Google Translate

luni, 7 septembrie 2015

O nouă Atlantidă a fost descoperită pe fundul Mării Nordului. Regiunea este cunoscută sub numele de Doggerland


Oraşul înghiţit de ape, în urmă cu 7.500 de ani, 
a fost, probabil, un centru preistoric al Europei.

Secretele unui vast oraș aflat pe fundul mării vor fi dezvăluite în curând, de către o echipă de arheologi, cu ajutorul unei tehnologii moderne 4D, potrivit publicației britanice Express.

Regiunea cunoscută sub numele de Doggerland s-a întins pe aproximativ 100.000 de mile pătrate (aproximativ 258.998 kilometri pătrați - n.a.) și a fost casa a zeci de mii de familii din Epoca de Piatră, care au locuit în această așezare preistorică.

Creșterea nivelului mării a dus la inundarea acestei comunități, în urmă cu 7.500 de ani, însă acum, datorită noii tehnologii 4D, arheologii au de gând să cerceteze modul în care viața s-a desfășurat în această vastă regiune, care s-a pierdut apoi, devenind o parte a oceanului.

Profesorul Vince Gaffney, de la Universitatea din Bradford, care coordonează o echipă de cercetători, a declarat că: ”Singurele locuri populate de pe Pământ care nu au fost încă explorate în adâncuri sunt cele pierdute pe fundul mării. Acest proiect va folosi tehnologii și metodologii pe care arheologii din întreaga lume le pot utiliza pentru a explora peisaje similare, inclusiv în jurul Americii”.

Regiunea antică s-a scufundat treptat, din cauza topirii calotelor de gheață, în timpul ultimei ere glaciare, între anii 18.000 î.Hr. și 5.500 î.Hr. Mai întâi, zona a devenit o insulă, care avea dimensiunile de 140 de mile pe 100 de mile, în jurul anului 6.500 î.Hr., iar apoi s-a scufundat total, după circa 1.000 de ani.

Ea a fost descoperită în urmă cu doar trei ani, de către scafandrii unei companii petroliere, care au lucrat pentru un cercetător al Universității St. Andrews.

Cercetătorii speră să găsească dovezi arheologice, precum instrumente de silex, care au fost folosite în acea vreme, dar și animale și plante care ar fi existat atunci. ”Datele revoluționare colectate vor oferi noi perspective privind viața și teritoriile în care au trăit oamenii din acea perioadă”, a declarat dr. Simon Fitch.

După descoperirea inițiala a așezării, climatologii, arheologii și geofizicienii au trasat, recent, harta vechii regiuni, care se întindea din Scoția până în Danemarca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări