Google Translate

joi, 22 septembrie 2016

Acum... 100! Cum se distrau românii acum 100 de ani fără tehnologie?

 

În prezent, mulţi dintre noi nu îşi pot imagina viaţa fără televizor, radio, internet şi binecunoscutul like. Însă acum 100 de ani lucrurile stăteau complet diferit. Banalităţile din ziua de azi, atunci, puteau fi o adevarata sursă de distractie.

 

Să ne imaginăm că suntem undeva la sfârşitul secolului al XIX-lea, într-o familie de clasă mijlocie. Duminicile in familie nu însemnau doar o cină în care smartphone-urile captau majoritatea atentiei. Probabil atunci îşi făceau complimente între ei, fără emoji-uri cu ochi de inimioara.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut o fascinatie pentru mare. Litoralul românesc a atras dealungul timpului turişti dornici de distracţie, de pretutindeni. Prima staţiune de pe litoralul românesc a fost Eforie Sud, amenajata la începutul secolului XX.


În era de dinaintea cinematografului, grupuri mici de prieteni se opreau la câte o terasă, serveau o prajitură, o cafea sau poate chiar o bere rece precum gheaţa pentru zilele toride de vară.


În urma cu un secol, ciclismul era un sport la moda in rândul românilor. Primele velocipede au apărut încă din 1869. Ciclismul ajunge, in scurt timp, un fel de sport naţional.


Bătaia cu flori de la şosea devine un obicei începând cu 1895. Aceasta avea loc în fiecare an, în Bucureşti, pe 10 mai (ziua Naţionala de atunci). După parada militară, atât boierii, negustorii de flori, cât şi oamenii de rând, se strângeau la Şosea pentru a participa la frumosul eveniment primăvăratic.

Oamenii de la balcoanele din împrejurimi, domniţe care etalau cele mai frumoase ţinute, domni şi copii aruncau cu flori de pe o parte şi cealalta a şoselei. Aceştia lăsau in urmă un covor  îmbietor cu cele mai alese flori.


Sursă foto: Historia.ro, focsanulvechi.ro, adevarul.ro, oldbike.ro.
Amalia Anghel

Sursa:  http://www.turismistoric.ro/2016/09/cum-se-distrau-romanii-acum-100-de-ani-fara-tehnologie/
-----------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări