Google Translate

marți, 21 decembrie 2010

Sfinxul din Buştea. Com. Mânzăleşti, jud. Buzau. Impresionant, enigmatic, dar ...


Sfinxul din Buştea.


Sfinxul din Buştea. Com. Mânzăleşti


Sfinxul din Buştea. Com. Mânzăleşti, jud. Buzau.


Comuna Mânzăleşti se află la 50 de kilomtri de oraşul Buzău, pe Valea Slănicului. Unii istorici spun că este una dintre cele mai vechi aşezări umane din ţara noastră şi au chiar curajul să creadă că este leagănul civilizaţiei europene, deoarece, spun ei, aici este singurul loc de pe continent unde se găseşte sare la suprafaţă, mineral de care organismul uman este dependent.


Sfinxul de la Bustea . 
Este situat in Masivul Breazau (alt. Max. 1239 m), aflat in continuarea culmii Macesului spre sud. Pentru a ajunge la Sfinxul de la Bustea trebuie sa parcurgeti 4 km de la Pensiunea Meledic si inca  30 min urcus. Se merge inapoi pe drumul de venire. Dupa 1 km, la intersectie, se continua inainte (dupa stalpii de electricitate) pentru aproximativ inca 3 km pana la primul  grup de case. Inainte de a le parasi, se urca 30 min in stanga pe un drum de carute.


Capul de om (Sfinxul) devine vizibil in departare imediat ce se paraseste zona de case si se ajunge pe platou.


Hmmm ....! Vreo legatura? Poate da, poate ... nu!

____________________
Opinii personale:
Inca un Sfinx din Romania, inca o comoara megalitica ingropata in uitare, nepasarea tuturor! Pacat!
Incredibil, dar ... traim in Romania!
Ce nu se poate fura, vande ... nu prezinta interes!
Admin

9 comentarii:

 1. Criminala indiferenta! Sa nu gasesti doua randuri scrise despre acest sfinx! Nimeni, absolut nimeni, nu a fost interesat sa spuna semenilor macar cateva date concrete, de la fata locului! Sau macar ... ceva mai multe poze!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce bine seamana basescu cu australopitecus gorilla din foto. Pacat ca base nu are fruntea asa de lata ca goriloiul!

  RăspundețiȘtergere
 3. @all,
  Steaua care vesteste nasterea Domnului sa va lumineze calea, sa aveti parte numai de bucurii. Craciun fericit si un An Nou cu multe impliniri. Admin

  RăspundețiȘtergere
 4. Dupa cercurile de stratificatie pare a fi un trovant. Chiar mai mici ...daca ar fi < surori > imprejur .... multa asemanare cu trovantii de la Ulmet ... tot jud. Buzau com Bozioru, cu trovantii din Popis - com Colti ... iar un sfinx ( nu baba) ... totusi persoana feminina ... pe Culmea Broscaru. Expresia pe care o afiseaza este a unui om ce simte in acel moment o explozie atomica. Aferim!

  RăspundețiȘtergere
 5. @GRIGORE ROTARU;
  Multumesc in mod special marelui sufletist si impatimit al Enigmelor Buzaului si nu numai, pentru comentariu, pentru pasiunea si munca sa de-o viata! Am citit zile si nopti, postarile pe net ale domniei sale! Abia astept sa va intalnesc, D-le GRIGORE ROTARU, eventual la un telefon, sau e-mail, sa discutam unele aspecte ce ma framanta deosebit. Admin, V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 6. Incredibil, dar ...
  Ce nu se poate fura, vande ... nu prezinta interes!

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte interesant si nu pot decat sa-mi manifest admiratia pentru munca d-stra, de-a strange atatea si-atatea informatii despre aceasta minunata tarisoara!
  cu adanc respect,
  Diana Gavrila

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte interesant si nu pot decat sa-mi manifest admiratia pentru munca d-stra, de-a strange atatea si-atatea informatii despre aceasta minunata tarisoara!
  cu adanc respect,
  Diana Gavrila

  RăspundețiȘtergere
 9. VIDEO În căutarea sfinxului de la Buştea, o comoară megalitică lăsată pradă uitării
  --------------------------
  Citeste mai mult: http://adevarul.ro/locale/buzau/video-In-cautarea-sfinxului-bustea-comoara-megalitica-lasata-prada-uitarii-1_59e5d9055ab6550cb835329a/index.html

  RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări