Google Translate

duminică, 24 iulie 2011

Romania megalitica, împânzită de fabrici naturale care fac bine oamenilor. Secretul este arhicunoscut si folosit de cunoscatori. Intelesul este ceva mai greu


Schitul “Colţul Chiliilor”, lângă Zărneşti (Braşov).
Un loc binecuvântat de Dumnezeu ... ce cuvinte se pot găsi pentru asemenea spaţiu special ?! O poiană verde, imensă, sub stâncile strălucitoare ale Pietrei Craiului, iar în partea de jos a poienii, parcă privind spre cer, bisericuţa de lemn ...



Coltul - Schitul Chiliilor, in poienita de jos
Schitul din  Muntii Piatra Craiului
_____________
Recapitulam: am prezentat un SCHIT, o BISERICA
construite intre anii 2001-2009.
Un lăcaş de cult aflat departe de aşezările omeneşti. Este o ctitorie moderna, a zilelor noastre.
Cunoscatorii stiau ceva. Ceva concret, palpabil, dovedit de-a lungul a mii si mii de ani!


Asezamantul cuprinde corpul de chilii si paraclisul. In anul 2009 a avut loc sfintirea bisericii de lemn nou construite.
Prin urmare, acest SCHIT si BISERICUTA aferenta, nu sunt AICI intamplator.
Voi face DOVADA. Va rog, ATENTIE!
__________


Aici este DRUMUL. Din vremuri ancestrale.
Un drum care pleaca din "poienita de jos" si urca spre ... munte.


INCREDIBIL. Ce face DRUMUL?
Hmmm ... trece printr-o "fereastra in piatra",
"poarta" ori ... portal spre alte dimensiuni, nu-iasa?




_________________
Sa RECAPITULAM din nou:
In aceste imagini am prezentat un DRUM care PLEACA din
"poienita de jos", TRECE printr-o POARTA (FEREASTRA) in PIATRA
si duce .... undeva ....
__________




___________________
RECAPITULAM. DRUMUL ajunge la o INTRARE in munte,
unde MONAHII au pus o usa si o inscriptie: CAPELA CUVIOASA PARASCHIVA.
In REALITATE, aici a fost si este o PESTERA,
un vechi ALTAR pagan.
__________________







Am prezentat pe acest blog si alte ALTARE, TEMPLE PAGANE
înecate în CRESTINISM. La PESTERA de la COLTUL din Padurea Craiului,
situatia se repeta. Intre bine si rau, este dreptul fiecaruia de a judeca!
______________


 Ii spusese candva luminatul parinte Cleopa ca acolo, intr-o stanca aflata pe inaltimi, exista o pestera in care se afla o bisericuta straveche, unde se nevoise candva, in schimnicie si rugaciune, marele duhovnic Ioanichie Moroi de la Sihastria.
"Du-te, copile, du-te acolo unde eu n-am ajuns", ii spusese parintele.
 "Locul e sfant si se numeste Coltul Chiliilor."
.....................
Asa se face ca, intr-o dimineata de primavara, a pornit de la manastirea lui din Muntii Apuseni spre Brasov. Era pe inseratelea cand a ajuns langa talpa muntelui, la Zarnesti, ratacind in cautarea unui urcus.
.........................
Au ajuns in cele din urma intr-o poiana, din mijlocul careia tasnea un izvor. Nu i-au spus ca e apa vindecatoare, ce-a tamaduit prin vreme o multime de oameni bolnavi, nu i-au dezvaluit nici credinta locala, veche de secole, ca "veneticul care soarbe cu pofta din apa cristalina a izvorului nu va uita niciodata Coltul Chiliilor". Ioanichie s-a aplecat, a intors capul spre oamenii care il tintuiau neclintiti, de parca pentru asta venisera in munte, sa-l vada ingenuncheat langa apa, si a baut. O inghititura, doua inghitituri ... aproape doua minute a baut pe nerasuflate, uitand de dansii si, in cele din urma, s-a ridicat, s-a sters apasat la gura cu maneca larga a rasei si le-a zambit tuturor. Apoi l-au dus mai sus, in bisericuta din pestera. L-au lasat sa-si lipeasca palmele de crapaturile stancii, de peretii jilavi, s-au bucurat auzindu-l zicand ca apa miroase precum untdelemnul sfintit, privind apoi grota intunecoasa, sutele de icoane agatate de peretii luciosi, lacrimile de calcar curgand din ochii sfintilor, lumanarile ... A ingenuncheat in fata altarului, crescut precum o stalactita din piatra muntelui, zicandu-si infiorat: "Sfinte Dumnezeule, ce se intampla aici? Pe zidurile astea au ars milioane de lumanari..."
Text integral aici: Coltul Chiliilor
_____________

Schitul de la Colţul Chiliilor
se află la o altitudine de 1080 m, în munţii Piatra Craiului.
Peştera în care se află acest stravechi lăcaş de cult are o lungime de 15,5 m.
Despre energiile binefacatoare ale acestor locuri sacre, este inutil sa lungesc vorba.
Sunt mii si mii de oameni care pot confirma. Sunt reale locuri de pelerinaj.
Admin

7 comentarii:

  1. Eu ma gandesc ca daca au facut bisericute din pesterile respective, partea buna este ca in felul asta sunt ferite de vandali : nimeni nu-si scrijeleste numele pe peretii vreunei biserici ...

    RăspundețiȘtergere
  2. iar partea ORIBILA este ca in timp o sa le distruga, asa cum au facut cu sinca veche, marea mea durere, distrusa de o preacucernica tirfa venita din iad-a rezistat 7000 de ani, dar nu a rezistat asaltului preacuviosilor

    RăspundețiȘtergere
  3. Din nefericire, asa cum rezulta din cele prezentate in postare cu PROBE, se desprind cateva CONCLUZII triste:
    - PESTERA, adevaratul IZVOR TAMADUITOR, ancestralul loc sacru, este lasat de izbeliste, intr-o mizerie de nedescris;
    - alaturi, desi a luat fiinta un prosper lacas de cult (care fara existenta PESTERII nu ar fi "aparut") nu rezulta sa fie preocupat si de PROMOVAREA/INGRIJIREA corespunzatoare a acesteea!
    - alte AUTORITATI, nu vad, nu aud, nu sunt interesate!
    - comunitatea locala, se complace in ce exista!
    PACAT! De 3*PACAT! Ar avea sansa unei adevarate PERLE a turismului, dar o rateaza in mod imbecil!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un subiect fascinant ar fi despre efectele trecerii prin "poarta de piatra", ca prima etapa pregatitore pentru TRANSFORMARILE ce urmeaza a avea loc in interiorul PESTERII! Interesant ar fi sa stim si cate ceva despre compozitia/structura stancii, despre liniile energetice ale pamantului in aceasta zona si multe altele! Dar asta inseamna deja prea mult pentru noi romanii, inseamna interes, vointa, preocupare, cercetare! Exact ce nu suntem dispusi ori ... pre/dispusi! Avem alte preocupari, alte idealuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai interesant ar fi sa stii ce se intampla cu tine, acolo, in pestera! Nu cu stancile!... Trupul si spiritu tau sunt pregatite energetic pentru alte etape al unui proces de initiere naturala: In pestera este indicat sa stai macar vreo doua zile si daca s-ar putea sa si meditezi, ar fi si mai bine. Asta, asa, ca frecventele trupului si a spiritului sa se poata ridica pana la nivelul care este necesar, ca sa poti trece la urmatoarea etapa a initierii.. Aveam pe undeva notat itinetariul... Si mai este o grota, unde va trebui de asemeni sa stati o zi... De acolo izvoraste apa tamaduitoare.... la al carei izvor veti ajunge taras...Urmeaza drumul catre Patul Cosmic... o stanca cu aspectul unui barbat si a unei femei care se iubesc pe un pat de piatra... Urmeaza drumul catre Sfinx... Apoi catre Falusul de piatra, paralel cu Sfinxul... Apoi, drumul catre Varful Omu, dar inainte de a ajunge acolo, dupa Mecetul Turcesc, o apuci catre Muntele Ocolit (Kogaionul Dacilor).Intre cele doua creste ale Muntelui Ocolit este o "Sa" in care veti gasi trei pietre asezate sub forma de vatra... Acolo este un puternic izvor energetic... Cordonul de Argint al Pamantului... Aici va trebui sa petreceti ceva vrerme... Cata... numai voi puteti sti... Pe urma veti fi armonizati cu toate energiile cosmice si viata voastra se va schimba... Spiritual vorbind... Atentie! Sunteti pe un taram MAGIC ! Drumul vostru poate fi intarziat de diverse evenimente... Nimic nu e intamplator!. ..Dati dovada de tinuta morala, si de bunatate. Duceti la capat sarcinile pe care Universul vi le cere ca plata pentru initiere si ca motic pentru a petrece mai multa vreme in locuri care va inalta vibrational... E ca in povestile cu Fat Frumos... are cate ceva de facut... Persoanele nepotrivite nu vor ajunge la capatul drumului... Ele pot suferi accidente sau.. diverse evenimente care pot intoarce din drum un grup intreg... Plecati la drumul acesta cu gandul si cu inima curate!. Fiti Binecuvantati !

      Ștergere
    2. Romania megalitica... "Persoanele nepotrivite nu vor ajunge la capatul drumului... Ele pot suferi accidente sau... diverse evenimente care pot intoarce din drum un grup intreg... Plecati la drumul acesta cu gandul si cu inima curate!. Fiti Binecuvantati !" ... Locuri de legenda, locuri pline de mistere!

      Ștergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări