Google Translate

marți, 29 mai 2012

Documentarul care tulbură grav mintile luminate a multora. "Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012". Partea I-a


„Noi suntem urmaşii Romei? Sau istoria României se bazează pe un lung şir de falsuri?" Răspunsurile oferite în documentar pentru aceste întrebări au provocat o veritabilă frenezie: peste 520.000 de vizualizări, aproape 1000 de comentarii,
peste de like-uri.
======================================
Dacii - Adevaruri tulburatoare - Documentar 2012 HD
VIDEO:
======================================

======================================

Filmul are aproape o oră şi susţine că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Studii genetice realizate în Germania, citate de autorii documentarului, indică faptul că populaţia românească din prezent este înrudită foarte puţin cu cea din Italia şi foarte mult cu cea existentă în Dacia înainte de cucerirea romană.
Autorii au anunţat că vor mai publica anul acesta lucrări ştiinţifice care vor revoluţiona istoria noastră veche.





Varianta scurtă
În 30 de secunde, teoria autorilor documentarului este că avem mai multe motive să ne considerăm daci, decât urmaşi ai Romei.
„Realitatea este foarte simplă. Simplitatea constă în faptul că au sosit romanii, au cucerit 14 la sută din teritoriul Daciei şi peste noapte, nu numai teritoriul cucerit peste o sută de ani învaţă perfect limba latină uitând limba lor, dar şi 86 la sută din teritoriul Daciei, oameni care nici măcar nu ştiau că au sosit romanii uită limba lor şi vorbesc latina",
 spune Napoleon Săvescu (foto sus), directorul fondator al societăţii
Dacia Revival Internaţional.

Dezbatere aprinsă
Acest argument este primul dintr-un lung şir argumente cu care realizatorii documentarului încearcă să convingă publicul că în Dacia s-a vorbit o limbă aproape identică cu latina şi că întreaga civilizaţie romană provine, de fapt, din spaţiul cultural în care se vorbea limba Dacilor. Teoria a stârnit imaginaţia celor care au văzut documentarul. Youtube a contorizat peste 368.000 de vizualizări. Peste zece la sută dintre cei care au vizionat documentarul au apreciat că este foarte interesant şi sute de utilizatori s-au lansat într-o dezbatere cu aproxomativ 800 de comentarii.


FOTO: IMPERIUL ROMAN ŞI DACIA. Cu roşu e partea cucerită de romani şi cu albastru este zona liberă

Fost ministru: De ce grecii, egiptenii şi evreii nu şi-au schimbat limba ?
În documentar apare şi un fost ministru al Apărării Naţionale, generalul în rezervă Nicolae Spiroiu. „Imperiul Roman nu avea cum să disemineze limba latină pe un areal de şase ori mai mare decât cel pe care l-a ocupat", spune Spiroiu. „Statul iudeu a stat sub romani 800 de ani, vreo 400 de ani au stat grecii, egiptenii la fel" spune în documentar Mircea Chelaru, general în rezervă şi fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române.
„Din această perspectivă apare o uriaşă enigmă. Cum e posibil ca Dacii să-şi fi abandonat limba şi tradiţiile şi să fi îmbrăţişat limba şi obiceiurile invadatorilor, în condiţiile în care mai putin de 20 la suta din spaţiul dacic fusese cucerit, teritoriu in care romanii au rămas doar 165 de ani. Oare o asemenea pretenţie nu sfidează logica. Alte state cucerite integral de romani şi în care stăpânirea romană s-a întins pe 400 sau 800 de ani nu şi-au lepădat limba şi nu şi-au uitat tradiţiile. Şi dacii au făcut-o fără ca măcar să-i forţeze cineva?",
spun realizatorii documentarului.


Scriitorul Daniel Roxin:
De ce nu vorbim turcă sau maghiară?
„Pe aceeaşi logică ar fi trebuit ca românii să vorbească turca şi maghiara pentru că cele două imperii au stăpânit părţi mai însemnate din această ţară. Studiile de paleogenetică şi logica simplă ne spun că limba dacilor ar putea să fie continuatoarea unei limbi mai vechi din care s-a născut şi latina vulgară. ", spune scriitorul Daniel Roxin care a lansat documentarul pe Internet.








Documentarul citează diverse surse istorice şi face referire la obiectele dacice descoperite pe teritoriul României, dar şi în alte zone ale Europei. Autorii mai fac referire la diverse monumente ridicate în Imperiul Roman în care ar exista indicii care susţin teoria lor.

Mai mult text, cititi aici:


Recent, realizatorii documentarului au fost invitaţi la Antena 3 pentru a da mai multe explicaţii.







============================
Antena 3 despre filmul “Dacii - Adevaruri tulburatoare”
VIDEO:





VIDEO2: Emisiunea de la Antena 3 în care autorii documentarului oferă mai multe detalii


Teoriile lansate au stârnit imaginaţia celor care au văzut documentarul.
Youtube a contorizat peste 500.000 de vizualizări. Zeci, sute de site-uri si bloguri au preluat si dezbatut cu aprindere ipotezele lansate. Mai mult de zece la sută dintre cei care au vizionat documentarul au apreciat că este foarte interesant şi sute de utilizatori
s-au lansat într-o dezbatere cu peste 1000 de comentarii.

Deosebit de grav mi se pare insa, modul cum a fost primit DOCUMENTARUL in asa zisa noastra lume stiintifica, si mai ales reactia unora din controversata LUME ACADEMICA.
In Partea a II-a, voi reveni cu cateva puncte de vedere absolut SOCANTE.
Spune şi tu ce părere ai!
Admin

4 comentarii:

  1. Nu sunt un as in materie de istorie. Cred ca vina apartine si profesorilor pentru ca nu stiu sa atraga elevii.
    Mai mult m-a preocupat istoria dupa terminarea scolii insa, este o intrebare care ma preocupa - printre altele - in afara de faptul ca romanii si-au pastrat obiceiurile, portul, etc., ca statui de daci stau la loc de cinste in muzeele din Italia - nu inteleg de ce vechea Dacie se numeste Romania si nu poarta Italia acest nume.
    Chiar ma intereseaza acest aspect.
    Sa nu ma intelegeti gresit. Consider ca ma trag din daci si nu din romani si sunt mandra de acest lucru. Vreau doar sa inteleg anumite lucruri si daca ma poate lamuri cineva, ii multumesc anticipat.
    Cred ca de la astfel de neintelegeri se trag multe speculatii cu privire la oamenii acestei tari si la actualii "rommi" cum li se spune

    RăspundețiȘtergere
  2. POate ca nu ar fi o idee rea ca aceasta tara sa revina la numele de Dacia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi chiar buna ,mult mai buna decat Rromania.Nu am mai putea fi confundati.Evident daca nu isi vor schimba semintia in Ddaci.

      Ștergere
  3. Nu va faceti prea multe probleme cu lumea academica sau cu cei ce se autointituleaza intelectualii Romaniei. De exemplu dupa unii dintre ei avioanele nu ar putea zbura,submarinele s-ar duce la fundul oceanelor.

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări