Google Translate

luni, 8 decembrie 2014

CASTELUL DE CORAL. ED.L. - "mesagerul" altor civilizatii! Edward Leedskalnin - Coral Castle. A opta minune a lumii. Post-1900 creations. Mesaje secrete... incifrate in piatra.


CASTELUL DE CORAL.
Edward Leedskalnin - Coral Castle.
A opta minune a lumii. Post-1900 creations.


 
 


Construit de un leton imigrant, castelul uimește și astăzi. Cel care l-a făcut pare să fi redescoperit secretul piramidelor, levitaţiei şi anti-gravitaţiei. Castelul de Coral se află în Homestead, Florida, și are una dintre structurile cele mai uimitoare construite vreodată.

Autorul este un leton excentric, Edward Leedskalnin (1886-1951), un funcţionar modest, imigrant leton cu 4 clase, înalt de 1,55 m şi cântărind doar 40 de kilograme, bolnav de tuberculoză. Acesta afirma:
„Am descoperit secretele piramidelor. Am aflat cum egiptenii şi constructorii antici din Peru, din Yucatan şi din Asia, cu unelte simple, au ridicat pietre cântărind tone”.
Castelul său, (pe care l-a construit singur, din rocă coraliferă, în blocuri de până la 30 de tone) este o dovadă incontestabilă. A fost comparat cu Stonehenge, cu templele antice greceşti şi chiar cu cele mai mari piramide din Egipt.

Castelul este construit din blocuri imense de rocă de coral, unele cântărind 30 de tone, mutate fără utilaje moderne. Aceasta este misterul. Cum a făcut? Unii vecini povestesc că Leedskalnin rostea incantaţii cu palmele aşezate pe suprafaţa pietrelor şi că l-au văzut ridicând-le în aer. Şi că acestea se deplasau singure...

A lăsat câteva caiete cu însemnări, formule şi scheme legate de fenomenul magnetismului şi al electricităţii, de punctele şi reţelele nodale planetare, energia telurică, forţa antigravitaţională.
 
Se pare că Leedskalnin şi-a ridicat castelul chiar pe un vortex energetic, care-i permitea să mute imense blocuri de piatră. Nu există informaţii privind cercetări sau realizări similare. Secretul piramidelor rămâne în continuare un mare secret, iar specialiştii în istorie şi arheologie ne explică și astăzi cum cărau egiptenii imenşii bolovani cu sănii din lemn, trase cu sfori, pe nisipul dogoritor...

Se estimează că au fost utilizate 1.000 de tone de rocă de coral la ziduri şi turnuri, plus încă 100 de tone ce au fost sculptate, ca obiecte de mobilier și de artă. Un obelisc cântărește 28 de tone. Zidul care înconjoară Castelul de Coral este format din blocuri mari, fiecare cântărind câteva tone. Semiluni mari de piatră sunt cocoţate pe culmea unor ziduri, o poarta de 9 tone se deschide doar la atingerea unui deget... Misterul porţii perfect echilibrate şi uşurinţa uimitoare cu care se învârte a durat zeci de ani, până când  poarta s-a oprit brusc, în 1986.
 
O echipă de ingineri, în scopul de a îndepărta poarta de 45 de tone, a folosit  o macara. Atunci inginerii au descoperit cum a centrat și echilibrat piesa Leedskalnin, făcând o gaură de sus în jos în poartă, în care a introdus un ax din metal. Acesta a ruginit și de aceea nu mai mergea. Ulterior, a fost reparată de mai multe ori. Cu toate acestea, nu se roteşte cu aceeaşi uşurinţă ca altădată.

Unele pietre sunt de două ori mai grele decât blocurile din Marea Piramidă de la Giza. Castelul este făcut din calcar oolite, o rocă sedimentară compusă din bobițe sferice, concentrice de carbonat, care pot conține fosile de scoici și corali. Oolite se găsește în toată Florida, la  doar câțiva centimetri sub sol. Piesele de coral au fost extrase de pe proprietate, de la câţiva metri distanţă de zidul de sud. În castel, pietrele sunt prinse fără niciun fel de mortar.
 
Ele sunt pur şi simplu așezate, greutatea lor imensă menţinându-le împreună. Cu toate acestea, pietrele aderă cu precizie, astfel încât nici lumina nu trece printre ele. De-a lungul timpului, nici  Uraganul Andrew nu le-a mișcat. Sculpturile reprezintă un cadran solar, un telescop, un obelisc, o fântână, stele și planete, precum și numeroase piese de mobilier: mese ciudate, 25 de scaune tip balansoar, scaune în formă de semilună, o cadă de baie, paturi şi un tron regal.

Leedskalnin a muncit aproape 30 de ani pentru a construi castelul, numit inițial Rock Gate Park. Se spune că l-a făcut pentru logodnica sa, care l-a părăsit, reproșându-i că ar fi fost prea sărac. Refuza să fie văzut  în timp ce lucra. Se stabilise în Florida City din motive de sănătate, fiind diagnosticat cu tuberculoză. Un mister este faptul că în toţi aceşti ani nimeni nu a văzut cum s-a construit castelul. Nu există martori credibili și mai ales nu se știe cum a reușit să deplaseze blocurile imense de rocă. A utilizat magnetismul sau avea abilităţi supranaturale? Se mai spune că Ed a declarat că s-a vindecat spontan de tuberculoză prin „magnetism”.

Leedskalnin a continuat să lucreze la castel până la moartea sa, în 1951.  El le percepea  vizitatorilor 10 cenţi, pentru un  tur al castelului. Întrebat cum l-a realizat, răspundea pur şi simplu: „Nu e greu, dacă ştii cum să faci”. Ed spunea doar că a înţeles legile legate de greutate şi pârghii și că a descoperit secretul piramidelor. Se știe că el singur a asamblat totul, folosind unelte primitive. Cu puţine excepţii, obiectele sunt făcute din bucăţi de piatră cu o greutate medie de 15 tone fiecare. Cea mai mare piatră cântăreşte 30 de tone şi cea mai înaltă are 7,6 m.

Când a murit, Leedskalnin suferea de cancer la stomac. L-a moștenit un  nepot, numit Harry, care a vândut castelul unei familii din Illinois, în 1953. Noii proprietari l-au numit Castelul de Coral și l-au transformat într-o atracţie turistică. În ianuarie 1981, Castelul de Coral a fost cumpărat de familia Levin.
 

În căutarea castelului secretelor - Castelul de coral (RO)

 
Sursa:

 ------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

Castelul de Coral - Constructie ridicata cu mijloace primitive (??!!??)


 

 
MISTERE. In Homestead, Florida, a fost inaltat "Castelul de Coral", una dintre cele mai stranii structuri realizate de mana omului, comparabila cu Complexul de la Stonehenge, templele antice grecesti sau piramidele egiptene.

 Uimitoarea constructie a fost gandita, proiectata si realizata de un singur om, Edward Leedskalnin, imigrant lituanian, ce masura 1,70 m si cantarea 65 de kilograme. Se pare ca el descoperise secretele piramidelor, levitatiei sau antigravitatiei. Materialele de constructie alese sunt incredibile. El a folosit uriase blocuri de roci coraligene, unele cantarind pana la 30 de tone. Felul in care a reusit sa le deplaseze ramane invaluit intr-un mister total, avand in vedere ca el nu putea apela, la vremea respectiva, la ajutorul utilajelor moderne.

 "POARTA MIRACULOASA". Pentru construirea zidurilor si a turnurilor au fost folosite circa 1.000 de tone de roci coraligene, alte 100 de tone fiind utilizate pentru confectionarea mobilierului si a unor obiecte de arta. Obeliscul cantareste 28 de tone. Zidul ce inconjoara "Castelul de Coral" masoara aproape 3 metri inaltime, fiind alcatuit din blocuri uriase de piatra ce cantaresc, fiecare, cateva tone. Crenelurile sunt postate pe zidurile inalte de 6 metri. Cel mai greu bloc cantareste 35 de tone. Unele dintre bucatile de piatra sunt de doua ori mai grele decat blocurile folosite la Marile Piramide de la Gizeh.

 SECRETOMANIE. Lucrand singur timp de 20 de ani, intre 1920 si 1940, pentru a construi casa pe care a numit-o "Parcul Portii de Piatra", in Florida City, Leedskalnin a actionat astfel dupa ce a fost parasit de logodnica sa. Fata si-a motivat gestul prin faptul ca baiatul era batran si sarac. Dupa ce a colindat Statele Unite si Canada, Edward s-a stabilit in Florida din motive de sanatate, medicii descoperind ca suferea de tuberculoza. El a inceput sa-si construiasca o "casa de corali" in 1920. Dar in 1936, cand a constatat ca un nou cartier de locuinte ii ameninta intimitatea, el si-a mutat "resedinta" 15 kilometri, la Homestead, aducandu-i cateva completari si transformand-o intr-o adevarata atractie turistica.

 Operatiunile executate continua sa ramana invaluite in mister, deoarece nimeni nu l-a vazut efectuandu-le. El a lucrat deseori in timpul noptii, la lumina lanternei. Nu exista martori oculari care sa ateste ca plapandul barbat a transportat singur uriasele blocuri de coral. Cand el a mutat "imobilul" la Homestead, vecinii au putut vedea uriasele blocuri de piatra transportate cu un camion, dar nimeni nu a observat cum le-a incarcat si le-a descarcat.

 INTREBARI. Exista numeroase semne de intrebare legate de scepticismul lui Leedskalnin fata de magnetism si electricitate si de incercarile sale de a da realizarilor proprii un caracter mistic si misterios. A descoperit el metoda prin care putea manevra uriase blocuri de piatra cu mijloace primitive? Edward, decedat in 1951, a luat secretele sale in mormant, acestea asteptand, si acum, sa fie redescoperite.

 Sursa:
http://jurnalul.ro/fun/castelul-de-coral-constructie-ridicata-cu-mijloace-primitive-40978.html


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

 1. Am gasit aceasta informatie extrem de interesanta intr-un almanah din anii '80. Pe internet nu am gasit nimic relevant despre aceste "daruri" ale "oamenilor din cer", margelele aggra....

  "In regiunea de V a Africii Ecuatoriale, inca din antichitate si pâna in zilele noastre, cea mai cautata marfa erau niste ciudate perle de sticla numite aggra. Aveau o forma cilindrica si o culoare albastra, galbena, verde sau prezentau incrustatii multicolore. De sute de ani s-a incercat sa li se afle taina, dar in zadar. In sticlariile antice, descoperite de arheologi, nici un produs nu amintea de aggra. Europenii care faceau comert cu coastele vestice ale Africii au cautat sa le fabrice in renumitele sticlarii venetiene si cehesti, specializate in confectionarea de margele colorate, dar imitatiile erau atât de grosolane, incât n-au convins pe nimeni. Nici bastinasii africani nu cunosc originea lor, insa pastreaza, in legatura cu ele, o legenda care spune ca au fost aduse de oamenii albi cu plete lungi care au coborât din cer."

  RăspundețiȘtergere
 2. http://www.livescience.com/49059-ancient-egyptian-coffin-odd-art.html

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.msn.com/en-us/news/other/peru-is-indignant-after-greenpeace-makes-its-mark-on-ancient-site/ar-BBgICT4

  RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări