Google Translate

duminică, 30 decembrie 2012

Puma Punku. Tiwanaku (Tiahuanaco), Bolivia. America de Sud. Un super-enigmatic complex megalitic.

 
Puma Punku, “Pumapunku” sau chiar “Puma Puncu” este un complex de ruine megalitice care face parte din site-ul arheologic de la Tiwanaku (Tihuanaco), Bolivia. În primul rând trebuie menționat faptul că acest complex este situat la 4000 metri deasupra nivelului marii şi datează dupa unii, de acum 12.000-17.000 ani.
 
 
 
Ruinele de la Puma Punku sunt una din cele patru structuri ale stravechiului Tiahuanaco. Celelalte trei structuri sunt: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya, şi Templul subteran.
 
 
 
 
 
 
 
Puma Punku a fost o construcţie impunătoare, care se întindea pe o suprafaţă impresionantă, 167.36 metri lungime si 116.7 metri lăţime. Blocurile de piatră cântăresc intre 200 şi 800 de tone, iar compoziţia lor este granit şi diorit.
 
Puma Punku este un mare complex megalitic care cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatra taiate cu o precizie incredibila, in diverse forme geometrice. Oamenii care au trait aici, nu cunosteau nici limbajul scris si nici roata, si totusi au construit cumva una dintre cele mai complexe structuri din lume.
 
 
 
 
 
 
Este foarte puţin probabil ca pietrele în Puma Punku sa fi fost tăiate cu ajutorul vechii tehnici, poate doar cu o tehnica de care nu stim in momentul de fata. Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit si diorit şi singura piatra care este mai dura ca acestea două, este diamantul. La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru. Blocurile prezinta canale adanci de 6 mm taiate cu precizia laserului.

 

 
Nu numai ca aceste pietre au fost greu de taiat, dar ele sunt, de asemenea, extrem de grele. Una dintre aceste pietre cântăreşte aproximativ 800 de tone iar cea mai apropiată carieră este la 10 mile. Cum au putut acesti oameni sa mute aceste blocuri care cântăresc zeci de tone şi cum au fost capabili sa formeze o structura cu ele?
 
Pietrele au fost tăiate într-un anumit fel si cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Găurile sunt perfecte, şi toate de aceeasi adâncime. Toate blocurile sunt taiate, astfel încât acestea se intrepatrund şi se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu există urme de mortar.


 
 
Potrivit expertilor, si modul in care au fost amplasate uriasele blocuri de piatra ridica semne de intrebare, in conditiile in care nu s-a descoperit nicio urma privind tractarea si montajul acestora.
 
 
=============================
====================
 
 
Acestea sunt, fără îndoială, cele mai vechi și mai enigmatice ruine de pe fața pământului.
E greu să ne imaginăm cum de nu au ajuns să fie considerate una dintre cele mai mari minuni ale ale lumii, precum Marea Piramidă din Egipt. Pentru că oricât de spectaculoasă ar fi, Marea Piramidă pălește în comparație cu ruinele de la Puma Punku, Tiahuanaco (pe teritoriul actul al Boliviei, America de Sud). Ansamblul de ruinele de la Puma Punku reprezintă doar una dintre cele patru structuri ale orașului antic Tiahuanaco.





Celelalte trei sunt: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya și Templul subteran.
 
Chiar și în raport cu tehnologia modernă și informațiile de ultimă generație, aceste structuri sfidează logica și îi derutează pe cei care caută să rezolve misterele pe care le reprezintă. Se spune că ruinele de la Puma Punku sunt cele mai fascinante și mai ermetice dintre toate. Cine a construit structurile? Cum? De ce au fost construite? Filmul documentar încearcă să prezinte misterul ansamblului de clădiri de la Puma Punku, probabil cel mai ciudat loc de pe planeta noastră.
 

====================================
=====================
=========
Merita si:  Click here:
===================================================

Imagini pentru Ancient Megalithic City of Pumapunku

World Mysteries - Mystic Places - Puma Punku - Puma Punka

Ancient Mysteries – Pumapunku

Pumapunku

=============================
==========================================================
==================================================================

6 comentarii:

  1. Tihuanaco, complexul megalitic, acolo unde, printre altele, sunt sculptate in piatra 32 de fete omenesti de toate rasele, inclusiv una de extraterestru, cel putin asa cum il stim din comedia "Paul" - daca nu cumva si restul fetelor apartin tot unor extraterestri umanoizi, fiecare de pe planeta lui, cel putin asta este si opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI NEA VASILE SI PENTRU MAINE ! SANATATE SI BUCURII IN NOUL AN, TIE SI FAMILIEI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toata stima pentru aceasta postare ! Ar trebui introduse astfel de articole ca lectura obligatorie pentru copii si, nu numai, la scoala ! Bravo, din nou, pentru pozele gasite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PINA UNA ALTA COPIII SI ADOLESCENTII SINT INTOXICATI CU VIRUSUL MORTAL NUMIT RELIGIE, ASTA INTR-UN STAT SECULAR.... DOAR PE HIRTIE, EVIDENT....

      Ștergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări