Google Translate

joi, 29 octombrie 2015

Ica Stones. In vizita la "Dr. Cabrera Stone Museum" in Ica, Peru. Un reporter inteligent, impresii si informatii... de la fata locului. Ep.2.

 
PLANET OF GLYPTOLITIC MAN : 
 
 In aceste pietre, gravurile reprezinta vederea unei planete de la o mare inaltime. Pe fiecare piatra e reprezentata o emisfera. Pietrele au cu aproximatie 70 cm in diametru, au culoare inchisa si sunt gravate adanc.
 

 ( fig 74 si 75 ).
 
Pe suprafata primei emisfere pot fi vazute 4 blocuri continentale, iar pe cea de-a doua emisfera sunt 6 continente. Continentele sunt diferentiate de mari. Suprafata continentala a ambelor emisfere acopera aproximativ 80 % iar marile 20 % . 
    In jurul grupului de  continente si mari exista o centura ingusta ce reprezinta atmosfera. Ingustimea acestei centuri indica faptul ca planeta nu se afla sub procesul acumularii de caldura, asa cum era Pamantul in acele vremuri. 
     Absenta canalelor care curg catre mari si care cara enrgia din evaporarea atmosferei, dar si absenta canalelor care elibereaza energia care traverseaza continentele, arata ca planeta se afla intr-o stare de echilibru termic.
 
Fiecare bloc  al acestei emisfere din fig 74 are un numar egal de compartimente - sapte- care sunt distribuite intr-o maniera ordonata. De notat ca au fost folosite doar cateva simboluri si ca abunda reprezentarea directa a vegetalelor, animalelor si figurilor umane.
       Cate o figura e plasata in fiecare compartiment. In fiecare bloc exista reprezentarea unei figuri umane. Intr-un grup de blocuri exista simboluri pentru fantani hidraulice si animale superioare : pesti, reptile ( dinozauri ), pasari, animale rumegatoare ( capre ). Exista de asemenea compartimente pentru culturi vegetale. 

Exista piramide ( simboluri ale unor coomplexe tehnologice folosite pentru captarea, acumularea si distributia energiei ) in afara blocurilor continentale si in contact cu centura care reprezinta atmosfera. 
 
    Exista de asemenea simbolul concentratiei mari de populatii intr-o zona ( megal;opolis ). Pe  bloc A, poate fi vazuta figura unui om ( insereaza fig 74 si 76 ) care, conform cu simbolul de pe capul sau, are capacitatea cerebrala dublata, posibil pentru a-i permite sa indeplineasca functii care cer o capacitate intelectuala extraordinara. acesta trebuie sa fie tipul de om cognitiv-reflexiv. 


In blocul B vedem omul stiintifico-reflexiv ( Fig. 74 si 77 ) . In blocul C vedem omul tehnologic ( Fig 74 si 78 ), 
iar in blocul D vedem reprezentatia a ceea ce credem ca este varianta omului tehnologic ( Fig. 74-79 ). 
Judecand dupa simbolurile de pe capul sau ( romburile sunt simbolul vietii animale ), acesta trebuie sa fie omul tehnologic a carui munca implica incrucisarea sanatoasa a animalelor 
( veterinarul sef  *:) happy ... )

EMISFERA 2  : cele 6 blocuri ale emisferei ( fig. 75) au un numar variat de compartimente. aici sunt figurile unor pesti, reptile ( dinozauri ), pasari, iar in toate blocurile cu exceptia unuia, exista reprezentarea figurilor umane. 
    Aproape in toate blocurile exista simboluri care indica prezenta unor mari concentrari de populatie umana ( Megapoli, cum le zice Cabrera ). In aceasta emisfera, complexurile pentru captarea, acumularea si distributia energiei - reprezentate prin piramide - apar in interiorul continentelor. 

In compartimentul blocului E, exista o figura umana cu corpul in forma unui patrat ( Fig 75 si 80 - Fig 80 lipseste din carte ) si este simbolul energiei cognitive. In acest compartiment , sub figura omului exista simbolul unei linii in zig-zag, precum scarile. acest simbol e vazut pentru prima oara pe acest tip de pietre si semnifica energia cosmica, judecand dupa zig-zagul simbolului. 
     Figura umana plasata deasupra simbolului cu linii in zig-zag, poate fi interpretata ca energia cognitiva a omului e proiectata in cosmos ( In opinia mea, omul isi proiecteaza constiinta in cosmos, da' merge si denumirea de energie cognitiva ).  Ce aVEM AICI ESTE UN NOU SIMBOL FOLOSIT PENTRU A REPREZENTA OMUL IN SITUATIA SA TEMPORARA DE OM ENERGETIC.

In blocul J e o versiune a omului stiintific, al carui cap este unit cu un sarpe ( Fig. 75 si 81 ). Simbolismul straniu semnifica dubla tendinta a omului : de a evolua catre cunoasterea absoluta sau de a involua progresiv pana cand toata cunoasterea care i-a fost data e pierduta, iar el va deveni la fel ca animalele din care a fost facut de catre omul gliptolitic.
 
       Adaugarea mea :  in muzeu am vazut o piatra care arata omul glyptolitic ce opera un om caruia ii ieseau 4 serpi din ceafa. Omul glyptolitic taia serpii. Am intrebat ce inseamna si mi s-a spus ca serpii reperezinta creierul repltilian care este operat pentru a permite ridicarea nivelului de constiinta al acelui om.
 
Din punct de vedere neurologic, se intampla ceea ce descrie T.D. Lingo, blocam creierul repltilian sa mai fie centrul de comanda al fiintei, si predam comanda catre frontal lobes, sediul constiintei si al transcendentei, iar omul glyptolitic o facea pe cale chirurgicala.
 
 
Cele 3 figuri ale blocurilor G,H, I ( fig. 82, 83,84 ) reprezinta diferite stagii ale ale involutiei omului catre a deveni animal.
 
Nu cred ca aceasta reprezentare a planetei omului glyptolitic a fost facuta de ei dupa ce s-au reantors pe acea planeta. Omul glyptolitic nu avea nevoie sa calatoreasca in cosmos ca sa caute un habitat potrivit, sa graveze pietrele, sa se reantoarca pe Pamant ca sa le lase aici si apoi sa se reantoarca pe planeta preferata. 
 
      Datorita iminentului cataclism care se anunta pe Pamant, omul glyptolitic si-a folosit starea ocazionala de om energetic pentru a comunica cu vechiul habitat care le-a permis sa supravietuiasca si sa conserve cunoasterea pe care au obtinut-o. In starea de om energetic, ei isi proiectau energia cognitiva in cosmos si luau contact cu alte lumi, fara sa existe necesitatea ca si corpul sa calatoreasca ori sa moara.

Pus fata in fata cu pericolul de a ramane in situatia termala critica ce exista pe Pamant, ei au abandonat planeta noastra, posibil ca au luat cu ei cativa oameni care, pe scara umana erau apropiati de nivelul lor cognitiv si au luat si alti oameni de care aveau nevoie ca sa faca sarcini tehnice sau munca de jos.
 
     Puterea energiei cognitive pe care ei au proiectat-o in acel moment, le-a permis sa cunoasca starea vechii lor planete. Apoi, ei au gravat aceste doua pietre cu forma si locatia continentelor de pe planeta lor veche cu care comunicau. Apoi, ei au gravat alte doua pietre care reprezentau starea precataclismica a Pamantului. De cand incepuse sa creasca temperatura pe Pamant, rocile au inceput sa se inmoaie intr-un proces gradat  care in final a atins un punct critic. Omul glyptolitic cunostea faptul ca dupa cataclism, Pamantul va intra intr-un stadiu de glaciatiune intensa inainte sa se reantoarca la echilibrul precedent cataclismului. In acest stadiu de glaciatiune, rocile se vor intari din nou.

 Tzipi, Canada 
---------------------------------------------------

PHOTO, din colectia autoarei.

  Pentru o mai buna vizualizare, Click pe imagini
 High resolution photos:









 Tzipi, Canada 

Serialul... continua!
Multumim frumos, Tzipi!

NOTA mea: " The stones, which vary in size from pebbles to boulders, are composed of grey andesite with a granite semi-crystalline matrix. It is a hard stone that is difficult to carve, but the images are scratched through the oxidised surfaces. 
The images carved onto the surface also vary in complexity from simple pictures engraved on one side of the stone to designs of complex scenes.  Some of the designs appear to be in styles which can be recognised as belonging to the Paracas, Nazca, Tiwanaku or Inca cultures, while others are in a style never seen before." - Do the Ica Stones prove that mankind coexisted with dinosaurs and had advanced technology? | Ancient Origins
Admin, Romania Megalitica
-------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări