am 21 ani.:)
RăspundețiȘtergerenu mai e de stat fratilor cu ochii inchisi asteptand de la altii sa faca ceea ce noi nu avem curaj sa facem.nisipul din clepsidra nu mai e mult ...si de intors nu o mai intoarce nimeni...cel putin nu in favoarea noastra a ''muritorilor de rand''.E ingrozitor ce urmeaza sa se intample si nu trebuie sa ne fie frica sa opunem rezistenta...ii lasam sa faca bani,pentru ce pentru ca ei sa ramana in picioare iar noi sa fim intre cei ce urmeaza sa moara???de ce sa nu murim de batranete pe la 150 de ani de ce sa murim ca asa vor ei...treziti-va fratilor si haide-ti sa cautam o solutine in afara internetului...o intalnire ceva si sa mergem peste ei
@luisa sunt si am 21 ani; @all, Help Me Please!
RăspundețiȘtergerePrimo: va multumesc!
Secundo: cateva noi explicatii se impun:
- am demarat acest PROIECT, acest Blog cu un SCOP bine definit, postat in prima pagina, jos dreapta: "Sa cercetam impreuna, Megalitii din Romania!"
- cele peste 100 de postari-subiecte au captat atentia catorva zeci de mii de vizitatori, cu peste 160.000 de vizualizari! Multumesc!
- incet-incet insa, pe masura ce m-am si ma documentez in explorarea unor noi subiecte, am intrat fara sa-mi propun in NENOROCIREA acestei tari, acestui neam si popor necajit: CORUPTIA!
Hotia de neam si tara! Falsificarea istoriei!
- sunt descumpanit! sunt la rascruce de drumuri! Cer un ajutor public! Ajutati-ma sa ma clarific: SCRIU si despre aceste SUBIECTE, sau ma LIMITEZ la proiectul initial?!?
- comentariile, opiniile dumneavoastra ma vor ajuta sa-mi duc mai departe aceasta lucrare!
Multumesc tuturor pentru sprijin si intelegere!
Admin, Romania megalitica
Salut, Vasile! Cred ca ar fi bine sa scrii si despre coruptie. Pentru ca tot suntem la aur, ce-ar fi sa descalcesti itele "transferului" a catorva tone de aur din rezerva Bancii Nationale, in Anglia. Anul acesta s-a intamplat "minunea". Si a fost recunoscuta de BNR, dar, cei din staff, n-au vrut sa si explice de ce. Ce zici?
RăspundețiȘtergereReferitor la subiectul in discutie:
RăspundețiȘtergereDemocratia este un process lent si costisitor pentru ca necesita schimbari radicale, schimbari politice, economice, legale si sociale. Ca rezultatul final sa fie positiv, este nevoie in primul rand de bune intentii si de oameni cinstiti in slujba ei. In conditiile actuale romanesti, un politician mai putin corrupt, merita sa fie ales inaintea unui politician care deja a dovedit ca este corrupt pana la os si si-a dovedit aservitismul fata de actuala conducere.
Electoratul din Romania trebuie sa inteleaga ca politicienii nu sunt altceva decat functionari de stat care sunt obligati sa isi exercite functiile in deplina concordant cu vointa celor care i-au ales drept conducatori.
De ce este Romania in situatia in care se afla astazi? Nu este vina unui partid politic sau al altuia ci este vina fiecarui Roman care a votat in circumscriptia lui electoral pe deputatul si senatorul pe care i-au delegat si in special vina celor care nu s-a prezentat la vot ascunzandu-se dupa degetul de unde putea sa spuna ca “oricum nu se poate schimba nimic”.
Revenind la subiectul in discutie, dreptul la petitie este un drept universal recunoscut in orice tara unde exista o democratie adevarata. Iata sugestiile mele:
- Angajati in sprijinul cauzei specialisti in domeniile cerute si avocati ai cauzei propuse;
- Anuntati in primul rand media(radio, televiziunea si presa) despre intentiile pe care le aveti si mentineti cu ea un contact permanent pentru a-I informa despre progresele facute;
- Infiintati un system on-line(web) care sa va permita strangerea rapida si eficienta de semnaturi din intreaga lume;
- Faceti sa circule milioane de e-mail-uri care sa promoveze ideeile pe care le aveti si argumentele prin care sprijiniti intreaga cauza;
- Gasiti voluntary care sa se ocupe de strangerea manuala de semnaturi in special in preajma organismelor de reprezentare, ambasadele tarilor implicate si locuri de intensa circulatie(centre comerciale, gari, aeroporturi, strazile desemnate pietonale, etc.);
- Petitia electronic copiati-o pe CD-uri cu toate semnaturile si comentariile sale;
- Semnaturile manual obtinute adunati-le intr-un format rezonabil(dosar, carte legate, etc.) functie de circumscriptia electoral in preajma carareia le-ati adunat;
- Copii ale acestui documentar, inmanati-le delegatilor(parlamentar si senator) desemnati in acele circumscriptii electorale;
- Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Camerei Deputatilor;
- Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Senatului;
- Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Parlamentului Comunitatii Europene;
- Un documentar general inmanati-l printr-o scrisoare deschisa de care sa aiba cunostinta toata media Ambasadelor implicate ba chiar si catre guvernele acelor tari;
s.a.m.d catre alte organizatii internationale care pot sprijini cauza propusa.
In acest fel, in deplina concordanta cu Articolul 90 din Constitutia Romaniei, prin presiunile effectuate asupra deputatilor si senatorilor care isi vor vedea realegerile amenintate daca nu se supun doleantelor popular exprimate si media care va reprezinta, il puteti forta pe Basescu sa initieze un referendum cu character national pe tema cauzei propuse pentru ca la randul lui, si el trebuie sa inteleaga ca intr-o chestiune de interes national, nu sunt numai el si guvernul lui cei care au puterea sa hotareasca o soarta care va afecta fiecare Roman pe urmatorii 17 ani pentru ca in fond, aceeasi Constitutie a Romaniei, prevede si un Articol 95.
@Domnule Daniel Drugea ,
RăspundețiȘtergereMultumesc, este prea putin spus!
Va sunt recunoscator pentru postare!
Regret ca POSIBILITATILE mele sunt extrem de modeste, ca PERSONAL (singur), nu pot pune in aplicare sfaturile domniei voastre!
Mesajul postat aici ma onoreaza in mod deosebit!
Va sunt RECUNOSCATOR, profund indatorat!
Daca este posibil, ramaneti alaturi!
Inchei prin a va multumi frumos!
Admin, Romania megalitica
Poate aurul sa salveze zona euro?
RăspundețiȘtergere================================
Cum criza din zona euro nu da semne de rezolvare sau macar de incetinire, tot mai multi sunt economistii care pariaza pe aur pentru solutionarea acestei situatii dificile care se poate transforma in orice clipa intr-o recesiune de toata frumusetea.
In conditiile in care bancile din zona euro detin circa 64% din rezervele mondiale de aur, folosirea acestui metal pretios pentru solutionarea crizei datoriilor nu este chiar de neimaginat si ar putea fi o solutie ingenioasa.
Existata si precedente in acest sens, doar ca ele dateaza din perioada de dinaintea uniunii monetare. Astfel, va fi destul de dificil de estimat ce tip de greutati vor trebui depasite pentru a rezolva criza din zona euro cu ajutorul aurului. "Instoric vorbind, nu este neobisnuit ca o tara sa vanda aur", este de parere Jeffrey Nichols, managing director la American Precious Metals Advisors, citat de money.cnn.com. Cu alte cuvinte, zona euro se mai poate salva si prin alte metode decat prin achizitionarea de obligatiuni de stat prin intermediul Bancii Centrale Europene.
In acest moment, bancile din zona euro detin 10.792 de tone de aur. La preturile din ziua de astazi (pretul aurului variaza de ceva vreme in jurul valorii de 1700 de dolari/uncie), aceasta cantitate ar valora cam 650 de miliarde de dolari. Chiar daca acesti bani nu vor fi suficienti pentru rezolvarea problemei datoriilor, ei vor constitui un sprijin financiar menit sa impinga lucrurile intr-o directie favorabila zonei euro.
"China este insetata dupa aur", afirma Nichols, care este de parere ca statul comunist ar fi mai mult decat interesat sa asigure asistenta economica tarilor cu probleme in schimbul unor depozite consistente de aur. "Aurul detinut de tarile din zona euro ar capata un sens, o legitimitate si o valoare monetara", conchide multumit Nichols.
muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta
RăspundețiȘtergereIn ATENTIA tuturor Bloggerilor:
RăspundețiȘtergere===============================
Controversatul Proiect Rosia Montana a "navalit" in toata mass-media (vizuala, scrisa si vorbita), pe bani grei, multi bani! Publicitatea desantata care se face de-a lungul si de-a latul mass-mediei, mi se pare a fi de fapt ... "captatio benevolentiae"!
Unde este adevarul? Ce credeti?
ADEVĂRUL este în conturile grase din străinătate ale TRĂDĂTORILOR de NEAM și ȚARĂ !
RăspundețiȘtergerehttp://aliosapopovici.wordpress.com/2011/09/03/Rosia-Montană !!!
La Mulți Ani de Sfântul NICOLAE celor ce-i poartă numele !
Alioșa.
NU RENUNTATI LA ROSIA MONTANA!
RăspundețiȘtergereESTE NEVOIE DE NOI TOTI PENTRU A O SALVA DE LA MOARTE!
STA IN PUTEREA NOASTRA!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anmmpAhD3Ig
Buna... ca intro... abia ieri am aflat din intamplare de blog... Dar dau si eu comenturi... poate le citeste cineva...
RăspundețiȘtergereDin cate stiu eu... Nu AUR este ceea ce cauta baietii... ci wolfram, material care e destul de rar si e foarte cerut pe toate pietele de electronice, inclusiv in aparatura militare. Cantitatea de wolfram e fff mica in comparatie cu cea de aur. Dar fff mare in comparatie cu multe alte locuri din lume... Poate afganistanul... Am dar o cautare pe google si un prim site:http://ceicunoi.wordpress.com/2013/02/08/romania-si-afganistan-puteri-ale-lumii-in-domeniul-materialelor-strategice-wolfram-si-uraniu-nom7/
Sporuri la forum. Ne mai "vedem".