Google Translate

vineri, 17 noiembrie 2023

Femei celebre, care ne-au marcat istoria

 

Femei celebre, care ne-au marcat istoria

Cleopatra a urcat pe tron la vârsta de 17 ani și a murit la 39 de ani. Vorbea 9 limbi. Ea cunoștea limba Egiptului Antic și învățase să citească hieroglife, un caz unic în dinastia ei. În afară de asta, ea cunoștea greaca și limbile parților, evreilor, mezilor, troglodiților, sirienilor, etiopienilor și arabilor.
Cu aceste cunoștințe, orice carte din lume îi era deschisă. Pe lângă limbi străine, ea a studiat geografia, istoria, astronomia, diplomația internațională, matematica, alchimia, medicina, zoologia, economia și alte discipline. A încercat să acceseze toate cunoștințele timpului ei.
 
Cleopatra a petrecut mult timp într-un fel de laborator antic. A scris câteva lucrări legate de ierburi și cosmetice. Din păcate, toate cărțile ei au fost distruse în incendiul marii Biblioteci din Alexandria în 391 d.Hr. Celebrul fizician Galen i-a studiat munca și a reușit să transcrie câteva dintre rețetele concepute de Cleopatra.
 
Unul dintre aceste remedii, pe care Galen le-a recomandat și pacienților săi, a fost o cremă specială care ar putea ajuta bărbații chelioși să-și recapete părul. Cărțile Cleopatrei includeau și sfaturi de frumusețe, dar niciunul nu a ajuns la noi.
 
Regina Egiptului a fost interesată și de vindecarea cu ajutorul plantelor, iar datorită cunoștințelor sale despre limbi străine, a avut acces la numeroase papirusuri pierdute astăzi. Influența ei asupra științelor și medicinei a fost bine cunoscută în primele secole ale creștinismului. Ea, fără îndoială, este o figură unică în istoria omenirii.
SURSA: https://www.facebook.com/groups/adevaruriascunsecivilizatiipierdute/posts/1090559375228754/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări