Google Translate

duminică, 26 ianuarie 2014

Enigme uriase, incifrate in vechile picturi ale Bisericii Sfântului Nicolae din Brașov. Dezlegarea acestora, ar putea schimba istoria religiilor, poate chiar a lumii. Aici sa aflam si Taina Apocalipsei, ce va fi sa fie?

 
INCREDIBIL!
Descoperirea unor picturi pe peretii unei biserici din Brasov
ar putea schimba istoria religiilor, poate chiar a lumii.
 Aici sa aflam si Taina Apocalipsei, ce va fi sa fie?
 
 
Datând ca așezământ din 1292, Biserica „Sf. Nicolae” domină, prin dimensiunile sale impresionante, Șcheii Brașovului. Biserica a fost ridicată în piatră începând din anul 1495 de către localnici cu ajutorul domnitorului Țării Românești, Neagoe Basarab.
 
 / 45.63556; 25.58139
Satul românesc de aici, concentrat în jurul lăcașului de cult, pare să fi fost un centru ortodox puternic din moment ce, în anul 1399, papa Bonifaciu al IX-lea cerea într-o bulă convertirea „schismaticilor” din Corona. Biserica ortodoxă și școala românească, construită în apropierea ei, au fost un important centru spiritual și cultural pentru românii din toată Țara Bârsei, acțiunea lor extinzându-se asupra românilor din întreg spațiul românesc, mai ales după venirea diaconului Coresi care a început să tipărească aici cărți bisericești în limba română. Numeroși domni și familiile acestora au acordat danii bisericii din Șchei.
 
Chiar și împărăteasa Rusiei, Elisabeta, a trimis bisericii daruri scumpe constând în bani, obiecte sfinte preotești și arhierești, obiecte de cult din metal prețios. Biserica a fost ridicată inițial în stil gotic, apoi a suferit diverse transformări în stil baroc. În secolul al XVIII-lea planul bisericii a fost augmentat prin adăugarea unor paraclise și a unui pridvor. Voivezii celor două țări românești au înzestrat biserica cu o colecție însemnată de icoane vechi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
 

In anii `70, din ordinul securitatii,
o parte a bisercii Sfantul Nicolae a fost inchisa publicului.
 
 
 

De-atunci, nimeni nu a mai pasit acolo.
Azi, insa, va aratam ce zeci de ani s-a tinut sub cheie si vorbim aici de picturi infricosatoare, care prevestesc Apocalipsa. Acesta sa fi fost motivul pentru care picturile au fost tinute departe de ochii curiosilor? Pe bolta lacasului sunt 13 scenete, insa cu adevarat tulburatoare este o fresca ce ilustreaza perfect o imagine pe care acum, in 2012, o vedem din ce in ce mai des in filme si in documentare.
 
 
Ceea ce vedeti acum se numeste
"Roata Lumii"
in care Apocalipsa e ilustrata prin patru arhangheli care, rotindu-se, inverseaza polii magnetici ai pamantului.
 Deasupra e soarele care arunca spre pamant raze ucigatoare, asemeni exploziilor solare extrem de violente.
 
 
 Se spune ca, in lume, putine sunt bisericile pe peretii carora a fost pictata o astfel de scena. Cel care ne-a dezvaluit fresca sustine ca la momentul cand a fost pictata, Biserica Catolica inca nu voia sa recunoasca teoria lui Galileo Galilei, desi trecuse un secol de cand venise cu teoria ca pamantul se roteste in jurul Soarelui. Asadar, de unde stia cel care le-a facut, mai ales ca se pune ca e vorba despre un om simplu, fara carte.
 
 
 Este singura biserica din lume unde Isus este pictat cu sabia in gura, iar spre surprinderea tuturor preotilor, tot aici apare si Fecioara Maria asezata pe tronul Domnului. Sa vina oare sfarsitul lumii?
 
Oamenii de stiinta care au studiat picturile spun ca nu avem motive sa ne temem. Acum, dupa ce si-au dat seama de insemnatatea celor descoperite in biserica brasoveana, oamenii de stiinta spun ca istoria se va schimba.
Click here VIDEO:
 
Sursa:
 
 
EXCLUSIV. Apocalipsa cu schimbarea polilor magnetici,
prevestită pe o frescă din Șcheii Brașovului
 
Descoperire de excepție în Biserica Sfântul Nicolae din Şcheii Brașovului. Preotul prof. Vasile Olteanu spune că aici există o pictură numită „Roata Lumii“, în prin care Apocalipsa este vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului.
 
După cum se știe, în această perioadă sunt la modă subiectele despre apăocalipsa vestită pentru data de 21.12.2012. aglomerat în acest an. Dar despre sfârşitul lumii se ştie încă din secolul I, când a fost scrisă binecunoscuta, dar şi controversata, Apocalipsă după Ioan. Ultimul capitol din Biblie a fost ilustrat în fel şi chip. De la pictura laică până la frescele din biserici şi mănăstiri, sfârşitul lumii e zugrăvit cât se poate de înfricoşător.
 
În România avem puţine reprezentări ale apocalipsei, iar una dintre ele este tocmai în Braşov. În Biserica „Sfântul Nicolae“ din Şchei există un loc în care nu a intrat niciun turist de zeci de ani. Aici sunt nu mai puţin de 13 scene ale Apocalipsei, pictate pe bolta locaşului. Plus o frescă năucitoare pe care n-a reuşit să o înţeleagă nimeni până acum, dar care seamănă izbitor cu ceea ce vedem în documentarele despre predicţiile pentru 2012: explozii solare şi inversarea polilor magnetici.
Din dispoziţia expresă a Securităţii, închisă publicului


Biserica Sfântul Nicolae din Şchei, loc de închinăciune, leagăn al limbii române şi tezaur de vestigii istorice preţioase, ascunde încă multe comori. Una dintre ele este paracliserul de nord, o încăpere aflată în lateralul bisericii care, prin anii ’70, a fost închisă publicului, din dispoziţia expresă a Securităţii statului.

Este, de fapt, tot o bisericuţă, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“. Se pot vedea altarul, iconostasul împodobit cu picturi deosebite, mica turlă pictată. Scenele Apocalipsei, Iisus ţinînd sabia în gură, Ochiul lui David…
Scene biblice atipice. Maica Domnului guvernează lumile care urmează să vină
Paraclisul are doar 12,6 metri lungime, cu tot cu altar, şi 4,5 metri lăţime, este dreptunghiular, cu bolţi semicilindrice şi o turlă în zona centrală. Pe bolta turlei este pictat Pantocratorul, adică Iisus Hristos, ca Împărat al Lumii.
Spre Răsărit, este reprezentată însă Maica Domnului cu pruncul pe tron, între doi arhangheli. Spre vest, găsim mai multe scene din Ciclul Patimilor. Este bogat ilustrată tema Învierii, cu zeci de scene. Cu totul deosebită este şi fresca înfăţişând Întâiul Sinod de la Niceea din 325, al celor 318 Sfinţi Părinţi, în care Împăratul Constantin cel Mare e înconjurat de episcopi.



„Câteva scene din Vechiul Testament sunt şi ele zugrăvite pe pereţi. Picturile au fost realizate în 1737, de către Gheorghe Hranite şi fratele său Grigore, pe cheltuiala şcheienilor Hagi Radu şi fratele său Şandru, Teodor Ciurcu şi fratele său Hagi Dimitrie, după cum e precizat în catastiful bisericii. Icoana de hram a paraclisului păstrează inscripţia, confirmând autorul şi data: «Iconopiseţ Gheorghie Zugrav, 1738». Pridvorul paraclisului a fost pictat de zugravul Ioan, fiul lui Grigorie, cel care a realizat şi scenele din Apocalipsa lui Ioan», ne spune profesorul preot Vasile Olteanu, directorul Primei Școli Românești, care are sediul în curtea Bisericii Sf. Nicolae, din Șcheii Brașovului.
Iniţial, paraclisul a funcţionat ca sacristie (casă de taină pentru Ordinul Sfintei Fecioare Maria) şi loc pentru spovedanie. Ulterior, a devenit capelă funerară, din 1856 până în 1970, când a fost închisă urgent.
Arhanghelii inversează polii Pămîntului
Cea mai interesantă frescă o găsim pe un contrafort. Se numeşte „Roata lumii“ şi „redă o scenă unică a rotirii Pământului în jurul Soarelui, rotaţie executată de sfinţi, unică – la nivel mondial. Soarele, în mijlocul căruia este un triunghi echilateral care încadrează „ochiul cel neobosit“, aruncă spre Pământ raze ucigătoare.
Este „Ochiul lui David“, dar seamănă şi cu simbolul masonic. Pământul este o sferă susţinută de patru personaje. Două câte două şi la poli opuşi, aceste personaje au haine de aceeaşi culoare. Par să fie doi bărbaţi şi două femei. Nu au aceeaşi vârstă, nici aceeaşi rasă nu par să fie. Dar cel mai ciudat lucru este poziţia lor.
Personajele încearcă să urnească planeta, dar nu în plan orizontal, al mişcării de rotaţie, ci în plan vertical, de parcă ar vrea s-o dea peste cap. Dacă această roată a lumii face parte din ansamblul scenelor care descriu Apocalipsa, atunci nu se poate să nu facem legătura cu mult vehiculata teorie a inversării polilor magnetici ai Terrei, una din temele care anunţă sfârşitul lumii.

O reprezentare unică în lume


Oricum, îngerii care rotesc Pământul este o reprezentare cel puţin bizară, unică în lume. „La momentul când a fost pictată, Biserica Catolică încă nu admisese revoluţionara teorie a lui Galilei, deşi trecuse un secol.

În 1741, Vaticanul a permis publicarea cărţilor savantului şi abia ulterior a recunoscut formal că Pământul se roteşte în jurul Soarelui. Cu atât mai mult, în 1738, nu se punea problema rotaţiei planetelor.

Pictorul Ioan Hranite a fost un pionier al ştiinţei în Ţările Române. Curios lucru, a pictat o teorie ştiinţifică într-o biserică. Cu ce scop? «Roata Lumii» ar trebui să atragă atenţia teologilor şi oamenilor de ştiinţă, deopotrivă, în căutarea unei interpretări din întreaga lume.  În acest moment, fresca din Şchei e doar un imens semn de întrebare, ce tulbură umanitatea“, spune președintle Fundației Dacia, Liviu Pandele, cel care este inițiatorul acțiunii prin care Fecioara Maria a ajuns protectoarea Brașovului.
 Sursa:
=====================================================================
=======================================================

===========================================
=====================================================================

Un comentariu:

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări