Google Translate

marți, 16 noiembrie 2010

Lacul Dracului. Ochiul Beiului. Coincidente stranii. Din Cheile Nerei, Caras Severin, in ... Florida, USA!

Lacul Dracului este situat pe malul stâng al Nerei si s-a format prin prăbuşirea tavanului unei peşteri. Intinzându-se pe o suprafaţă de 700 mp este cel mai mare lac carstic atat din judeţ cat si din tara. Lacul Dracului are adâncime maximă de 9 m.
Aici, la lacul Dracului, intalnim mitul diavolului intruchipat care vrea sa ademeneasca omul.
Codex Gigas with infamous illustration of Devil
In literatura si biblie sunt multe exemple de acest gen. Se intampla demult tare ...
Lacul are o culoare albastru-verzuie, impresionantă. Localnicii susţin că legenda mai spune că lacul nu are fund, că el are multe tunele subterane. Mai mult, se zice că multi dintre cei care se avântă să facă baie în apele albastre-verzui nu se mai întorc niciodată.
Cand ajungeti la lacul Dracului, incinsi de la drumul anevoios, va poate cuprinde o stare euforica insa, oricat de ademenitoare ar arata apa lacului, nu va lasati dusi de mrejele ei.
Cine stie... poate demonstrati ca si legendele pot fi adevarate!
Informatii utile: *** Lacul Dracului si Ochiul Beiului, se afla in localitatea Sasca Montana, judetul Caras – Severin. *** Distante:
- Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana
- Timisoara – 105 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~182 km)
- Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total ~ 157 km)
- Baile Herculane – 109 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~133 km)
- Hateg – 70 km – Caransebes – 43 km – Resita – 53 km – Oravita – 24 km – Sasca Montana (total~190 km)
- Targu Jiu – 42km – Baia de Arama – 59 km – Baile Herculane – 23 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total~252)
- Bucuresti – 120 km – Pitesti – 70 km – Slatina – 51 km – Craiova – 35 km – Filiasi – 76 km – Drobeta Turnu Severin – 29 km – Orsova – 103 km – Moldova Noua – 25 km – Sasca Montana (total ~509 km)
Meleaguri.ro; Articol redactat cu sprijinul primariei Sasca Montana.
Ochiul Beiului, un alt lac din povesti ...
Lacul Ochiul Beiului se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita si este protejat de muntii Aninei si Locvei. Nu se ajunge usor, deoarece drumul este anevoios insa, efortul da roade cand, calatorul ajunge in fata ochiului plin de vraja care anima padurile si indeamna turistii la o stare de visare si contemplare. In acele momente ai vrea sa fii o fiinta supranaturala ca sa te poti scufunda in albastrul infinit al lacului si sa-i afli povestea.
Lacul are o suprafata de 284 mp si o adancime de 3.6 m. Ochiul Beiului are provenienta carstica si are forma de cuva. Datorita izvorului care il alimenteaza, acest lac nu ingheata iarna. De altfel, iarna, datorita temperaturii apei, poposesc pasari migratoare precum starci cenusii si rate salbatice. 
Lacul Ochiul Beiului este poziţionat aproape de cele 3 cascade ale râului Beuşniţa, rezervaţia naturală cu aceleaşi nume, împrejurimile sălbatice ca şi ruinele cetăţii medievale Ilidia din apropiere, constituie unul din cele mai frumoase puncte turistice din Banat. Pe raza satului Sasca Română după vărsarea Beiului în Nera se termină frumoasele Chei ale Nerei – rezervaţie naturală, unde trecerea călătorului se face prin tunele săpate în stânca abruptă a malului drept. Lacul Ochiul Beiului este fermecat si datorita faptului ca localnicii inca alimenteaza povestea ielelor. Ei povestesc ca aici se aduna ielele in noaptea de Sanziene, se imbaiaza si danseaza pana in zori de zi.
_______________________________________
Un frate mai mare, al ... Lacului Dracului ...
Un alt frate mai mare, al ... Ochiului Beiului ...
Coincidente stranii. Din Cheile Nerei, Caras Severin, in ... Florida, USA!
Acum insa, un punct de vedere strict personal:
Dincolo de coincidente, exista o mare deosebire:
Lacul Ochiul Dracului, a fost un templu-altar precrestin, pagan, care din nefericire, dupa moartea prin inec a unor oameni, care s-au aventurat in apele acestuia, a capatat un nume ... de renume: Lacul Dracului! Observati va rog, cu ATENTIE ... Piatra Altarului!
Admin

33 de comentarii:

  1. Frumoase imagini! Felicitari Administratorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. @PKM,
    Multumesc! Felicitarile tale, la care adaug inca o data si multumirile mele, le TRANSMIT TUTUROR AUTORILOR acestor PHOTO, facute publice pe net! Ma vad NEVOIT sa precizez inca o data: personal nu am resursele necesare pentru ... a fi ... ORIGINAL!
    De aceea, caut si selectionez din zeci de mii de PHOTO, doar pe acelea care corespund acestui proiect: readucerea in constiinta opiniei publice a culturii, civilizatiei megalitice universale, in cotextul careia, Romania ca teritoriu, este parte integranta!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pt fotografiile expuse aici dar in descriere se spune ca lacul dracului are 700m2 ceea ce nu este adevarat el fiind mult mai mic...uitati-va in foto si faceti comparatii,iar de adancime spune ca are 9 m ceea ce iarasi nu este adevarat....eu am intrat in grota si de la fereastra din stanca am intins un bat de pescuit si am dat drumul la fir cu plumb si am inceput sa tatonez si va spun ca undeva in stanga langa peretele abrupt am dat drumul la aproximativ 40 de m de fir iar apoi sa agatat probabil intr-o crapatura de stanca si am rupt firul...cheile Nerei sant extraordinar de frumoase dar e pacat ca sant o gramada de oameni care murdaresc natura cu tot felul de gunoaie!!!

      Ștergere
    2. extraordinar...romania este cel mai,sau unul din cele mai frumoase locuri de pe terra.felicitari celor care ne aduc spre cunostinta acest lucru...

      Ștergere
    3. Apropo de lacul dracului se pate face baie in el... daca chear vrei .. dar apa este cam rece... si probabil te sperie coborarea pana la el + numele lacului + legendele...pacat insa ca lumea arunga peturi in lac ... :( ... 2 zile cat am mers prin cheie nerei am putut sa imi car gunoiul cu mine ... e un loc frumos... Dar va recomand si Cheile Garlistei(incep din orasul Anina ) + Cheile Carasului cu tot cu zona nemarcata ,salbatica .... Sunt mai putine mizeri acolo este un fel de jungla ... nu ajung multi turisti pe acolo ... dar traseul este mult mai dificil fata de Cheile nerei (eu sunt inotaor amator ,... dar am trecut dunarea inot dus intors la braila plus alte lacuri de prin brasov) :)

      Ștergere
    4. Daca vreti ...si va intereseaza va pot da cateva poze si cu cheile Garlistei, Carasului... nu de alta dar imi place Sit-ul vostru...blog... :)

      Ștergere
  3. Raspund aici, catorva e-mail-uri:
    1. DA, urmatorul subiect va fi din Parcului National Ceahlau !
    Masivul Ceahlau, Peonul sau Kogaiononul romanilor este singurul munte cu hram si sarbatoare de la noi, fiind la fel de vestit ca Athosul, Pindul, Taborul si Golgota.(Masivul Ceahlău - Wikipedia).
    Aspecte privind artefacte ale civilizatiei si culturii megalitice in aceasta deosebita zona de interes, din pacate, sunt foarte putin abordate, sau ... deloc! Si totusi ... exista! Chiar deosebite!
    2. DA, voi reveni cu noutati, sau chiar subiecte NOI, de major interes, in LOCURI/REGIUNI depre care am mai postat si pana acum! Romania este INEPUIZABILA!
    3. DA! Daca timpul va avea rabdare cu mine, voi relua majoritatea subiectelor abordate si voi prezenta CONCRET, cu cine se mai ... infratesc prin lume! Reamintesc: civilizatia si cultura megalitica este universala! Artefacte se gasec pe teritoriul tuturor tarilor lumii! Inclusiv in Republica Moldova. Felicit de pe acum preocuparea mai multor sufletisti, de peste Prut, in descoperirea si protejarea unor asemenea valori! Pacat ca la capitolul PHOTO sunt deficitari!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  4. daca vreau sa fac scufundari se poate? desigur scufundari naturiste fara a distruge ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim,
    nu te opreste nimeni. Numai ca ... multi temerari in ale scufundarilor ... nu au mai revenit la suprafata! Astea sunt realitati, nu legende! Se pare ca in strafunduri, sunt cavitati imense, creatoare de curenti ucigasi! Deci: multa, multa atentie! Explorarea trebuie facuta de oameni specializati, cu dotari corespunzatoare! In caz contrar... riscurile sunt prea mari!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrucat sunt interesat atat de scufundarile in pestera cat si de siguranta unui astfel de demers, v-as ruga sa nominalizati 'realitatile' de care vorbiti in ce priveste lacurile din Romania descrise in acest articol. Accidentele de scufundari sunt in general rare si destul de bine documentate, puteti vedea un exemplu aici: http://www.speosub.ro/?p=14 .
      In general, se stie ca in data X, persoana Y a avut un accident in pestera Z din urmatoarele conditii:.... Informatiile generice provenite din 'surse sigure', gen 'multi s-au scufundat dar putini s-au intors' tind sa nu aiba prea multe credibilitate.
      Va multumesc.

      Ștergere
  6. uite cel mai interesant megalit din romania, dupa parerea mea, desigur!
    vad ca n-ai scris nimic despre el.
    se numeste masa jidovului...
    http://v1.cache2.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/14953954.jpg?redirect_counter=2
    http://v6.cache8.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/14954161.jpg?redirect_counter=2
    http://v3.cache4.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/14955037.jpg?redirect_counter=2
    http://v3.cache2.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/5085675.jpg?redirect_counter=2


    mi se pare cea mai frumoasa cobra inaltata deasupra vaii...parca vegheaza intrarea in taramu cetatilor dacice. si in poza din profil, sub stea, in dreapta se vede clar un cap de om.
    o fi vreo analogie la ianus cel cu doua capete.

    oricum, sunt multi megaliti de gasit. ma mir ca nu zici nimic de porumbelul in bucegi, de varful ocolit, de ciuperca de pe platou, dar mai ai timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masa Jidovului se afla pe "Drumul regelui".Dar din pacate nu sunt indicatoare.De altfel si sa gasesc "Lacul dracului" a trebuit sa fac de doua ori drumul.Prima oara tot din lipsa indicatorului rupt de proprietarul terenului peste care e nevoie sa treci pentru a ajunge la lac.Nu inteleg dece nu se poate reglementa accesul (trecerea).

      Ștergere
  7. Am vizitat de nenumarater ori acest cheile nerei , mergeam foarte des la sasca montana la pastravarie, si intradevar Lacul beiului si cascadele sunt o minunatie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am onoarea! Hristos a Inviat! Referitor la locatiile descrise... Am facut rafting cu ani in urma pe cheile Nerei... (pestera Dubova, plina de lilieci, cantonul ,,La Vogiun'', Lacul Beiului... alte variante Ochiul Boului, pastravaria Sasca, Ochiul Beiului... chiar cunosc legenda, si incredibil de frumoasa, cascada Beusnita. F.f.f. interesanta zona. Totul este mai mult decat mirific... Acum am intelas, ca, undeva intre pastravarie si lacul Ochiul Beiului se construieste, la initiativa unui doctor curant in oncologie, o clinica de tratare a cancerului (in speta, mamar). Hrana ecologica va fi ,,onorata'' de maicutele de la Manastirea Nera, recent construita. Cu incredere si evlavie, sa incercam sa continuam a pasi spre aceste locuri. Doamne ajuta. Hristos a inviat! (pagina ,,face''... tache vasile... cel cu porumbelul). Multumesc! Bye!

      Ștergere
  8. Fruuuuuuumos tare. Printre o alimentatie sanatoasa, apreciez si acei oameni care isi scot la suprafata lucrurile frumoase din aceasta tarisoara. Sunt sigur (dupa cate bloguri am vizitat) ca se poate scoate mai mult din tara asta.
    bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt impresionata de un asemenea blog!
    Cer permisiunea de a face publice aceste imagini si descrierile respective pe un site de socializare.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Jianu,
    Cu cat vom fi mai multi, cu atat mai bine vom promova valorile, minunatiile acestor locuri binecuvantate!!

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte frumos , felicitari

    RăspundețiȘtergere
  12. niste locuri minunate. am fost acolo si sper sa mai ajung vreodata acolo . avem o tara frumoasa, dar...

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc mi-ai inviorat ziua .

    RăspundețiȘtergere
  14. daca ajungeti vrodata acolo e de rau :))) in primul rand nu ai unde merge e bagat intr-o padure nu este marcat pe unde sa mergi drumul e de munte nici nu poti intra cu masina este intr-un sat parasit de lume daca vrei sa treci de pe o parte pe alta tr sa treci prin apa pacat ca nu face nik ministerul asta nesimtiti pacat de peisaj am ajuns aproape de acolo dar nu am ajuns pana la lac ca ne-am ratacit si nu am vrut sa mergem mai departe nu este marcat drumul va sfatuiesc sa va echipati cum trebuie :)ca chiar o sa dati de dracu in padurile alea:)) a si apropo aveti grija la SERPI :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa-i facem, nenea Stamate?
      Multi, foarte multi tocmai asta apreciaza: frumusetea salbateca, originara a locurilor! Iar la treaba cu ministerul, ai dreptate: nu promovarea turismului si tarisoarei este misiunea prioritara! Ehee, daca ar fi ceva de furat, vandut ... industria turismului nu este aceeasi cu calea ferata! Vezi ... acolo mai o sina, mai un vagon, un tren! S-au scos baietii! (Nu am zis nimic de flota!)

      Ștergere
    2. Am fost in Cheile Nerei, in 1980, impreuna cu 5 prieteni. Eram 2 fete si 4 baieti. Sunt pasionata de munti. Aceasta a fost cea mai grozava excursie pe care am facut-o in viata mea. Am strabatut cheile in 8 zile, de la Bozovici la Sasca Montana, cu barca pneumatica. O zi mergeam cu barca, o zi ne odineam si ne delectam cu locurile minunate! Ar fi foarte multe lucruri de povestit, multe aventuri, multe incercari. Locurile sunt minunate si misterioase... Ar fi pacat sa fie stricate cu sosele si baze de agrement pentru ghiolbanii ce arunca hirtii, cutii de conserve si sticle, sau isi spala masina in apele cristaline. Locurile astea sunt pentru oamenii care sunt dispusi sa munceasca din greu pentru a ajunge acolo, care stiu sa aprecieze si sa pastreze ce au primit gratis de la Mama Natura!!! Am facut baie in Lacul Dracului si ne-am intors sanatosi acasa. Ne-am intalnit cu serpi(si mari, si mici),dar ca sa nu avem probleme, ne-am documentat inaine cum sa nu-i deranja si cum sa ne protejam. Asta este o excursie pentru oameni care stiu sa aprecieze si sa respecte muntele si natura, nu o excursie pentru pantofari!

      Ștergere
    3. Bravo anonim, mult respect pentru ceea ce ai scris

      Ștergere
    4. e superb, noi am fost o fata (eu) si 4 baieti toti vecini de bloc,acum mai bine de 25 de ani.Fara barci, pe carari,era vara , Nera mica, se putea traversa cu piciorul, am stat o saptamana in chei, am vazut tot pe acolo. Superb.Fara incidente cu vipere sau naparci cu toate ca le-am vazut, tare as repeta experienta,pacat ca dormitul la cort nu e pentru toate varstele.

      Ștergere
    5. Celui care se plange ca nu sunt conditii civilizate pentru a vizita Ochiul Beiului ii spun ca,la gradul de "civilizatie" pe care-l avem s-ar fi distrus de mult frumusetea locurilor.Un iubitor de natura strabate cu piciorul muntele.

      Ștergere
    6. Foarte adevarat!In ziua in care am fost,era nesperat de multa lume!

      Ștergere
  15. La lacul dracului mai incolo la stanga aproape de stanca este o pestera foarte abrupta si alunecoasacare coboara aproape drept in jos si in susul capului este stanca si te ti de ea pentru a cobor cand ajungi jos este foarte frig si tot in stanga incepe ca vina o apa unde poti intra sa te duci printre stanci in tunele(nu este recomandat puteti muri)!!!!iar in dreapta o stanca pe care daca te urci ajungi intr-o pesetera de unde sunteti foare aproape de lac si il vedeti bine dar atentie in pestera trebuie neaparat o lantrna este foare bezna.Am fost si eu la lacul dracului este foarte frumos bunici mei stau in stinapari mai in sus de sasca montana si in ficare an foc cate-o excursie anul trecut am facut 2 la lacul dracului si la cascada susara.

    RăspundețiȘtergere
  16. Din pacate anii trec si pe langa aceste frumuseti lasate de D-zeu sau de natura ,trec foarte multi oameni ,oameni care isi bucura ochiul cu privelistea acestor frumuseti dar odata ce se despart de aceste locuri isi lasa amprenta .Distribuie cu neobrazare ambalajele a ceea ce au ingerit cu cateva ore inainte,chiar in inima padurii, la radacina copacilor,in marginea raului sau pur si simplu in mijlocul cararii......Cred ca acestor oameni ar trebui sa le interzica chiar natura sa se apropie ,ar trebui sa-i faca sa le placa aceste locuri si astfel sa nu mai vina ,sau la intrarea in paduri sa stea o zgrptzuroaica care sa-i sperie foarte rau (dar asta se intampla in povesti)si totusi aceste locuri sunt rupte din povesti.Dar cel mai tare cred ca i-ar speria niste amenzi zdravene......

    RăspundețiȘtergere
  17. Minunat! Va multumesc! ....atata frumusete, pret de cateva minute bune am fost alaturi de voi Acasa! Emy Grant

    RăspundețiȘtergere
  18. De Mizeriile laste in paduri or sa ne salveze mafia poporului adica parlamenttul cu presedintele in frunte,si probabil va intrebati cum .Simplu -avem aceasta problema ,deja se lucreaza intens la solutie-nu ati ghicit inca?-Solutia este deja pusa in aplicare si anume defrisarea padurilor pina la desfiintare,Asa vom fi ca in Mongolia ,vom trai ca ei si fara paduri ,Oricum asta este dorinta orcarui occidental care moare de invidie vazind Romania-Dar Romania are o fauna unica -primari lacomi ,parlamentari hapsani si presedinti smecheri -asa ca in Romania no sa apucam sa vedem si noi natura distrusa din cauza incalzirii globale ,occidentalii le vor da oglinjoare si piepteni ,si haine de marca acestor maimute din fauna Romaniei si vor primi in schimb tot ce doresc si ravnesc din bogatiile naturale ale Romaniei ,

    RăspundețiȘtergere
  19. Trebuesc facute fotografii sa ramana ca amintiri caci acesta este destinul oricarui loc minunat din Romania .Padurile vor fi defrisate ,muntii macinati campiile si pajistile poluate -Ba chiar ar trebui sculptate in piatra si sa fie contemplate de catre generatiile viitore care se vor aventura in desertul ce va fi transformata Romania.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări