Google Translate

joi, 19 decembrie 2013

Blestemul de la Frasinei loveste din nou?!? Blestemul Manastirii Frasinei, despre care se spune ca ar fi ucis-o pe Veronica Bulai, mama Monicai Gabor, loveste din nou !!!


La patru luni dupa moartea mamei Monicai, blestemul de la Frasinei loveste din nou! O tanara a disparut fara urma in zona manastirii! Politia o cauta de o luna!
Blestemul Manastirii Frasinei, despre care se spune ca ar fi ucis-o pe Veronica Bulai, mama Monicai Gabor, loveste din nou.
 
 
De mai bine de o luna, o tanara din comuna valceana Muereasca parca a intrat in pamant. Alexandru Cristina Zenaida, o minora in varsta de 15 ani a parasit domiciliul socrului sau, la inceputul lunii noiembrie si de atunci nimeni nu mai stie nimic de ea.
 
 
Pe 11 noiembrie, cazul a ajuns in atentia IPJ Valcea, care a distribuit fotografia tinerei, in speranta ca cineva o va recunoaste.
 
 
Cativa dintre vecinii fetei sunt convinsi ca pustoaica a facut aceeasi greseala pe care a facut-o si mama Monicai. Comuna Muereasca se afla situata pe un deal la capatul careia se afla Manastirea Frasinei, loc in care femeile nu au voie sa calce. „La noi in sat toata lumea stie regula asta. Au mai fost fete care au trecut de Crucea Sfantului Calinic si au s-au prapadit. Pe fata asta n-a vazut-o nimeni coborand la vale, asta inseamna ca a luat-o in sus, spre padure”, ne-a declarat un vecin din sat, care ne-a contactat la redactie.
 
 
Drumul catre Manastirea Frasinei, interzisa femeilorCristian Zenaida are 1,50-1,59 m inaltime, 50-59 kg, par negru si strans. Provine dintr-o familie modesta, de romi, iar in momentul in care a disparut purta un maiou de culoare alba si o fusta lunga, cu motiv floral. Oricine a vazut-o sau are informatii despre fata, este rugat sa sune la 112.

Acesta este blestemul lasat de Sfantul Calnic
La sfarsitul lunii august, Veronica Bulai, mama Monicai Gabor a murit in conditii tragice, dupa ce a fost lovita de un bolovan, la intrarea in pestera Polovragi. Cu o noapte inainte, ea a a fost cazata impreuna cu un grup de credinciosi aproape de Manastirea Frasinei, in schitul pentru femei, insa conform martorilor oculari, femeia a trecut de semnul lasat de Sfantul Calinic si s-a avantat spre padure, lucru absolut interzis pe „Athosul romanesc”.


Legenda Manastirii Frasinei spune ca Sfantul Calinic, dupa ce a ridicat lacasul de cult, ar fi plecat pentru o perioada. Cand s-a intors, i-ar fi gasit pe preoti petrecand cu femeile din sat, moment in care Sfantul Calinic a facut un legamant pe vecie, ca nici o femeie sa nu mai aiba vreodata voie sa treaca pe la manastire. Cine indraznea sa incalce aceasta regula, urma sa moara in chinuri groaznice. La doi kilometri mai la vale a asezat o piatra in care a gravat cu litere chirilice un blestem adresat femeilor care cutezau sa urce mai sus de acel semn. Astazi, in locul respectiv s-a ridicat o alta manastire unde pot veni doar femei.

iata blestemul: "Legatura de blestem. Calinic, cu mila lui Dumnezeu, Episcop al Noului Severin. Acest sfant locas s-a zidit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca prin parte femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori aicelea. De aceea, sub grea legatura s-a oprit ca de la acest loc sa nu mai treaca inainte sub nici un chip parte femeiasca, iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa fie asupra lor precum: saracia, garbovia si tot felul de pedepse. Si iarasi, cele ce vor pazi aceasta hotarare sa ia blagoslovenia lui Dumnezeu si smereniei noastre si sa vie asupra lor din tot fericitul bine, Amin. Calinic, Episcopul Ramnicului Noul-Severin. 1867-ian-17".

==============================================================
==================================================

 
Manastirea Frasinei este importanta pentru ca ctitorul sau, Sfantul Ierarh Calinic este ajutatorul calugarilor, dar si al mirenilor care au nevoie de pace. Totodata, Manastirea Frasinei se remarca prin faptul ca are niste reguli unice, care o transforma intr-un fel de Athos al Romaniei. Pana si viata monahala de aici se aseamana cu cea de la Muntele Athos, iar acest lucru este atestat prin unele reguli. Regulamentul Sf. Ierarh Calinic este unic si atesta urmatoarele:
  • sa nu se manance niciodata carne in manastire
  • nu au voie femeile in manastire
  • se face slujba de la miezul noptii pana dimineata
Exista aici o piatra de legamant care esti situata la 2 km de manastire unde este o biserica si camera pentru a putea fi cazate femeile, din pricina faptului ca nu au voie la manastire. Piatra are gravat in ea cu litere chirilice cateva binecuvantari pentru cei dispusi sa pastreze si sa urmeze legamantul, dar si blesteme pentru cei care se vor impotrivi.
 
Textul gravat pe piatra de legamant este urmatorul:
Acest sfant lacas s-a cladit din telmelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca din partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeusi a smerenie noastre si sa vina asupra lor fericitul bine. Calinic, episcopul Ramnicului Noului Severin, 17 ian.1867.
Se respecta cu strictete acest legamant de la Manastirea Frasina. Este cunoscut un moment in care o tanara pastorita din sat a trecut hotarul delimitat si s-a imbolnavit de epilepsie, fiind apoi nevoita sa ii ceara ajutorul Sf. Calinic pentru iertare si vindecare. Se spune ca aceasta Manastire a Frasinei este Lavra romaneasca unde se traiesc intens toate poruncile lui Iisus Hristos si ca Duhul Sfant se revarsa peste cei care locuiesc sau trec pe aici.
 
===============================================
======================================================
================================================================
 
 
 
Manastirea Frasinei se afla in comuna Muereasca, in apropiere de Ramnicu Valcea si este cunoscuta mai ales prin faptul ca este singura manastire ortodoxa din Romania unde femeile nu au voie sa intre.

La Manastirea Frasinei, regulamentul Sfantului Calinic este pastrat cu strictete: nu se manca niciodata carne, nu intra niciodata femei si se face slujba la miezul noptii pana dimineata. Acest regulament se tine si la manastirile de pe muntele Athos din Grecia.

Manastirea are forma de cetate si a fost ctitorita de Sfantul Calinic de la Cernica, episcopul Ramnicului, intre anii 1860-1863.
Sfantul Calinic a vrut sa-l aduca pe cunoscutul pictor Gheorghe Tattarascu pentru pictura dar acesta nu a putut veni din cauza unor angajamente. L-a recomandat pe Misu Pop din Brasov care termina pictura bisericii in primavara anului 1863. Aceasta este realista, in stil academic. Predomina culoarea albastru.

Sfantul Calinic a sfintit lacasul la 12 mai 1863.

 Hramul manastirii este Adormirea Maicii Domnului.

Sursa
===========================
=======================================
============================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări