Google Translate

sâmbătă, 26 martie 2011

Sfinxul din Bucegi. O noua enigma! Privit cu deosebita atentie, ne dezvaluie o alta enigma ...


Sfinxul din Muntii Bucegi este situat la 2.216 m altitudine. Forma sa bizara are mai multe explicatii stiintifice sau mistice.
Din punct de vedere geographic, ne spun specialistii, este o forma ciudata care a fost sapata in roca conglomerata printr-o actiune a vantului care poarta numele de eroziune; in acest fel s-a erodat alternanta de gresii si calcare rezultand forma de acum.
Din punct de vedere istoric si chiar mistic, Sfinxul este reprezentarea unei divinitati supreme din timpuri pelasge. Aspectul sau omenesc este asociat cu o expresie de suveranitate si putere, acest lucru fiind evidentiat prin fata proportionata, buze severe si barbia voluntara. Pelasgii au fost anteriori grecilor, triburile lor au fost raspandite mai ales in zona Marii Egee.
Multi istorici merg pana acolo incat spun ca Sfinxul de la Gizeh, Egipt, este o copie a celui de pe platforma Bucegilor. Acest lucru se bazeaza pe niste asemanari care sunt mai mult sau mai putin intamplatoare, cum ar fi faptul ca Sfinxul din Bucegi are aceeasi inaltime cu cel egiptean, de la Gizeh.
__________________________________________________________

Photo Sfinx by Cristiana Antonovici
Multumesc, Cristiana!
Admin
Cristiana Antonovici, este cea care a remarcat cele 4 găuri, dispuse in doua locatii diferite. Perfectiunea acestora este vizibila. Nimeni insa nu le-a cercetat stiintific.
Nu se cunoste cand au fost facute in timp. Nici de catre cine.
Unii afirma ca in vremea razboiului, le-ar fi facut un neamt prin impuscare!
Nimic cert, nimic concret!
Personal, simbolistic vorbind, am gasit o alta posibila asociere-explicatie!
Redata si corelata in/cu imaginile intercalate! Orice este posbil.
Daca as avea dreptate, ehee ... cate nu ar fi de discutat!
Esenta ar fi aceeasi: cine si cand le-a facut???
Nimic nu poate fi exclus, arbitrar!
Admin
Prezinta interes si:



6 comentarii:

  1. Densusianu , in Dacia preistorica ,vorbeste mult despre Structurile megalitice din Bucegi, unde, spuneau anticii, se afla - coloana cerului - simbol pelasg, intalnit si in alte zone locuite de acestia, in poarta palatului lui Agamemnon de la Micene . Anticii scriau ca aici, in Hiperborea, pamantul lui Apolo ,se afla pe varful Caraiman, AXIS MUNDI ,centrul lumii ,iar taranii nostri, care poarta memoria veacurilor, transmisa lor din mosi stramosi, spun acelasi lucru , ca suntem in centrul lumii ,aici comunicam cu universul. Istorici cu orizont larg si bine luminati,din strainatate, considera, ca si Densusianu , ca informatii istorice sunt si miturile, legendele si tot ce se transmite prin viu grai in popor. Chiar si povestile , ca o colaterala, contin filozofii ale vietii. vezi minunatele noastre povesti, (Tinerete fara batranete si viata fara de moarte). Cat despre urme pelasge si structuri megalitice in tara noastra, mai avem, ele au fost studiate de catre Densusianu , care le-a comparat cu altele din Europa, toate asemanatoare si ridicate in aceeasi epoca straveche, dar cercetarile sale extraordinare , minutioase si geniale, in cartea sa au ramas, carte si studii care sunt interzise in facultatea de istorie , deoarece zdruncina din temelii dogmele care se invata acolo. Toti rominii de buna credinta , interesati de istorie, ar trebui sa citeasca geniala - Dacie Preistorica .
    _____________________________
    http://romaniamegalitica.blogspot.com/p/carti-celebre-carti-utile.html

    RăspundețiȘtergere
  2. In legatura cu asocierea sfinxului cu un chip uman, mi se pare o lipsa de bun simt ca toti cei care fac analize iau in considerare doar acea perspectiva de fotografiere, devenita deja clasica. Adica, daca este pozat din alte unghiuri, sfinxul este doar un pietroi amarat. Asa si eu pot sa caut o perspectiva pentru multe lucruri de pe Pamant si sa le asociez cu alte si alte lucruri. Pot sa vad delfini in perdea, Iisusi in piatra etc. Cu resect, Ionut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionut, ai citit Dacia Preistorica? Poti sa-ti spui parerea despre ceva cunoscut tie, nu... intamplator. Bine?

      Ștergere
  3. nu inteleg de ce asa mare mister pt oamenii de stiinta care cu un simplu program pe calculator ar putea reface figura sa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca este atat de "simplu", de ce nu il faci tu?

      Ștergere
  4. aceste 4 puncte se gasesc si pe ce-a de-a 3 a stanca de langa cele 2 prezentate in fotografiile de mai sus, stanca care mie personal mi se pare ca seamana chiar cu Sfinxul. nu pot uploada imaginea, ca sa fie mai clar, dar sunt sigura ca stiti despre care vorbesc.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări