Google Translate

vineri, 5 decembrie 2014

Ica Stones. Civilizatia gliptolitica. Museo Científico Javier Cabrera. Unica Biblioteca de Gliptolitos de la tierra

 
Ica Stones. Civilizatia gliptolitica. Museo Científico Javier Cabrera.
Unica Biblioteca de Gliptolitos de la tierra.
 
                                                    Asta este Plaza de Armas din centrul orasului Ica ...

... unde se afla muzeul privat al doctorului Cabrera , care se deschide vizitatorilor, doar daca isi fac programare .

                                 Asta este anticamera muzeului : pozatul interzis !

Pe noi ne-a intampinat fiul doctorului Cabrera ( doctorul a murit ) si o angajata a lui . Foarte sictirit omuletul, s-a rastit la mine sa nu mai pun atatea intrebari ( e procedura standard ca toata lumea sa se enerveze cand incep eu sa pun intrebari.
 
Nimic nou sub soare. ). Imi statea pe limba sa-i spun ca tatal lui ar fi fost  incantat sa ii fie puse intrebari despre munca lui de o viata, insa mi-am muscat limba si m-am abtinut. Pai nu e momentul sa dau cu batul pe la gard, ca balaurul ar putea oricand sa ma scoata in strada si sa nu-mi mai arate nici un bolovan !  

Marele meu noroc a fost ca balaurul era mult prea sictirit ca sa faca pe ghidul, asa ca a venit cu noi femeia, care era mai mult decat bucuroasa sa ne spuna povestea pietrelor. Pana la urma, am induplecat-o sa ma lase sa-mi fac poza cu pietrele : tanti, vin din cealalta parte a lumii ( Romania ), ca sa vad pietrele astea, am batut atat drum si nu ma lasi sa fac macar o poza, de amintire ? 
Ok, fa-ti repede cateva poze, pana nu vine balaurul sa ne prinda ! Lucky me ! 

Aici e povestea : prima mentionare a pietrelor vine de la un preot iezuit spaniol , Fratele Simon, care a calatorit in zona in 1535, impreuna cu Pizarro. Tatal lui Javier Cabrera, Don Pedro, avea 9 ani cand a fost martor la exacavare aunor pietre dintr-un mormant. In 1936, taranii au descoperit in timp ce arau campurile, o singura piatra. Autoritatile peruviene au atribuit incasilor gravarea pietrelor : tot ce se descopera in Peru e facut de Inca. Daca chiar lucrurile sunt mult pre aevidente ca sa fie cusute cu ata alba, atunci le clasifica simplu " preinca" si cu asta, end of story.

    Primul colectionar al pietrelor descoperite in zona, au fost Carlos si Pablo Soldi, proprietarii unei plantatii in Ocucaje. Cativa ani mai tarziu au excavat si alte pietre, din mormintele de pe plantatia lor si au inceput sa colectioneze pietre si de la braconierii de artefacte istorice din Ocucaje.

Fratii Soli au fost martori oculari cand s-au dezgropat de pe proprietatea lor, mumii inmormantate impreuna cu pietrele gravate si cu alte artefacte. Fratii Soli si-au dat seama de valoarea stiintifica a pietrelor si au cerut autoritatilor ca pietrele sa fie testate. Pietrele erau acoparite ca de un strat fin de sare, fapt ce e explicat ca e o patina atribuita trecerii uni foarte mare numar de ani.

Arheologii peruvieni au fost invitati sa excaveze pe plantatia fratilor Soli, acolo unde au fost descoperite pietrele, insa arheologii nu au catadixit.

In 1967 fratii Soldi i-au vandut doctorului Cabrera majoritatea colectiei lor de pietre gravate. Cabrera le-a depozitat in cabinetul de consultatii, a renuntat la cariera de doctor si s-a dedicat in totalitate studierii pietrelor. Chiar si acum, Cabrera Museum este in fostul spatiu al clinicii ( eu am vazut 3 camere cu pietre, insa m-au asigurat ca mai sunt si altele, care nu sunt deschise vizitarii publicului ).
Dr. Cabrera a ajuns la concluzia ca pietrele sunt originale, insa ele descriu lucruri care nu se potrivesc cu dogma istorica : operatii pe cord deschis, indieni care cercetau cerul cu telescoape, indieni care calareau dinozauri, specii extincte de animale, de milioane de ani, etc.
 La sfarsitul anilor '50, Commander Elias, administratorul Muzeului Naval Callao, a cumparat de la braconierii de artefacte, pietre gravate si i s-a spus ca s-a descoperit un alt depozit de pietre, la 40 de km de Ica, aproape de Raul Ica. Pietrele erau descoperite in pesteri si in morminte . Nenea Elias era foarte interesat de arheologie, si avea un jur de 300 de pietre gravate, expuse in muzeul naval pe care il administra. 
 
    Muzeul Regional Ica avea doar cateva pietre gravate, adunate din mormintele din jurul orasului Ica. Colonelul Omar Chionino Carraza, fost director al Muzeului Peruvian de Aeronautica nu are nici un dubiu asupra autenticitatii pietrelor gravate . Dupa ce au fost facute teste guvernamentale asupra pietrelor, el a declarat in 1974 : " Este o certitudine pentru mine ca pietrele sunt un mesaj de la niste oameni foarte vechi, a caror amintire a fost pierduta din istorie. Ei au gravat pietrele acum cateva mii de ani in urma. Pietrele gravate au fost cunoscute in Peru de multa vreme, iar muzeul meu are mai mult de 100 de bucati ".
 
        Colectia Muzeului National de Aeronautica include pietre care descriu dinozauri si au fost adunate din diferite locuri din Peru : doar cateva au fost gasite in Ocucaje. 
Cand Ica River s-a revarsat in 1961, indundand zona, un mare numar de pietre gravate au iesit la suprafata, iar braconierii de morminte le-au cules si le-au vandut  Muzeului National al Aviatiei si fratilor Soldi.

Harta continentelor : Lemuria si Atlantida included :


       poza facuta de Omul Meu : aceeasi harta a continentelor lumii, dar desenata pe alta piatra.

La inceputul anilor '60, arhitectul Santiago Agurto Calvo, fost rector al Universitatii Nationale de Inginerie, a colectionat pietre gravate si niciodata nu a donat nici macar una, catre Muzeul din Ica. Familia Calvo inca detine colectia sa de pietre. Calvo a publicat un articol in ziarul El Comercio  din Lima, in care vorbe adespre fantasticele pietre gravate. 

 Arheologul Alejandro Pezzia Asserto, care era insarcinat cu investigatiile arheologice in provincia Ica si administratorul Muzeului Ica, a condus sapaturi in Paracasul antic si in cimitirul din Ica. In doua ocazii separate, au exacavat pietre gravate din morminte indiene pre-hispanice datate intre 400 B.C. si 700 A.D. 

       Pezzia si-a publicat rezultatul muncii sale, in 1968, in care vorbea despre pietre gravate ce descriau lame cu 5 degete la picioare, care se presupun a fi fost extincte acum 40 de milioane in urma. Alte pietre aratau un peste care a fost extinct acum 100 milioane de ani in urma si o pasarea zburatoare si ea care a trait milioane de ani in urma. Aceste pietre au fost in posesia Muzeului Ica si au facut parte din Colectia Colca.  In prezent, pietrele nu sunt expuse in muzeu.
 
  In 1966, Felix Llosa Romero i-a aratat lui Cabrera o piatra mica, ovala, ce avea gravat un peste care se presupunea a fi extinct acum cateva milioane de ani in urma. Piatra e pastrata pe biroul lui Cabrera si e aratata vizitatorilor .
Pentru ca balaurul era langa noi si nu am putut poza piatra, v-o arat din poze :

 La Cabrera museum exista rapoartele de analiza de la National Engineering Peru, de la University of Bonn si raportul Mauricio Hochschild Mining Company Lima. In 1967, Dr.Cabrera a selectat 33 de pietre din colectia sasi le-a trimsi la compania miniera pentru analize. Laboratorul a trimis analiz asemnata de geologul Eric Wolf si care spune ca pietrele erau acoperite cu o patina fina de oxidare naturala, in baza careia ar trebui datate pietrele.

In 1969, Dr.Cabrera a primit rezultatul analizelor de laborator facute de Profesor Frenchen la Universitatea din Bonn si care confirma ca pietrele sunt din andezit si sunt acoperite cu o patina de oxidare naturala, care acopera si gravurile.

Anestezie cu gaz, intr-o operatie de cezariana, sub atenta supraveghere a unui sarpe, iar boracii par a fi doua specii diferite. Pacat ca nu au publicat un album cu pozele pietrelor, ca sa ne putem face o parere mai clara !
                  

 

Dr.Cabrera are o teorie in care i-a numit pe oamenii care au gravat pietrele, " civilizatia gliptolitica". Oamenii astia pareau a fi o alta rasa de oameni, mai scunzi, cu capul foarte mare si 5 degete egale intre ele, fara deget opozabil. Ei aveau un nivel foarte mare de evolutie stiintifica si mentala, au venit aici pe planeta si au creat omenire din inginerii genetice pe un soi de lemur ( notharctus ), care a fost extinct peplaneta, acum 50 milioane de ani.

Intregul proces e descris simbolic pe o patura descoperita intr-un mormant antic din Paracas : fiecare rinichi reprezinta o modificare genetica. Ne-au modificat de 3 ori pana sa reuseasca sa faca o fiinta umana functionala . Un tablou al paturii din Paracas era expus in Cabrera Museum, insa cum nu l-am putut poza, vi-l arat din carte :

 

Dr.Cabrera considera ca frunzele simbolizeaza viata, in gravurile de pe pietre. Coroana de pe capul lor este simbolul unui mecanism care putea stimula functia cognitiva a creierului si sa converteasca energia solara si energia cosmica in energie electronica, pentru a o folosi ca sa puna in functiune instrumentele si aparatele lor. Pe una din pietre e descrisa o operatie in care bisturiul electronic era legat printr-un cablu de coroana de pe capul doctorului.

    Colturile de pe capul oamenilor, simbolizau nivelul de evolutie atins : cu cat maimulte colturi pe cap, cu atat el detinea o cantitate mai mare de constiinta.

Mi s-a spus ca civilizatia gliptolitica o creat omul, in opinia Dr.Cabrera. Oamenii erau simbolizati pe pietre, fara colutrile si aparatele de pe cap, pentru ca ei nu aveau constiinta . Aici este reprezentata o operatie pe creier, in opinia Dr.Cabrera : serpii simbolizeaza creierul reptilian care este amputat, pentru ca omul sa poata capata constiinta.

 
Pietrele descriu operatii de transplant de creier, transfuzii de sange de la femei insarcinate, catre un pacient caruia i se face transplant de organe, pentru ca sangele ei contine anticorpi ce perevin rejectarea organului transplantat.
Alte operatii descriu transplantul de glande suprarenale.

Din ce am observat eu, toate operatiile astea se faceau doar pe oameni . Cel mult, femeile civilizatiei gliptolitice donau sange sau produceau puradei.

  Cezariana cu anestezie facuta cu acupunctura si transfer energetic . Mie altceva imi pare interesant : desi femeia era din rasa umana, ea e bortoasa cu un plod din rasa civilizatiei gliptolitice.

 
Exista un sector de pietre pornografice, in care se insista pe importanta spermei ( simbolizata de frunza care apare langa ea ) : toate personajele sunt doar din rasa de " oameni" .

                                                   Dr.Ciomu in varianta gliptolitica :

Recoltarea inimii de la un mort ( lipsesc de pe masa de operatie aparatele electronice care controleaza functiile vitale, asa cum apareau la restul operatiilor descrise pe pietre ). Pe cealalta parte a pitrei, e descris cum inima este luata irigata cu sange de la o femeie bortoasa, pentru a fi pregatita pentru transplantare.

Transplant de inima , sustinut de transfuzia de sange de la femeia bortoasa, pentru a preveni rejectul organului :
 
                                         Anestezie si alimentare cu oxigen in operatie :

                                                                  ADN-ul :

Asta e cea mai interesant piatra Ica si care ar putea rasturna toata teoria incropita de Dr.Cabrera .In fata omului din civilizatia gliptolitica sta o specie de extraterestru desenata cu lux de amanunte, exact asa cum este descrisa de toti rapitii, in hipnoza regresiva. Deasupra sarpelui sunt puse simbolic soarele si o stea ( la fel cum langa oamenii vii sunt puse simbolic frunzele, ca sa stim ca sunt vii pe masa de operatie ) , ca sa stim de unde vine. Nu pot sa imi dau seama ce face sarpele cu capul ala : poate daca as putea vedea intreaga piatra ...

Inteleg ca avem asa : zeii, oamenii civilizatiei gliptolitice, o rasa de oameni, foarte avansati tehnologic si avansati in genetica . simai avem oamenii aia pe care se faceau tot soiul de experimente medicale si despre care Cabrera spune ca oamenii gliptolitici incercau sa le mareasca constiinta cu transplant de creier, etc.
Din pacate, Cabrera nu povesteste nimic despre faza cu serpii aia, ca e mai convenabil, daca tii la reputatia ta, sa iti tii gura inchisa pe unele subiecte.

 Dr.Cabrera sustine  ca rasa gliptolitica s-a reantors in Cosmos, pe planeta de pe care au sosit, pentru ca Pamantul urma sa fie lovit de un cataclism .

                                                         Arata exact ca un vampir :

               Balauri pozati de Omul Meu . Am vazut si inorogi, da' nu ne-au lasat sa pozam.

Piatra asta este una dintr-o serie de 205 pietre care descriu ciclul reproductiv al unui peste primitiv, agnato, peste fara maxilare care a trait acum 450 de milioane de ani. 
Mai aveau o piatra care descria ciclul reproductiv al saurozaurlui, o specie de dinozaur. Contrar a ceea ce sustine stiinta oficiala, dinozaurul se nastea un soi de larva care se transforma pe masura ce crestea.

 

O piatra dintr-o serie de 48, cereprezinta ciclul reproductiv al " murcielago gigante", un animal care a disparut acum 63 milioane de ani. Animalul nu se reproducea ca un mamifer - asa cum sustine paleontologia, ci depune oua.

Megacero, cerbul gigantic , disparut acum un milion de ani. Mamutul, elefantul primitiv , disparut acum 1 milion de ani.

                  Diatryma, pasarea carnivor agigantica, disparuta acum 40 milioane de ani.

Megatherium, ursul solzos gigantic, disparut acum un milion de ani. Anticamelus, mamifer cu gat de girafa si cap de cal si corp de camila, disparut acum 13 milioane de ani.

 Asa e desenata pe o piatra, Nebuloasa Cap de Cal, unde apare o cometa ce trece prin Constelatia Leului, pe langa Terra si pe langa Pleiade si despre care astronomii au tot spus ca nu exista nici o cometa sa aiba traiectoria parabolica desenata pe piatra : 

                        Pe 6 decembrie 1973, cometa Kohoutek a fost observata in Peru  ..

... iar Observatorul din Paris i-a trimsi lui Cabrera confirmarea scrisa ca asta este cometa descrisa pe pietrele gravate si ca intr-adevar, are orbita parabolica, asa cum e descrisa pe pietre si trece pe langa Terra o data la 100 milioane de ani si se confirma ca pozitia cometei desenata pe piatre este exacta.

 
                                                             Harta constelatiilor :

                                                    La vanatoare de Tenotosaurus :

                                                           Brontosaurus :

                                                            Alti dinozauri :

Metamorfoza Stegosaurlui, descris pe un vas de ceremica din cultura Moche ce a trait pe coasta de nord in Peru : descrierea este identica cu desenele de pe pietrele Ica.

Estegosaurus pictat pe un vas diescoperit intr-un mormant de langa Lima si care apartine de cultura Pachacamac , iar arheologii considera ca oamenii aia fabulau si isi iimaginau balauri cand pictau vasele.

Petroglifa descoperita sub Kachina Bridge , in Natural Bridges National Monument in Utah, USA :

                                                             Dinozauri la Louvre :

Urme de dinozauri si oameni descoperite in Dinosaur Valley  State Park , in Glen Rose , Texas

          Daca vreti sa aflati mai multe despre teoria Dr.Cabrera, luati acasa cartea lui :
 
Sursa:
 
Multumesc, Tzipi!
------------------------
Alte detalii:
 
 
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

  1. "Nu suntem pregatiti pentru astfel de secrete".
    said Javier Cabrera

    RăspundețiȘtergere
  2. In poza numarul 7 e desenat foarte clar cum sub supravegherea unui sarpe urias, se face o operatie de cezariana unei femei din rasa umana , care produce doi copii ... diferiti ! Un copil e din rasa umana, iar celalat e rasa mixta om-sauroid . Sauroidul e sarpele maimic de inaltime, cu creste pe spate, care e desenat in poza nr.23 .
    E mai mult decat evident, e negru pe alb ce voia civilizatia gliptolitica sa ne transmita. Acuma face sens de ce Cabrera spune ca populatia nu e pregatita pentru astfelde secrete.

    Asta am descoperit eu, intr-o vizita de 2 ore ( ca mai mult nu era permis ) la muzeu, in care am vazut piesele pur si simplu random. Dar daca stai si le analizezi pe toate si incepi sa faci corelatii ?

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări