Google Translate

BUZAU. Muntii Buzaului. Enigme ale locurilor. Mistere de ieri si de azi. De la chiliile rupestre, E.T., U.F.O. si trovanti, catre un posibil fost razboi nuclear!

 
Poveştile cu extratereştri şi cu nave spaţiale din alte lumi, arhicunoscute la finele primului deceniu al mileniului trei a înflăcărat deseori imaginaţia amatorilor de senzaţional şi a oamenilor simpli. În ultimii ani, pe lângă cele câteva relatări petrecute în anii de dinainte şi imediat după revoluţie, prezentate au fost lansate şi ipoteze ale unor dovezi paleoastronautice în zona judeţului Buzău.
 
Pe scurt, este vorba de urme foarte vechi ale călătorilor veniţi de pe alte planete din spaţiul galactic păstrate prin desene şi legende locale în diferite localităţi ale judeţului BuzăuBuzăul, pe harta călătorilor din alte lumi
 
 
Urme milenare ale extratereştrilor la Buzău? Vezi declaraţiile şocante ale unui istoric care studiază de 20 de ani acest fenomen.

  Diana Gavrilă, licenţiată în istorie, s-a născut în comuna Colţi, în apropiere de zona Bozioru-Ulmet, celebră pentru povestirile cercetătorului în domeniul paranormalului, Vasile Rudan, făcute în anii 80. De câţiva ani, a făcut pasiune pentru istoria locului care ar fi presărată cu poveşti şi  legende în care  îşi fac apariţia care misterioase de foc care seamănă izbitor cu nave spaţiale extraterestre sau OZN-uri raportate în ziua de azi.

În urma cercetărilor pe care le-a făcut de peste 20 de ani în tradiţia orală a zonei, istoricul spune că a ajuns la nişte date cel puţin şocante care ar confirma existenţa unui adevărat muzeu de paleoastronautică în aer liber.


Pe creasta unui deal din comuna buzoiană Bozioru există o formaţiune stâncoasă extrem de stranie, compusă din pietre rotunde, în formă de OZN. Localnicii dar şi primii geografi care au rămas şocaţi când au luat contact contact cu aceste stânci, pe le-au numit Babele de la Ulmet, pentru că seamănă izbitor cu cele din Masivul Bucegi.

 
În zona Bozioru, circulă numeroase legende despre o veche populaţie de uriaşi, cum că aici ar fi existat Țara Luanei, care era populată de extratereştri şi chiar relatări despre dispariţii misterioase. “Nu afirm că Buzăul a fost dintotdeauna un aeroport al extratereştrilor dar până şi legenda Ţării Luanei invocă astfel de prezenţe neobinuit de stranii. În teren se poate proba acest aspect făcând o vizită în zona Ulmet-Bozioru unde pe culmea din spatele satului se profiliează forme ciudate care seamănă cu OZN-uri pietrificate”, adaugă Diana Gavrilă.
 
Poveştile cu aură de „science fiction” au început să circule încă din anii 80, după ce ar fi avut loc dispariţii stranii ale unor străini care au fost învăluiţi într-o ceaţă albăstruie. Oamenii cred că străinii au fost pedepsiţi după ce au cutezat să pună piciorul în tainicele ţinuturi ale luanilor. În zona Bozioru, mai circulă şi numeroase legende despre o veche populaţie de uriaşi care ar fi existat în Ţara Luanei .“Legendele povestite de bătrânii din sat spun că peste înălţimile Buzăului domnea, cu mii de ani în urmă, un rege bătrân numit Luana. E vorba de un bărbat şi nu de o femeie, care ar fi fost al treilea rege al pământului. Povestea  acestor vremuri apuse spune că nişte vrăşmaşi ai Țării Luanei au venit în care de foc, îmbrăcaţi în costume de metal şi au doborât soarele Luanei care forma ceva ca un scut energetic ce proteja cetatea si întreaga zonă. Pe pereţii grotei de la Fundul peşterii apar desene ale unor arme ciudate din care ies raze iar policiori apare o tăbliţă cu o scriere necunoscută. Cred că este vorba de ceva remarcabil care aşteaptă să fie studiat mult mai bine”, a mai spus istoricul Diana Gavrilă.
Fenomenul OZN studiat încă din anii 70 de un celebru pilot buzoian
Poate cel mai celebru ufolog pe care l-a avut vreodată Buzăul a fost regretatul pilot de vânătoare Doru Davidovici, un susţinător fervent al paleoastronauticii şi al OZN-urilor.
 
El trata în cartea sa, „Lumi Galactice”, o serie de teorii asupra existenței și implicațiilor civilizațiilor extraterestre în lumea terestră.

Este greu sa descifrezi logica unor civilizatii terestre anterioare, chiar daca exista numitorul comun al aceleiasi planete; cum să pătrundem logica unor semeni veniți absolut din afară? Poate suntem inconjurati, ne impiedicam literalmente de urme, semne, mesaje lasate de cei veniti de departe – atat doar ca nu stim sa le recunoastem. Poate – spun unii – noi insine suntem un asemenea mesaj. Si atunci cand am pus mana, in sfarsit, pe o urma tulburatoare, nu stim sa o interpretam cum trebuie, pentru ca nu putem deosebi partea de intreg”, scria în cartea sa, “Lumi Galactice”, regretatul Doru Davidovici.
 
Doru Davidovici a observat cu proprii lui ochi evoluţia complicată a unui OZN undeva la sud de Bucureşti, observaţie confirmată şi de staţiile radar din zonă.
 
Apoi, la 20 aprilie 1989, avionul pilotat de Davidovici s-a prăbuşit inexplicabil la revenirea pe pistă, iar pilotul scriitor şi-a pierdut viaţa. Comisia de anchetă n-a finalizat niciodată cecetarea împrejurărilor accidentului. Experţii s-au declarat neputincioşi în a explica prăbuşirea de la 1000 de metri a unui asemenea pilot experimentat.
 
Au vizitat OZN-urile Buzăul?
 
Nouă militari aflaţi la bordul a trei elicoptere au trăit cu două decenii în urmă un adevărat coşmar, după ce au fost hărţuiţi de o navă extraterestră. Autorităţile de la acea vreme au interzis orice discuţie despre acest subiect sensibil.
 
Un fost pilot de vânătoare de la unitatea din Bobocu a ales, la finele anului trecut, să facă o mărturisire în exclusivitate pentru stiridebuzau.ro, despre o întâmplare bizară petrecută acum 20 de ani în spaţiul aerian al judeţului Buzău. Povestea începe într-o noapte de noiembrie a anului 1992, când trei elicoptere plecau într-un zbor de noapte spre Mizil via Urziceni.
 
Zborul părea că decurge fără probleme iar piloţii celor trei aparate îşi mai aruncau din când în când câte un ochi către maşinile care circulau la acea oră spre Urziceni. La un moment dat, liniştea din carlingă a fost spulberată de un eveniment pe care piloţii îl văzuseră doar în filmele SF: “Am încremenit cu mâna pe manşă când am văzut brusc că vine din stânga noastră o sferă luminoasă de culoare roşu aprins care nu-şi schimba culoarea. Avea un diametru imens, de aproape 20 de metri. S-a apropiat de noi la vreo doi kilometri şi nu făcea niciun zgomot, nu lăsa nicio dâră de fum. Apoi a început să zboare în paralel cu elicopterele la aceeaşi viteză de 150 de km pe oră”.
 
Obişnuit cu senzaţiile false în zbor şi cu tot felul de iluzii optice, comandantul Smoleanu nu-şi poate explica fenomenul pe care l-a trăit în urmă cu 20 de ani. El crede şi acum, după atâţia ani de la producerea acestui incident, că şi-a asumat un risc când a hotărât să vorbească despre această întâmplare ciudată. “Nu pot să vă dau numele colegilor pentru că nu-mi pot asuma nicun risc pentru ei. Eu am ales să vorbesc pentru că nu înţeleg nici acum de ce a fost atâta secretomanie vis a vis de acest incident”, îşi încheie interviul comandorul Marcel Smoleanu.
 
Secretul ascuns de la Mărăcineni
 
La Buzău, un fenomen la fel de ciudat a fost semnalat în anul 1987 în satul Căpăţâneşti, din comuna Mărăcineni, când mai multe OZN-uri şi-au făcut apariţia în plină zi chiar în timp ce zeci de elevi şi mai mulţi profesori se aflau în practică agricolă.
 
În toamna lui 87, patru sfere argintii ar fi plutit mai mult de 90 de minute deasupra lanurilor de porumb din Mărăcineni, iar la un moment dat, unul dintre vehicule ar fi aterizat după o manevră complicată.
 
Martori ai bizarului fenomen petrecut pe câmpurile de la marginea satului Căpăţâneşti au fost mai mulţi profesori şi zeci de elevi ai şcolii din localitate care se aflau în luna septembrie la cules de porumb.
 
Florentina Sohan (Iuga) era pe vremea aceea elevă în clasa a opta şi se afla alături de colegii săi în practică agricolă la cules de struguri. Ea povesteşte că amintirea celei zile neobişnuite a urmărit-o toată viaţa.“La un moment dat, am văzut un obiect strălucitor pe cer ca o minge de foc din care s-au separat alte sfere mai micuţe. Făceau nişte manevre foarte complicate şi trimiteau ca nişte semnale luminoase şi noi, copiii, eram foarte uimiţi deşi nu auzisem de OZN-uri. Unii erau emioţionaţi, alţii doar speriaţi. Unul ditre obiecte era mai mare şi emitea o lumină care pulsa. Un profesor a avut curajul să se ducă în zona în care părea că ar fi aterizat unul dintre aceste obiecte. De atunci, am rămas cu convingerea că există civilizaţii extraterestre şi sunt convinsă că acele obiecte au fost OZN-uri şi nicidecum baloane meteo sau avioane”, povesteşte Florentina Sohan (Iuga).
Nicolae Pogonaru este profesor de franceză la şcoala generală din Căpăţâneşti din anul 1978 şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Martor şi el la acest incident de gradul trei, profesorul buzoian spune că a rămas profund marcat de această întâmplare. “Am rămas cu o obsesie, legată de astfel de fenomene. S-a întâmplat în zona Căpăţâneşti, la capătul uliţei de la cuibul de barză. Am început treaba pe la ora 10 dimineaţa, copiii culegeau struguri şi neavând ce face, mă plimbam şi mă uitam pe cer. Deodată am văzut ceva ca un fulger pe cer, care a dispărut după câteva secunde. Prima dată nu am vrut să zic nimănui nimic să nu se interpreteze altceva”, povesteşte Nicolae Pogonaru.
 
Dascălul buzoian este singurul care a avut curajul să plece la locul aterizării. “Nu a avut curaj nici unul dintre cei prezenţi să meargă până acolo şi atunci m-am dus singur. Am luat-o pe jos şi am mers vreo 3 kilometri până am ajuns la faţa locului. Până să ajung acolo am trecut printr-un lan de porumb, care avea toate spicele pârlite de o căldură foarte mare pe câteva sute de metri pătraţi. La un moment dat, am ajuns pe o planaţie de lucernă unde am descoperit un cerc mare de jur împrejur, cu trei găuri cu diametru cam de 2 metri.”
 
El mărturişte că autorităţile comuniste au intrat în alertă maximă şi au interzis luni de zile acccesul în zona cu pricina.
 
Vizionaţi mai jos cele două filmuleţe cu declaraţiile unor buzoieni, martori ai unor fenomene OZN petrecute pe raza judeţului: Florentina Sohan (Iuga) şi comandorul Marcel Smoleanu.
 
Domnule Comandor,
Confirm cele spuse de domnia voastra!
In noaptea de 16 Decembrie 1989, am petrecut un EVENIMENT similar,
eu fiind in masina cu sotia (prin Muntii Mehedintului...), iar SFERA  de foc alb.... Este o poveste incredibila ... atunci, in noaptea aceea, facuta public!
Intr-un cadru, absolut oficial! Unii, m-au intrebat daca bausem ceva.
Altii, m-au trimis la culcare! Doar cativa, m-au crezut!
Majoritatea martorilor... inca mai traiesc!
Admin, Romania Megalitica
 
 
 
Sursa text si foto: Stiridebuzau
 ======================================================
=============================================
 
 
Adevaruri tulburatoare - Misterele din Muntii Buzaului
 

 ==============================
=======================================================
MUNTII BUZAULUI

========================================
 
 =========================================================
=================================================================== 
Ţie şi altor 6 vă place asta.

 • Gavrila Diana  /// Da, foarte interesant subiectul, doar ca eu nu am facut nici un fel de declaratie in acest sens. Eu nu am acordat interviu publicatiei care s-a folosit, sa zic asa, de faptul ca eu desfasor o actiune de cercetare in zona, insa in mod amator. Am avut chiar discutii serioase cu dumnealor, dupa ce am descoperit pe internet articolul in care s-au folosit de numele meu fara a ma intervieva. Eu nu sunt de acord cu cele spuse despre Muntii Buzaului. Este adevarat, exista declaratii ale mai multor persoane privind deivere aparitii prin locurile acestea, insa eu prefer sa raman la ideea unui loc populat din vechime, poate chiar de cei direct pogoratori din zei, asa cum transimite insasi legenda Luanei, pot accepta clar si existenta civilizatiilor de uriasi, dar povestea cu extraterestrii mi se pare cumva trasa de par si pana la proba contrarie, nu-mi place sa disct despre asta. In primul rand aici a existat un mare centru spiritual, o zona care intermedia legatura omului cu Dumnezeu, a Pamantului cu Universul, si n-as lega asta de cine stie ce civilizatii extraterestre. Mi se pare destul de urat ca sa se folosesca cineva de pregatirea mea in istorie. Trebuie inteles foarte bine, eu sunt, simplu, licentiata in istorie, si cel mult pot face aprecieri pe fond arheologic, insa fara a putea da verdicte, pentru care as avea nevoie de un masterat si doctorat. Eu nu transmit decat informatii, fara a preciza ca ar fi sau nu adevarate, iar auditoriul ar face bine, daca tot recurge la interpretarea celor auzite sa dea cu subsemnatul, fara a se mai folosi in mod ilegal de numele si pregatirea mea. Clar, un istoric, nu ar sustine vreodata ca prin Muntii Buzaului circula extraterestrii, dar mai ales eu, care, ca si d-stra, doar am citit sau am auzit povestindu-se despre asta, fara a avea certitudinea clara a producerii lucrurilor.
  -------------------------------------------------------------------


 •  
  Vasile Burcu.  Imi cer scuze,Diana! Gavrila Diana eram sigur ca daca va fi ceva de "indreptat", va indrepta! Eu, sti doar... sunt si raman un impatimit al istoriei stravechi, enigmelor acestor locuri si nu numai! Am facut si cuvenita "rectificare"! -


   

  romaniamegalitica.blogspot.com
  Sacred sites, megalithic monuments, menhir, stone circles, dolmens, ancient stan...ding stones, cairns, barrows, rock formations, sfinx, ancient monuments and presents images, descriptions, folklore, mythology, photography, panoramic views, forums, news, weblinks.Vezi mai mult
  https://www.facebook.com/gavrila.diana/posts/555732237817016?comment_id=87962483&offset=0&total_comments=1&notif_t=share_comment
  REMEMBER
  =======================================
   
  miercuri, 20 octombrie 2010
  Muntii Buzaului. Un dolmen monolit urias, din enigmatica Tara a Luanei
   
   
  joi, 21 octombrie 2010
   
  Enigmaticul Buzau, o lume a megalitilor, o lume a misterelor. Pestera lui Iosif
   
   
    
  vineri, 22 octombrie 2010
  BOMBA din BUZAU! Romani treziti-va! Cititi si dati din mana in mana mai departe!
   
   
  duminică, 24 octombrie 2010
  In Poiana Cozanei, din Tara Luanei, un inestimabil complex megalitic :
   Pestera lui Dionisie Torcatorul
   
   
   
  duminică, 31 octombrie 2010.
  Trovantii din Buzau. Trovantii din Dealul Feleacului, Cluj. Trovantii, un mister. In tara numita Romania, si pietrele cresc! Sunt vii si ... enigmatice!
   
   
   
   marți, 21 decembrie 2010
  Sfinxul din Buştea. Com. Mânzăleşti, jud. Buzau. Impresionant, enigmatic, dar ...
   
   
   
  marți, 8 februarie 2011
   
  Trovantii din Ulmet, Bozioru. Buzau. Tara Luanei, un Univers enigmatic. U.F.O. ! E.T. ! Care de foc! A fost oare si un razboi nuclear?!
   
   
  joi, 10 martie 2011
  Tara Luanei. Tărâmul Luanei, in anii 1979-1980 erau OBIECTIV al ... Ministerului Apărării Naţionale, Muzeului militar central
   
   
   
  sâmbătă, 16 aprilie 2011
  Blestemul comorilor. Blestemul aurului. In Tara Luanei, Tezaurul de la Pietroasa si-a rescris propria legenda
   
   
  joi, 26 mai 2011
  Trovantul din Buzau. A început să se învârtă ca titirezul , s-a smuls din iarbă , s-a înălţat deasupra pământului o jumătate de metru ...
   
   
  luni, 16 iulie 2012
  Trovantii. Misterul „pietrelor vii”! Trovantii din Buzau. Pietrele vii de la Ulmet-Bozioru. O "lume de piatra" si la Costesti, jud. Valcea. O enigma pe cale de a fi dezlegata!
   
   
   
  joi, 31 ianuarie 2013
   
  Un remarcabil eveniment editorial: "Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului", Autor Diana-Liana Gavrila, Calauza din Tara Regelui Luanei
   

  ==============================================
  ==================================
  ====================  ==============================
  ================================================
  ==================================================================

  Un comentariu:

  1. Cu mulți ani în urmă, sunt peste treizeci, am fost într-o tabără, cu copiii, la Arbănași.
   Am trăit o experiență UNICĂ, grea.
   Pentru alții imposibil de crezut.
   În grupul copiilor de care răspundeam, îl aveam și pe fiul meu cel mare- avea atunci vreo cinci ani.
   Zilele trecute i-am reamintit experiența aceea,care nu se uită niciodată..

   RăspundețiȘtergere

  Click here!

  Follow Vasile Burcu

  COUNTERsite

  BING, Search romania megalitica:

  TOP 10. Cele mai citite Postări