Google Translate

duminică, 5 august 2012

Secretele Marii Negre. Secrets of the Black Sea. Ancient legends. Dark secrets. UPDATE. Blue secrets



Râurile sub apă există cu adevărat! Mările şi oceanele Pământului au multe secrete,
iar acesta este unul dintre ele.


Oamenii de ştiinţă au descoperit un masiv râu subacvatic curgând pe fundul Mării Negre. Acest râu fascinant, cu copaci şi frunze ce cad pe fundul mării, are chiar şi cascade!

S-a estimat că dacă ar fi pe pământ, râul subacvatic ar fi în top 6 în ceea ce priveşte volumul de apă care curge prin el. Este de aproape 350 de ori mai mare decât Tamisa şi de 10 ori decât cel mai mare râu din Europa, Rhine, relatează Setyoufreenews.com.




Descoperirea poate ajuta oamenii de ştiinţă să facă mai multă lumină asupra modului în care viaţa reuşeşte să supravieţuiască în adâncul oceanului, departe de apele bogate în nutrienţi din apropierea ţărmului.

Râul subacvatic, care atinge şi adâncimi de 30 de metri în unele zone, are şi cascade asemănătoare celor terestre.


Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au folosit un robot submarin pentru a studia canalul adânc ce a fost descoperit sub apă şi aşa au dat peste un râu cu apă foarte sărată, care curge de-a lungul canalului de pe fundul Mării Negre şi crează maluri şi lunci asemănătoare cu cele ale unui râu terestru.

Dr. Dan Parsons, a spus: “Apa din aceste canale este mai densă decât apele din jur pentru că salinitatea mai ridicată poartă multe sedimente”. Curge de-a lungul platoului continental şi în afara platoului abisal, la fel ca şi un râu terestru.

Platourile abisale din oceanele noastre sunt precum deşertul, dar aceste canale pot distribui nutriente şi ingrediente necesare pentru supravieţuirea într-un asemenea mediu. Asta înseamnă că pot fi vitale, la fel ca şi arterele care aduc viaţa în adâncimea oceanului”.

Nu este prima descoperire a unui râu subacvatic. În adâncul Mării Mexicului există un râu numit Cenote Angelita, descoperit de către Anatoly Beloshchin şi echipa lui de scafandrii.

“Eram la 30 de metri adâncime, apă dulce, şi apoi 60 de metri adâncime, apă sărată, şi văd un râu sub mine, o insulă şi frunze care cădeau. De fapt, râul este o albie de hidrogen sulfurat”, a declarat Anatoly Beloshchin.


Acest râu subacvatic este la fel ca şi un râu convenţional. Atinge o adâncime de 35 de metri în unele locuri, cu debit de apă dulce şi apă sărată în funcţie de adâncime.

Oamenii de ştiinţă au bănuit că se pot forma râuri subacvatice, după ce scanările sonare ale fundului oceanului au dezvăluit canale şerpuite în oceanele din întreaga lume.

De când a fost făcută publică existenţa unor asemenea râuri, cercetătorii sunt în căutarea cât mai multor exemple. Multe au fost descoperite, iar numărul lor va creşte probabil în viitorul apropiat.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin


The Black Sea lies between southeastern Europe and Asia Minor. Excluding its northern arm, the Sea of Azov, the Black Sea occupies about 168,500 square miles (436,400 square kilometers). It is connected to the Aegean Sea through the Bosporus, the Sea of Marmara, and the Dardanelles, and has been of critical importance to regional commerce throughout the ages.
This major inland sea is bordered by six countriesRomania and Bulgaria to the west; Ukraine, Russia, and Georgia to the north and east; and Turkey to the south. Additionally, it is impacted by another 10 nations through the five major rivers that empty into the Black Sea,
the largest of which is the Danube River.


Dark secrets of the Black Sea
The Black Sea is a place of great mystery and antiquity. Ancient legends describe a time when the oceans rose above the land, causing an entire civilization to vanish beneath the cold waters of this ocean region. Could this be the great flood described in the Bible during the time of Noah?

Today scientists are beginning to discover what may have caused the oceans to rise and are developing new insights about an ancient advanced culture that existed in this mysterious part of the world. This program presents amazing archeological evidence of ancient advanced technology and a long lost advanced civilization that flourished in the Dead Sea region before the end of the last Ice Age.

Includes the facts about this amazing mystery and features, on-site investigations, ancient artifacts, under water archeology, and a fascinating series of spellbinding interviews with researchers, scientists, archeologists and the best-known most credible Black Sea authorities in the world today.
Secrets of the Black Sea - Uncovering the Roots of Early Civilization.mp4
=====================
============


Marea Neagra inca nu a dezvaluit tot ce ascunde in adancurile sale.
Nimeni inca nu i-a descifrat istoria, tainele uitate.
De ce nu, zavorate, foarte bine ascunse.
Bulgarii, NASA, in
prima linie a cercetarilor! Felicitari!
Romanii, au alte treburi, alte prioritati!
Ei vand totul, concesioneaza/sau deseori, nu-i intereseaza!
Admin, Romania Megalitica

==============

Cititi si aici:


===============================
UPDATE
Marea Neagra devine de albastra. Explicatii
==========================================


 NASA a obtinut o imagine spectaculoasa cu Marea Neagra.
Fotografia realizata cu ajutorul unui spectrometru de catre satelitul Aqua i-a impresionat pe specialisti.

Imaginea a fost obtinuta pe data de 15 iulie 2012 si arata ca apa din Marea Neagra a devenit azurie.
=================================
==================

Explicatia specialistilor de la Antipa despre fenomenul din Marea Neagra.
De ce isi schimba culoarea

Marea Neagra devine de albastra.
O spun turistii care au ajuns pe plajele noastre din sud, dar si specialistii de la NASA, care au comparat fotografii din satelit, facute in ultimii ani.


Exista explicatii clare: pe langa factorii de clima, fundamentala este prezenta unei alge care absoarbe dioxidul de carbon si il depoziteaza pe fundul marii, oferind aceasta nuanta de azur.

O fotografie realizata in urma cu doua saptamani de satelitul Aqua i-a impresionat pe specialistii NASA. Acestia au observat ca marea noastra are nuante mult mai deschise decat in alti ani. Analiza cu un spectometru le-a confirmat impresia.
Explicatia vine de la biologii marini: totul se datoreaza unei alge din specia Coccolithophore, care s-a raspandit mai mult anul acesta in apele Marii Negre. Planta infloreste in perioada mai- iulie si confera apei o culoare de un albastru pur, ca in Grecia sau in Hawaii. Ii priesc adancimile de peste zece metri si solul stancos. Tocmai de aceea apa este turcoaz, mai ales in sudul litoralului nostru si la vecinii bulgari.

"Se observa deci pe partea estica centrala si poate si pe partea sudica - apar concentratiile de alge. Este specifica apelor de adancimi mari", a explicat Tania Zaharia, specialist al Institutului de Cercetari Marie "Grigore Antipa".

"Este o specie sferica si fixeaza carbonatul de calciu in invelisul ei sub forma unor placute - de aceea se numesc cocolite - reflecta lumina. De aici culoarea de un albastru frumos", este de parere si Laura Boicenco, specialist al Institutului de Cercetari Marine Constanta.

Important este si faptul ca anul acesta, in largul marii, apele au fost mult mai reci si de aceea nu s-au mai dezvoltat bezmetic algele care vara trecuta sufocau aproape tot litoralul.

Turistii veniti in vacanta la Eforie Sud, Costinesti, Vama Veche sau Mangalia sunt fascinati de Marea Neagra, devenita de un superb albastru infinit.

La Mamaia nu veti gasi o mare de un albastru azur, asa cum se intampla in sudul litoralului. Aici fundul apei este nisipos si puternic influnetat de Dunare, care aduce aluviuni ce dau marii un aspect tulbure, de un verde inchis.
Cititi si:
Cu cat inaintati spre nord, la Navodari, apa marii devine tot mai inchisa, spre nuante de gri petrol. Specialistii spun ca acolo algele responsabile de colorarea marii in albastru nu pot inflori, pentru ca apa este prea putin adanca in apropierea tarmului.
Sursa:  Pro TV
============================
==================

Un comentariu:

  1. http://news.discovery.com/history/pyramid-hieroglyph-markings-archaeologist-110607.html

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări