Google Translate

joi, 22 iulie 2010

Topolnita cave, in atentia autoritatilor doar in campania electorala!

The Gorge and the Topolnita Cave Reservation
The gorge and the Topolnita cave are located 31 km North from Drobeta Turnu Severin, near Ciresu village, not far from the beautiful Topolnita Hermitage. A total length of 10 330 m ranks the Topolnita cave the second in Romania and among the first twenty in the world. The cave galleries, structured on five levels, have numerous karst lakes and bizarre shapes which give them the names: The Great Candle, The Candles Forest, The Great Dome of Stalactites, The Crystal Lake, etc. Among these galleries, the one named "Emil Racovita", 1570 m long, is the most spectacular speological formation of the Carpathian Mountains.
A rare species of spotted tulip (Fritillaria montana) grows at the cave's exit. The gorge of Topolnita spreads on 20 km along the Mehedinti Plateau. The area of Topolnita Gorge is a breathtaking landscape with up and down hills bounded by forests of Southern species (beech trees, oaks, flowering ash).
The Epuran CaveThe Epuran Cave is located near Jupanesti village in the Mehedinti Plateau, north of Topolnita and 40 km from Drobeta Turnu Severin. It is 3 500 m long with galleries structured on two levels with many halls of impressive heights and suggestive names: "The Bears Hall", "The Treasure Gallery", "The Grave Hall", "The Basin Gallery" (with the remarkable "Water fairy scene"). The cave is of remarkable interest for speleologists and anthropologists since human evidence dating back to prehistoric times were discovered here.

Sursa:Natural Reservations in Mehedinti

Domnului Balu,
Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti
Stiu ca stiti engleza! Iata ce afla strainii!

Dar ... ce nu stiu TURISTII ?! ...
Faptul ca in toamna ... au ramas ...
(lipsa) 5km neasfaltati pe drumul ... electoral
(altminteri SURSA de BANI cat cuprinde),
Dr.Tr.Severin - Ciresu!

Trece vara, Domnule Presedinte!
Sau ... preconizati alegeri anticipate!

p.s. D-na E.Udrea ... nu mai are sens!
Mi-am racit gura de pomana!
Acum ... se ocupa de Bucuresti!

__________________________
UPDATE: 23 august 2010
__________________________
Luată cu asalt de turişti
Sunday, 22 August 2010

Îşi primeşte vizitatorii doar odată pe an!
Şi asta, se întâmplă doar atunci când ea este în centrul atenţiei. Este vorba de peştera Topolniţa a doua ca mărime din România care, cu ocazia celei de-a 47 a ediţii a fost deschisă pasionaţilor de speologie. Pentru că o astfel de ocazie este destul de rară, sute de turişti s-au înghesuit să-i treacă pragul, pentru a admira galeriile încărcate cu stalactite şi stalagmite.  Stire RTS. Click pe urmatorul link:
RTS Dr.Tr.Severin

9 comentarii:

  1. Ministerul Dezvoltarii cheltuie peste 180.000 euro in organizarea de vizite educationale in tara pentru reprezentanti din mass-media, companii si ONG-uri din turism
    de Adrian Vasilache HotNews.ro

    Ministerul Dezvoltarii (MDRT) va aloca fonduri publice de peste 180.000 euro (inclusiv TVA) firmei Perfect Tour pentru organizarea de vizite educationale si de informare in Romania, dupa ce compania a castigat o licitatie in acest sens organizata de minister, potrivit unui anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

    Vizitele vor fi organizate pentru reprezentanti din mass-media, companii si ONG-uri din turism. Revista Kamikaze sustine ca "banii vor ajunge la firma familiei unui consilier de secretar de stat al MDRT", consilier care mai are contracte cu ministerul in cauza in valoare de vreo patru milioane de lei si promite "o poveste completa" pe aceasta tema.

    Mai multe amanunte despre afacerile cu Ministerul Dezvoltarii ale firmei Perfect Tour cititi in revista Kamikaze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Guvernul va imprumuta peste un miliard de euro pentru modernizarea a circa 10.000 de kilometri de drumuri judetene, a declarat, miercuri, la Focsani, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei Razvan Murgeanu, potrivit Mediafax.

    "Proiectul se va intitula «Zece mii de kilometri de drumuri judetene». Fiecarui judet ii va reveni circa 250 kilometri de drumuri", a afirmat Murgeanu.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5781762-guvernul-imprumuta-peste-miliard-euro-pentru-programul-10-000-drumuri-judetene.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut remarcabil! D-l Presedinte Balu, Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, intamplator sau nu, ... a trimis UTILAJELE in zona! Cei 5km lipsa, pana la toamna ... pot fi doar ... o amintire! Multumim, d-le Presedinte Balu. Vom tine minte! Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. RTS Dr.Tr.Severin: D-l Presedinte Balu, Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, revine in forta! Urmariti interviul, iubitorilor de speologie si istorie (apropo de istorie: unele legende ale locurilor spun ca AURUL Daciei lui DECEBAL si stramosilor acestuia, nu ar fi luat in totalitate ... "drumul" ROMEI lui Nerva Traianus Augustus Germanicus Dacicus, pontifex maximus!
    O posibila locatie ... Topolnita Cave!).
    Deci: - RTS Dr.Tr.Severin - Click link.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate cele de mai jos le scriu cu mare naduf! De abia ne-am intors din zona superba dar NEEXPLOATATA! Oamenii sunt lasati de izbaliste avand o sursa buna de dezvoltare din zona si complexul Topolnita!
    Sunt scarbit de prostia si nesimtirea autoritatilor impreuna cu cea a Academiei care nu a pregetat si a construit in loc de cai de acces si partial amenajarea pesterii, o casa cu etaj si mansarda. Aceasta vila nesimtit de mare si cu totul lipsita de sens se afla la raspintia dintre potecile spre complexul carstic si drumul care o ia spre Ciresu.
    Este incredibil cita nesimtire exista. Pe bani locali si comunitari! Drumurile sunt varza si nu se poate decat cu o masina serioasa de teren pe acolo si doar daca e uscat!
    Sub scuza ca este rezervatie speologica oamenii din zona si cei care doresc sa ramina si sa construiasca o pensiune nu se pot ajuta de propriile daruri ale naturii din cauza acesor imbecili de la academie si aroganti de la consiliul local/judetean Mehedinti. Idiotii de la PHARE nu au fost pe teren sa vada cum au fost alocati banii si de ce nu s-a amenajat zona pentru vizitare.
    NU AI CUM SA AJUNGI LA PESTERA (gura Prosacului) fara echipament. Marcajele sunt dar nu folosesc la nimic intrucat nu stii unde si incotro sa o iei. Atata bataie de joc nu AM vazut decat in Romania. Slovenii au doua pesteri pe care le vezi pe toate gardurile in toate statiile de autobuz, pe strazi, autostrzi in aeroport, peste tot! SE FAC BANI adevarati din O PARTE a acestor frumuseri naturale. LA NOI = SA PROTEJAM NATURA = NISTE IDIOTI!
    Sus langa VILA SPEOLOGICA este jumatate de tabla ocupata cu legile care protejeaza putoarea celor de la Academie. Aceeasi poveste si cu zona Motru Sec cu Closani si multe alte REZERVATII Din astea de rahat! Izverna ok domnilor e dedicata dar Topolnita si altele ca ea de ce NU le pot folosi si cei din zonele astea necajite????NIste idioti ca-i lasam sa-si aloce doar pentru ei aceste frumuseti!
    Zona Topolnitei este superba si altii cu asa frumuseti fac ca zona sa se dezvolte iar noi ne batem joc de noi
    NU NE ajutam cu nimic ca scriem PHARE 2008 si tragem obloanele la vile speologice in care se ingrop si putinii bani care vin ! R U S I N E!
    Niste imbecili si li se mai spune Academicieni! IMBECILI si niste INCUIATI!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim 19:29,
    Sunt nascut crescut in aceste locuri!
    Ma doare SUFLETUL, mintea o ia razna!
    Cred precum tine, dar AUTORITATILE,ai vazut ...
    Pacat de noi, de tara aceasta atat de frumoasa!
    Iti multumesc pentru acest comentariu, scris din suflet, pentru OAMENI cu suflet!
    P.S.: VILA nu este a Academiei, din cate stiu eu. Este proprietate privata! De unde si cum AUTORIZATII, nu stiu si nici nu pot intelege!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  7. Si inca ceva!
    M-am inselat! Cei 5 KM de asfalt,
    si AZI sunt lipsa la numaratoare!
    Asta este. Traim intr-o tara frumoasa, dar plina de neispraviti, ajunsi sa ne gestioneze interesele, trecutul si viitorul!

    RăspundețiȘtergere
  8. 24 Iunie 2005; Articol in Romania Libera:
    ____
    .... investitie finantata din fonduri UE ce depasesc 13 milioane de euro ...:
    Pe Topolnita, dupa Prosec, coridorul misterios din Podisul Mehedinti.
    http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/turism/pe-topolnita-dupa-prosec-coridorul-misterios-din-podisul-mehedinti-62111.html
    _________
    11 mai 2011:
    _________
    Pe ce au cheltuit oare milioane si miliaone de EURO? Pestera Topolnita tot INCHISA este, dar cel mai GRAV, nu au fost capabili sa faca nici macar SOSEAUA ASFALTATA, Dr.Tr.Severin-Ciresu-Topolnita. Unde s-or fi dus banii?

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări