Google Translate

duminică, 26 aprilie 2015

Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor - coperta ghidului de călătorie pentru România și Bulgaria editat de Lonely Planet. IMPORTANT! 1-3 mai: Castelul Corvinilor se pregătește în aceste zile să fie gazda primei ediții a Târgului European al Castelelor!


Castelul Corvinilor din Hunedoara, monument istoric din secolul al XV-lea ce a aparținut lui Iancu de Hunedoara, a fost ales de prestigioasa editură Lonely Planet pentru a fi imaginea de copertă a ghidului de călătorie pentru România și Bulgaria.

Directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, și-a exprimat duminică mulțumirea pentru faptul că fotografia monumentului se află pe coperta principală a ghidului de călătorie, apreciind că acest lucru arată frumusețea și faima de care a început să se bucure cel mai frumos castel medieval din România.
"Mă pun în situația editorului de la Lonely Planet, care a trebuit să ia următoarea decizie: cum va arăta prima copertă a ghidului de călătorie pentru România și Bulgaria? Sunt convins că alegerea lor nu a fost una ușoară. Ambele țări, România și Bulgaria, au probabil sute sau chiar mii de imagini demne de a ajunge pe prima copertă a acestui ghid, însă Lonely Planet a ales Castelul Corvinilor pentru aceasta, fapt care nu poate decât să ne bucure",
a afirmat Costin Tinca.

Castelul Corvinilor se pregătește în aceste zile să fie gazda primei ediții a Târgului European al Castelelor. Manifestarea va avea loc în perioada 1-3 mai și va reuni în sala Dietei de la castelul din Hunedoara reprezentanții a 21 de castele sau muzee importante din șase țări europene.

Lonely Planet este cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume. Lucrările sale se vând în în mediul on line, dar și în toate librăriile specializate în informații turistice din lume.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niță)

Sursa: http://www.agerpres.ro/cultura/2015/04/26/castelul-corvinilor-coperta-ghidului-de-calatorie-pentru-romania-si-bulgaria-editat-de-lonely-planet-14-14-15
-------------------------------------------------------------------------


mai mult, cititi aici:

1. Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor. Castelul Hunianizilor. Castle of Hunedoara

2.  Romania Megalitica, prezinta o parte dintre cele mai frumoase Castele din România. Guvernanti, Salvati Castelele din România. Popor roman, prin alesii locali si nationali ai neamului… salveaza-ti Istoria!

3. Vino Doamne sa ne vezi... sa ne plangi de mila! Cine sunt stăpânii castelelor din România

-------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

 1. O hartă panoramică a Castelului Corvinilor va fi prezentată la Târgul European al Castelelor.
  ----------------
  O hartă panoramică a Castelului Corvinilor va fi prezentată cu prilejul primei ediții a Târgului European al Castelelor, manifestare ce va reuni, în municipiul Hunedoara, pe reprezentanții a 21 de castele și muzee din șase țări europene.

  Proiectul de grafică va fi vernisat pe 1 mai, în prima zi a evenimentului cultural, și va aduce un plus de valoare materialelor informative prin care este promovat acum turismul cultural și istoric din Hunedoara.


  'Acest proiect artistic a fost creat de designerul orădean Adrian Samoilă, în colaborare cu Castelul Corvinilor și Primăria municipiului Hunedoara. El s-a derulat de-a lungul a șase luni de lucru și documentare. Proiectul este un demers unic în România, ce și-a propus să valorizeze, sub forma unei reprezentări grafice extensive, elemente din patrimoniul istoric și arhitectonic hunedorean', a declarat marți purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Silke Oprean.

  Concepția grafică a hărții panoramice are ca reprezentare centrală Castelul Corvinilor și se bazează pe tehnica stampei medievale. Pentru realizarea hărții, artistul a folosit tehnici convenționale, grafica în tuș, proiectarea în sistem 3D și colorarea digitală.

  Târgul European al Castelelor va avea loc în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor din Hunedoara și își propune promovarea potențialului turistic și cultural al expozanților.

  AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă)

  RăspundețiȘtergere
 2. Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au transformat Hunedoara într-un pol al turismului: peste 100.000 de vizitatori. 3 mai 2015.
  ----------------------------
  Hunedoara a fost în perioada 1 – 3 mai una dintre cele mai importante destinaţii turistice din ţară. Mănăstirea Prislop a fost vizitată de aproape 100.000 de mii de oameni, iar Castelul Corvinilor, unde a avut loc Târgul European al Castelelor, a primit peste 10.000 de vizitatori.

  Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat un număr impresionant de vizitatori. Peste 10.000 de oameni au ajuns în cetatea medievală de pe Dealul Sânpetru, care a găzduit în weekend două evenimente importante: Târgul European al Castelelor şi Festivalul „Dracula”. Prima ediţie a Târgului european al Castelelor a debutat de 1 mai la castelul din Hunedoara, iar peste 20 de expozanţi din ţară şi străinătate au participat la eveniment. „Dacă până acum am trăit din metalurgie, este momentul să învăţăm să trăim din turism, pentru că, din păcate, metalurgia nu mai are un viitor ca acum 20 de ani şi este momentul să ne construim viitorul pe baza oportunităţilor pe care le avem”, a afirmat primarul Hunedoarei, Viorel Arion, la deschiderea evenimentului. Castelul Corvinilor a devenit unul dintre cele mai reprezentative branduri ale României şi un monument care ar putea schimba soarta economică a municipiului aflat la poalele lui.

  RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări