Google Translate

joi, 22 noiembrie 2012

Iisus, un subiect tot mai controversat! News! Papa Benedict al XVI-lea, muta anul in care s-a nascut Iisus. Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte

 
Data la care s-a nascut Mantuitorul se bazeaza pe un calcul gresit, Iisus s-a nascut cu cativa ani mai devreme decat se stia pana acum, afirma Papa Benedict al XVI-lea in cartea sa “Iisus din Nazaret: Povestiri din copilarie”.
Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte: la scena nasterii Domnului n-ar fi asistat boi, magari si alte animale!
 
 
Greseala s-ar trage de la calugar din secolul al VI-lea, Dionysius Exiguus, “inventatorul” conceptului de epoca Anno Domini. Ipoteza ca Iisus s-ar fi nascut mai devreme nu-i noua, este insa uluitor ca chiar Papa face asemenea afirmatii intr-o carte, cu un tiraj initial de un milion de exemplare! Sunt istorici care cred ca Hristos s-a nascut candva intre anii 7 iHr si 2 iHr. Biblia nu specifica o data pentru nasterea lui Hristos, calugarul pare sa-si fi bazat calculele sale pe referinte vagi la varsta lui Iisus si faptul ca el a fost botezat in timpul domniei imparatului Tiberius.
 
 
 
 
John Barton, profesor la Oriel College, Universitatea Oxford, sustine ca multe cadre didactice sunt de acord cu Papa, potrivit caruia calendarul crestin e gresit: “Tot ce stim este ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod cel Mare, care a murit inainte de 1 iHr,” a declarat el pentru The Telegraph. Si inca o controversa: ideea ca Mantuitorul ar fi venit pe lume in 25 decembrie nu se bazeaza pe nicio data istorica: “Nici macar nu stim care a fost anotimpul atunci, iar ideea de a sarbatori nasterea lui in decembrie este, probabil, legata de traditii pagane si de solstitiul de iarna”.
 
 
==================================
====================
 
 
John Barton, Professor of the Interpretation of the Holy Scripture at Oriel College, Oxford University, said most academics agreed with the Pope that the Christian calendar was wrong and that Jesus was born several years earlier than commonly thought, probably between 6BC and 4BC.
 
"There is no reference to when he was born in the Bible - all we know is that he was born in the reign of Herod the Great, who died before 1AD," he told The Daily Telegraph. "It's been surmised for a very long time that Jesus was born before 1AD - no one knows for sure."
 
The idea that Christ was born on Dec 25 also has no basis in historical fact. "We don't even know which season he was born in. The whole idea of celebrating his birth during the darkest part of the year is probably linked to pagan traditions and the winter solstice."
 
 
 
... Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte ...
 
Este bine? Este rau? Greu, foarte greu de spus ...
Dar daca tot sunt pusi "mai marii lumii", pe fapte  de acest gen,
foarte folositor ar fi rescrierea, redarea catre umanitate a istoriei ascunse, asa zis pierdute, interzise!
Ceva se intampla! Resorturile sunt insa, mai dificil de patruns!

11 comentarii:

  1. e un fel de ride ciob de oala sparta.... Responsabilul sef cu propagarea celei mai mari minciuni isi reneaga propriile progenituri....

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este numai asta. De ce abia acum a aparut aceasta carte. Asta inseamna ca 21.12 a trecut dupa noile dati in care s-ar fi nascut Iisus si aici ma indoiesc de asa ceva. Nu cumva au aparut abia acum aceste noi date pentru a linistii lumea?? Stti sloganul ala: dormiti linistiti,....vegheaza pentru tine. Eu cred ca au aparut aceste noi date pentru a numai aparea atatea profetii si... despre 21.12... si mesajul ar fi: a fost falsa profetia maya si altele (vezi indienii Hopi s a). ehee inca nu s-a terminat cu minciuna mai marilor nostri, dar in curand adevarul va aparea.CJ

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne pregatesc oare pentru ceva?
    După aproape 2000 de ani de manipulare și spălarea creierelor enoriașilor, Vaticanul pare să abordeze o nouă optică cu privire la realitatea înconjurătoare. Directorul de la Observatorul din Vatican, preotul Jose Gabriel Funes, șochează opinia publică, de această dată, cu o declarație prin care nu exclude posibilitatea existenței vieții în Univers.
    “Chiar dacă până acum nu am găsit dovezi cu privire la existența vieții în spațiu, cunoaștem foarte bine faptul că Universul adăpostește miliarde de galaxii, fiecare având miliarde de stele. Astfel, nu putem să excludem posibilitatea că pe una dintre miliardele de planete să existe viață.”, a declarat preotul Funes la postul de radio al Vaticanului.

    Cu toate că omenirea nu a descoperit încă foarte multe stele în jurul cărora gravitează planete, trebuie să ținem cont că Universul este mai vast decât punem să ne imaginăm.
    “Până în prezent, cunoaștem doar 350 de stele în jurul cărară diverse planete își au orbita. Este posibil ca una dintre acestea să poată susține viața”, a mai indicat preotul.
    Interesul Vaticanului pentru viața extraterestră este cunoscut atât de bine. În ultimii ani, diverse conferințe, la care au fost invitați experți din întreaga lume, au avut scopul să dezvolte problema descoperirii civilizațiilor extraterestre. Omenirea se află în momentul în care știința se apropie foarte mult de religie, dar și invers, cauză pentru care în viitorul apropiat putem să asistăm la diverse descoperiri care să fie asimilate atât de bine de știință, cât și de Biserică.
    Ce interese oculte si surprize ne mai ofera Vaticanul,acum in prag de sarbatori?

    “Universul nu este rezultatul haosului, în însăşi natura să există o logică care ne permite să studiem, să descoperim legile fizicii şi să le înţelegem, a afirmat el, indicând că ştiinţa ne îndeamnă la reflecţie şi ne ajută să descoperim legile naturii, care reflectă ordinea Logosului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaticanul a pledat recent si pentru ...
    Noua Ordine Mondiala !!! Cred ca nimic nu este intamplator!

    RăspundețiȘtergere
  5. uitati-va la el ! ce fata are!... ca de-l vezi noaptea la fereastra iti plezneste fiere-n tine ! ptiu! uciga-l toaca !; zici ca e ! dar sa lasam gluma, la cati neaveniti au ocupat scaunul papal ! desfranati, homalai, femeie deghizata, criminali, sadici , hotomani, de ce nu si un cretin veritabil ?!

    RăspundețiȘtergere
  6. totul este bine pus la punct cu aceste ,, deschideri" ale bisericii acum in aceste momente. daca cititi Design inteligent, profetiile de la fatima si multe alte carti despre religia care nu a fost cea adevarata, o sa vedeti ca inca se mai incearca manipularea nostra , acum pe ultimii metrii. inca mai spera ca lumea le va mai apartine ca si pana acum, dupa trecerea noastra in alta dimensiune si trezirea noastra ca oameni liberi. sunt multe de spus dar fiecare are ,, liberul arbitru" sa inteleaga si sa caute adevarul, sau sa se complaca in vechile paradigme de pina acum. CJ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se incearca? gresesti, manipularea merge bine-mersi in continuare, sint inca destui retarzi care cred in prieteni imaginari si actioneaza ca atare. ce folos ca se trezesc 20 milioane de oameni, cind restul sint inca niste oi imbecile? Si da, lumea le apartine bineinteles, si le va apartine inca mult timp de-aici incolo. Atita vreme cit omenirea doarme, isi merita soarta. somnul ratiunii intr-adevar naste monstri....

      Ștergere
    2. nu contest faptul ca incearca in continuare sa ne manipuleze si ai dreptate, de cele mai multe ori le reuseste, dar acum, da-mi voie sa iti spun ca si numai 20 de milioane sunt de ajuns pentru a incerca sa ii trezeasca si pe ceilalti. este mai greu la sate, in mediul rural, pentru ca aici oameni fac ce le zice popa. si de aceea multe din mesajele postate pentru sfarsitul anului spune sa ne ducem la tara sau in natura si asta pentru ai ajuta pe oameni dupa marele salt. pe oamenii care au fost indoctrinati cu un anumit tip de mesaje. eu am incredere, am mare incredere ca totul se va schimba. un exemplu sunt eu si in fiecare zi citesc, ma documentez si ....dau mai departe mesaje care cred ca vor trezi spiritul omului. nu zic ca este usor, nu ma plang ca multi nu inteleg dar spun ca fiecare are liberul arbitru sa aleaga. timp mai este, inca nu e tarziu. CJ

      Ștergere
  7. Nu am gasit pana acum nici o reactie a vreunei biserici referitor la ceea ce s-a publicat. Daca erau declaratii ale altor persoane exploda media, dar asa! Poate nu am gasit eu sau nu au fost reactii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine are curaj sa se "contreze" cu Papa?

      Ștergere
    2. cine are curaj va fi "papat" intr-un fel sau altul.... clar

      Ștergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări