Google Translate

marți, 16 august 2011

Salina Slanic Prahova. Resedintele/Locuintele subterane ale Primordialilor/celor care ne-au facut 'dupa chipul si asemanarea lor'... a fost sa fie... in aceste locuri. Pacat ca nu stim sa valorificam... nepretuitele valori!



Fiind cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.





Salina este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tavan, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Suprafata totala este de 78.000 metri patrati iar spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare.



Accesul în mina se realizeaza cu doua lifturi ce asigura transportul vizitatorilor pe verticala între subteran si suprafata.


Diferenta de cota este de 208 metri, iar drumul este parcurs cu liftul în aproximativ 3 minute.




Aerajul: se face pe cale naturala, temperatura de 12 grade Celsius fiind constanta tot timpul anului iar compozitia aerului din mina este bogata in ioni de natriu cu efecte ameliorative si profilactice spectaculoase în toata gama deficientelor si maladiilor
 respiratorii.



Sanatoriul amenajat aici are 50 de locuri si un tratament de doua saptamani este suficient pentru pacientii cu probleme pulmonare. De asemenea, in salina sunt amenajate locuri de joaca, un teren de sport, o sala cu mese de biliard si un bufet.



Turistii mai pot admira statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare, de artistul Iustin Nastase.
Alte atractii turistice din zona sunt lacul Miresii sau Grota Miresii (425 m patrati, 20 m adancime) care s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare, strandurile cu apa sarata de la Baia Baciului, Manastirea Crasna sau Casa Memoriala Nicolae Iorga.









Pentru a ajunge la Slanic Prahova cu masina, de la Bucuresti se alege DN1 spre Ploiesti si apoi ori pe Valea Teleajanului, ori pe Valea Varbilaului si Slanicului din Plopeni. Pe calea ferata se alege ruta:
 Bucuresti – Ploiesti – Maneciu, dupa care se continua pe sosea spre Cheia – Brasov.



Mina este vizitata zilnic de 400-500 de turisti, varful fiind atins sambata si duminica, atunci când numarul vizi­tatorilor depaseste 1.000. In perioada 15 aprilie-30 septembrie, programul se prelungeste, mina putând fi vizitata zilnic, cu exceptia zilei de luni, între orele 9.00 si 17.00.







Munţii noştri aur poartă,
noi cerşim din poartă-n poartă ...
Admin, România Megalitica
------------------------------------------------------------

Motivul halucinant pentru care accesul în Salina Slănic Prahova nu se mai face cu liftul

http://danbrumar.ro/motivul-halucinant-pentru-care-accesul-in-salina-slanic-prahova-nu-se-mai-face-cu-liftul/

 http://danbrumar.ro/motivul-halucinant-pentru-care-accesul-in-salina-slanic-prahova-nu-se-mai-face-cu-liftul/

====================================================
Click here:
=========================================

Salina Praid. Oraşul din adâncuri. The famous Praid salt mine. Praid mine catholic chapel

 

Salina Turda. Ocnele de sare. Minele de sare. Salinele Romaniei. Underground Salt Mine. Underground Wonders

 

Salina Târgu Ocna. Târgu Ocna Salt Mine. Salt Mine Church. Periplul prin imensele subterane ale Romaniei megalitice, continua

===========================================================

9 comentarii:

  1. pacat ca ola astfel de salina lumea are acces cu CEL MAI MIZERABIL SI NESIGUR LIFT DIN LUME!!!! eu nu am putut cobori iar fiimea care s-a incumetat a ramas blocata in spatiul ala hidos intunecat si mic vreo 5 minute...horror!!!la citi bani incaseaza chiar nu pot sa faca alt tip de lift mai modern?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te apuca dracii.../rasu' plânsu'.../de ce se poate 'face'/întâmpla in ZONA SALINEI SLĂNIC PRAHOVA... pentru a compromite TURISMUL/induce frica în vizitatori: dupa blocarea liftului, in salina... coincidente sau nu.../se petrec lucruri ciudate.../vezi si 'Microbuzul care s-a răsturnat în salină transporta 22 de turiști israelieni...'...

      Ștergere
  2. @karma police,
    Multumesc! Poate afla si cine trebuie!
    Poate se vor gasi banii necesari si pentru ce trebuie! Poate ca in loc de "borduri la nesfarsit", vor investi si intr-un lift mai mult decat necesar! De noi depinde, sa-i trezim la realitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. mai ales ca este 14 ron coborarea......

    RăspundețiȘtergere
  4. The Grand Gallery of the Great Pyramid of Giza,
    datorita "multor factori de imagine", atrag anual MILIOANE de vizitatori, MILIARDE DOLARI.
    Salinele din Romania, Pesterile de o rara frumusete si importanta, din pacate sunt PROST gestionate! De PROMOVARE, sa nu mai vorbim!
    Pierdem prin nepasare, incompetenta locala si chiar nationala, MILIARDE euro! Mare pacat!
    Mai am o TEMERE/DURERE: cand ne vom trezi,
    va fi prea tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uau ati ajuns si pe meleagurile mele prahovene mult iubite :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca ai la cunostiinta despre o stanca frumoasa cu chip de om din Muntii Retezat, valea Stanisoarei. Daca nu o ai pe aici pe blog, iti voi da 2 poze pe care le-am facut acolo. E interesant.

    RăspundețiȘtergere
  7. @AdminGeografilia,
    Iti multumesc si le astept!

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări