Google Translate

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Mistere ale Pamantului. În insulele Praslin și Curieuse, din Seychelles, crește una din cele mai uluitoare specii de palmieri de pe Pământ. ”Cocotierul de mare” sau ”Lodoicea maldivica”

 
Palmierul la vederea căruia roșeșete orice muritor. Semințele și florile sale imită perfect organelor genitale umane - GALERIE FOTO +18 ani



În insulele Praslin și Curieuse, din Seychelles, crește una din cele mai uluitoare specii de palmieri de pe Pământ. ”Cocotierul de mare” sau ”Lodoicea maldivica” are o înălțime spectaculoasă de peste 30 de metri, frunze de peste cinci metri, dar nu acestea sunt trăsăturile sale cele mai bulversante, ci semințele și florile care seamănă atât de bine cu organele genitale umane încât au dat naștere unor legende fabulose.




Celebritatea ”Cocotierului de mare” se datorează în primul rând enormelor sale semințe care pot cântări și 25 de kilograme  (probabil cele mai mari semințe din lumea plantelor) și care seamănă uimitor cu coapsele unei femeie rubensiene.

De altfel, denumirea botanică arhaică a acestui palmier era Lodoicea callipyge (callipyge însemnând în greacă ”fesele frumoase”). Numele științific ulterior Lodoicea maldivica l-a căpatat datorită insulelor în care palmierul a fost descoperit pentru prima dată – Maldive (nucile uriașe din Maldive).

Este, de asemenea, copacul care a inspirat unele din cele mai interesante legende și povești erotice din lume. Nucile sale uriașe – care adăpostesc trei semințe precum cele descrise mai sus – au exercitat o fascinație uriașă asupra celor care făceau comerț în zonă care au erau convinși de calitățile sale afrodisiace, deși acestea nu au fost dovedite vreodată.




Multă vreme, marinarii care navigau în zonă au crezut că palmierul crește pe fundul oceanului, căci odată ce erau coapte și se desprindeau din copaci, nucile cădeau pe fundul apei, incapabile să plutească din cauza greutății uriașe. Ulterior, după un timp îndelungat, se crăpau iar celebrele semințe cu forme femeiești se ridicau la suprafață aprizând imaginația oamenilor mării, aflați departe de femeile iubite. Acești erau convinși că provin de pe fundul Oceanului Indian, numinându-le în consecință ”cocosul din mare” (coco de mer). Pe atunci, valoarea nucilor era uriașă, fiind foarte rare și extrem de râvnite de suveranii din Orientul îndepărtat. Se spune că însuși Rudolf al II-lea al Sfântului Imperiu Roman ar fi oferit o adevărat avere în schimbul minunăției cu coapse apetisante.




Apoi o altă legendă s-a născut din cauza faptului că, spre deosebire de alți palmieri, specia ”coco de mer” are copaci cu flori masculine și copaci cu flori feminine. Pentru că cele masculine sunt în formă de falusuri uriașe, localnicii erau convinși că atunci când nu se uită nimeni, copacii se apleacă unii către alții și se împerechează sălbatic, omul care asistă la asemenea aculpare orbind sau înnebunind pe vecie.

http://www.evz.ro/palmier-organe-genitale-umane.html
-------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări