Google Translate

duminică, 3 octombrie 2010

Gradina Zmeilor, Galgaul Almasului, Salaj, un urias Complex Megalitic

Megalitii ciclopici din Grădina Zmeilor, situata pe teritoriul Muntelui Meses, in apropiere de satul Galgaul Almasului, din Judetul Salaj, ocupa o suprafata de 5 hectare, de la primele formatiuni. Platforma din coltul dreapta-jos al imaginii, cred ca era ... Altarul de Sacrificiu
 
Complexul Megalitic GRADINA ZMEILOR, SALAJ.
O mai buna imagine, a Altarului de Sacrificiu

Megalitii ciclopici din Gradina Zmeilor, Galgaul Almasului
 
    Partea stanga a Sanctuarului Megalitic Gradina Zmeilor din Salaj

Partea stanga a Complexului Megalitic - vedere de ansamblu

Vedere de ansamblu. Observati atent partea stanga, centrul si dreapta Complexului Megalitic, precum si Altarul de Sacrificiu.
Superb! Constructii ciclopice, tratate mizerabil de contemporani

Megalitii din Gradina Zmeilor - partea dreapta, indeosebi.
Se pot observa mai multe formatiuni distincte! Unele, par incoronate! Formatiunea din centru dreapta, pare a fi ZEUL-REGE, cu suita sa de nobili-semizei. Sa luam aminte si la privirile lor!
Care spre care se uita! Asa am concluzionat ca ... ar fi la sfat!

Cu putina imaginatie, cautati sa observati Substitutele zoomorfe si antropomorfe ale unor divinitati. Este aici un Zmeu ... ori ... un Elefant !?

Comori megalitice nepretuite, ingropate in vegetatie si nepasare

Intregul Complex Megalitic, desi au fost cheltuiti o multime de bani ... in valuta forte ... euro, ramane asa cum il vedeti ...
... Ascuns privirilor ...

Interesant! Intalnim si aici ... un Altar al Fertilitatii

Dar si un Altar pagan ... pentru ofrande

Hmmm ... ai crede ca esti in Arges, la Corbii de piatra ...

Megaliti ciclopici, superbi in Majestatea Lor!
Pentru mine, este clar: constructorii, sunt unii si aceeasi.

Un Sanctuar Megalitic urias, ingropat in vegetatie, in nepasarea tipic romaneasca
Sanctuarul megalitic pagan de la Galgaul Almasului, Salaj, nu rezulta a fi fost crestinat!  
Motiv suficient, de a fi numiti ... zmei!
 
Ciudat si interesant! Ma intreb cum de nu a fost furata, vanduta!
Iata ce "scrie incifrat", pe aceasta "piatra ... gardian":
"Zmeii sunt, dupa credinta voastra populara, un fel de fiinte mitologice, un fel de oameni, dar cu proportii mult mai mari si foarte puternici, cu cate unul - dousprezece capete, care locuiesc de obicei pe "taramul celalat" in "gradini frumoase",  durate in creierii muntilor, in cer sau in pustiuri, unde nu poate strabate fiecare om - pamantean, ci doar Nazdravanii si Fetii Frumosi. 
In Gradina din Salaj, Zmeii stau la sfat cu ... Oamenii !? Ori ... divinitatile intre ele ... ?!"
 Fara glume, dar piatra este ciudata si plina de inscriptii!
 ------------------------------------------------------------------
Romania de azi, ca teritoriu, este fara indoiala, parte integranta a culturii si civilizatiei megalitice globale. NOI, trebuie sa demonstram asta! Avem suficiente PROBE !
Admin
--------------------------------------
P.S.: The Western European megaliths were constructed during the Neolithic and the Bronze Age and are believed to range in date from c.4000 B.C. to 1100 B.C. - punct de vedere aproape unanim acceptat!
Personal, cred ca se inseala ... amarnic.
Eu cred ca nu ar fi deloc asa .
Admin
_________________
Cultura si civilizatia megalitica sunt universale!
Va recomand, spre analiza si comparatie,
Click aici:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 comentarii:

  1. Noi, din motive care-mi scapa, avem darul acesta de a distruge orice legătură cu trecutul. Ceilalți fac bani din asta, dezvoltă și pun în valoare. Noi, ignorăm și distrugem. In cel mai fericit caz, lasam in paragina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa exploatezi aceste comori trebuie sa investesti putin si sa iti placa . Doamna Udrea nu are timp de asa ceva . E ia bani , ii investeste in frunze furate de la altii si primeste bani pentru asta . E mult mai simplu . Nu trebuie sa faca nimic . nici macar sa taie buruienile

    RăspundețiȘtergere
  3. admin, te felicit pentru tot ce faci si sant fericita ca am descoperit intamplator acest blog. este adevarat ce spui numai ca dupa mine nu se trateaza de nepasare ci de a ascundere in mod voit aceste descoperiri care in ultimii ani s-au inmultit foarte mult.raspunsul banuiesc ca il stii deja:punand in valoare toate aceste marturii ale trecutului nostru inseamna rescrierea istoriei romanilor care nu au fost latinizati de romani, pentru ca ei au fost mereu aici, dintotdeauna, dinaintea tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bani s-ar putea scoate din vizitarea acestor locuri... Dar cine sa o faca? Udrea? Nuuu.... Ea scoate bani din colectarea gunoiului in mediul rural...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tara noastra aur poarta,noi cersim din poarta-n poarta........din pacate pentru noi si pentru tineri Romanei avem la conducerea tarii oameni foarte "capabili",Sunt in strainatate plecata de 5 ani pentru ca tara mea nu mi-a oferit nimic insa imi pare rau de meleagurile,de traditiile noastre.Multi straini pleaca in vacante insa serviciile proste si locurile pline de mijeriii lasa de dorit,pacat avem o tara frumoasa insa nu o stim aprecia si ingriji asa cum ar trebuii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un vizitator onest10 septembrie 2012 la 10:38

    Zona e rezervatie naturala si geologica, auzi,sa taie "buruienile"..Vegetatia aceea e cadrul natural in care s-au dezvoltat aceste stanci cum o sa tai padurea? doar ca visati voi cai verzi pe pereti..nu e nicun altar megalitic,sunt formatiuni stancase naturale..care trebuie sa stea la locul lor in natura nealterata

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca si metofora e frumoasa descrierea, dar in realitate e doar un fenomen geologic, deosebit, dar care se mai intalneste si in alte locuri.
    Un asemenea fenomen trebuie protejat (inclusiv natura inconjuratoare), nu "amenajat" sau "exploatat turistic". Nu e un sit arheologic, ci doar o dovada a diversitati naturii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic, pentru linistea "spiritului" meu,
      ar fi BINE sa aveti dreptate! Sa fie doar... diversitatea naturii!

      Ștergere
  8. Give your gmail and we talk i will text you there.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări