Google Translate

vineri, 20 iulie 2018

Cine si de ce... ascund ADEVARUL?? Ce se ascunde sub statuile din Insula Paștelui ?!? Din 2010 dezgropate... doar 2 statui ?!?... /Dar pana in 2010... ce au facut?? Unde sunt REZULTATELE cercetarilor?



statuile din Insula Paștelui

Cu toții am văzut fotografii cu statuile din Insula Paștelui, iar cei mai norocoși au reușit chiar să le viziteze. Misterioasele capete care privesc în zare apar peste tot: în reviste de turism, filme documentare sau cercetări arheologice.
Puțini știu, însă, că statuile din Insula Paștelui ascund un secret…

Statuile din Insula Paștelui – O mie de giganți

Peste o mie de capete enigmatice, cu o greutate medie de 12,5 tone și cu o înălțime de aproximativ 4 metri, împânzesc Insula Paștelui. Teoria general acceptată este că au fost sculptate de civilizația Rapa Nui între 1200 și 1500 e.n.
Totuși, nimeni nu a reușit să explice cum a reușit un popor cu posibilități tehnice extrem de reduse să construiască astfel de monumente. Mai mult, cercetările au scos la iveală faptul că sculpturile gigantice sunt mult mai mărețe decât se credea.
Conform ultimelor descoperiri, capetele statuilor sunt atașate de corpuri îngropate adânc în pământ.

statuile din Insula Paștelui

Descoperirea a fost făcută de o echipă condusă de arheologul Jo Anne Van Tilburg, directorul Proiectului Insula Paștelui.

statuile din Insula Paștelui

Echipa a început săpăturile în Insula Paștelui în anul 2010. De atunci, oamenii de știință au dezgropat două statui, ambele având corpuri de aproximativ 7 metri.

statuile din Insula Paștelui

Potrivit arheologilor, statuile n-au fost îngropate intenționat. Ele au fost acoperite de pământ în timp, din cauza modificărilor climatice.

statuile din Insula Paștelui
statuile din Insula Paștelui

Și mai straniu este că pe statuile din Insula Paștelui au fost descoperite simboluri care se regăsesc și pe stâlpii de la Gobekli Tepe, cel mai vechi templu din lume.
Ridicat aum 12.000 de ani, Gobekli Tepe (sau „Dealul burtos”) este o ghicitoare impenetrabilă a antichității timpurii, când omul nu cunoștea nici măcar scrisul.
---------------------------------------------
 Sursa: https://incredibilia.ro/ce-se-ascunde-sub-statuile-din-insula-pastelui/

Un comentariu:

  1. Fara legatura cu Insula Pastelui, dar sper ca nu e nici o problema:

    https://playtech.ro/2018/cetate-antica-arad-troia/

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări