Google Translate

vineri, 2 septembrie 2016

Peştera Ialomiţei, sau cum au botezat-o turiştii... "Ialomicioarei"... Unul dintre cele mai frumoase locuri din România.


Unele dintre cele mai frumoase şi surprinzătoare minuni ale naturii se găsesc pe teritoriul ţării noastre. În acest moment, România deţine 12.000 de peşteri care oferă un spectacol de gheaţă, roci şi apă. Însă una dintre ele se regăseşte în topul preferiţelor turiştilor străini.

Una dintre cele mai spectaculoase peşteri din România a fost redeschisă turiştilor după mai mlute luxrări de modernizare. Un loc extrem de răcoros, care reprezintă alternativa perfectă pentru cei care vor să scape de caniculă şi, în acelaşi timp, să aibă parte şi de aventură. Şi un loc care a devenit extrem de popular printre turiştii strini.

Este vorba despre Peştera Ialomiţei, sau cum au botezat-o turiştii "Ialomicioarei", situată pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, la o altitudine de 1.530 m. Potrivit stirileprotv.ro, peste 6 milioane de lei au fost investite în pasarele noi, sisteme de iluminat sau sonorizare. Cea mai mare parte din bani provin din fonduri europene. “Peştera este minunată! Fantastică!", a declarat un turist din Coreea de Sud în reportajul realizat de Stirile PRO TV.








 Peştera poate fi vizitată în fiecare zi, pe o suprafaţă totală de 400 de metri până în zona în care stalactitele sunt poziţionate în aşa fel încât dau impresia unui altar. Puteţi înnopta în zonă la cabana Padina sau în campingul Zănoaga. O căsuţă cu două paturi costă 50 de lei pe noapte. Dacă veniţi cu rulota plătiţi 25 de lei pe noapte, iar cu cortul 15 lei.


Sursa: http://www.one.ro/lifestyle/timp-liber/unul-dintre-cele-mai-frumoase-locuri-din-romania-cum-arata-pestera-despre-care-strainii-spun-ca-este-fantastica-14675331
----------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări