Google Translate

duminică, 28 mai 2017

Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia". Spuneti voi, de nu-i asa!

Staţiunea din România care face furori printre turişti: "E mai frumos ca-n Croaţia" Deşi mulţi ani a fost perecepută drept o staţiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Mulţi turişti care ajung acolo pentru prima dată rămân plăcut impresionaţi şi declară, fără nicio reţinere, că în Sovata... "E mai frumos ca-n Croaţia"! Recunoscută la nivel european încă din 1850, Sovata este o staţiune pentru orice sezon. Lacurile cu ape clorurate şi sodice - cât şi nămolul din ele -  au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

 Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase şi ierni blânde. Punctele de atracţie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.
Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitaţii.  Acesta nu se amestecă cu apa sărată, ci se menţine la suprafaţă, acţionând ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcţie de acumularea căldurii solare în apa sărată.

În Sovata, există în total şase lacuri sărate, două cu apă dulce si un alt lac sărat transformat în mlaştină. Descoperă-le în galeria foto!
Sursa: http://www.one.ro/lifestyle/timp-liber/statiunea-din-romania-care-face-furori-printre-turisti-e-mai-frumos-ca-n-croatia-14647988
---------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Poate ca ar trebui luate in considerare si comentariile la articolul respectiv, ce ziceti? Putin realism nu ar strica. Mai ceva ca in Croatia? Serios, va simtiti bine? Statiunea e vai mama ei, ca marea majoritate a statiunilor de pe la noi dupa 1989. Ne-au murit laudatorii, clar.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări