Google Translate

vineri, 15 iulie 2016

Cateva dintre cele mai frumoase Castele inconjurate de apa ale lumii. Ehee... ce vremuri... ce oameni...

 
 Citeva frumuseti plutitoare – Castelul Herstmonceux, Marea Britanie

Castelul Herstmonceux este un castel construit din caramida, langa Herstmonceux, East Sussex, Anglia. Este unul dintre cele mai vechi si expresive castele de caramida (construit in secolul 15) si care inca nu s-a deteriorat; caramida era un material neobisnuit pentru constructii in acel timp in Anglia. Constructorii castelului Herstmonceux au pus accent mai mult pe grandoare si confort decat pe aparare. Din anul 1957 pana in 1988 a gazduit Observatorul Regal Greenwich. Astazi este folosit de catre Centrul International de Studii Bader al Universitatii Queen’s, Canada. Castelul Herstmonceux este gazda a numeroase evenimente pe parcursul anului, printre care si Festivalul Medieval anual al Angliei in weekend-ul Sarbatorii Bancare din august.

 Castelul Červená Lhota, Republica Ceha


Červená Lhota este un castel situat la 20 de km de Jindřichův Hradec, in sudul Bohemiei, Republica Ceha. Este construit in mijlocul unui lac pe o insula stancoasa. Cladirea pitoreasca renascentista este o destinatie pentru mii de turisti anual. Numele de Červená Lhota inseamna “satul rosu”, denumire venita de la tigla de culoare rosie. Cladirea cu patru aripi si doua etaje, cu o curte interioara mica, ocupa intreaga insula. Un pod de piatra, construit in anul 1622, leaga castelul de malurile iazului, inlocuind podul basculant construit initial. Marginea estica a bazinului este acoperita cu o padure densa, ce formeaza fundalul castelului. O carare circulara marcheaza bazinul. O plimbare in jurul bazinului este foarte frumoasa.

 Schloss Nordkirchen, Germania


Schloss Nordkirchen este localizat in Westphalia, Germania, si a fost construit in perioada 1703 si 1734. Este cunoscut si drept “Palatul Versailles de Westphalia”. Castelul este pe o insula rectangulara, imprejmuita de santuri de apa. In cele patru colturi ale castelului se afla patru pavilioane. Gradina frontala are o suprafata de 170 de hectare, decorata cu o frumoasa broderie de flori. Gradinile si padurile inconjuratoare sunt populate cu o multitudine de statui de marmura, ce au fost construite in 1721 de catre sculptorul neamt Johann Wilhelm Gröninger.

 Castelul Moritzburg, Germania


Castelul Moritzburg  este un palat baroc din Moritzburg, Saxonia, la 13 km nord-vest de capitala saxona, Dresden. Castelul are patru turnuri rotunde si este asezat pe o insula artificiala simetrica. Este denumit dupa ducele Moritz de Saxonia, care avea contruita aici cabana de vanatoare intre anii 1542 si 1546. Padurile si lacurile de prin imprejurimi au fost zone preferate de vanatoare pentru principii si regii Saxoniei.

 Castelul Vischering, Germania


Castelul Vischering este situat in North Rhine-Westfalia si este cel mai tipic castel inconjurat de santuri de apa din regiunea Münster a Germaniei. Aceasta regiune are cea mai mare concentratie de castele, palate si fortificatii din Germania. Castelul consta intr-o curte exterioara defensiva, porti defensive, santuri, pod, cladire principala si capela. Peretii de gresie, tigla rosie face ca reflexia lor in apa sa asigure privelisti armonioase din padurile din imprejurimi.

 Castelul Trakai Island, Lituania


Castelul Trakai Island este un castel situat in Trakai, Lituania, pe o insula in Lacul Galvė. Castelul mai este denumit si “Micul Marienburg”. Constructia castelului de piatra a inceput in secolul 14, si in jurul anului 1409 s-au facut finisajele. Trakai a fost unul din centrele Marelui Ducat al Lituaniei, iar castelul a avut o mare importanta strategica. Castelul Trakai Island este astazi centrul unde se organizeaza concerte, evenimente si festivaluri. In Lituania, este considerat a fi cel mai frumos monument istoric dintotdeauna. In 1962, un muzeu a fost deschis aici. In timpul anului, Castelul Trakai Island atrage pana la 300.000 de vizitatori.

 Castelul Leeds, Marea Britanie


Castelul Leeds, este unul din sutele de castele din Marea Britanie si este unic prin faptul ca a devenit un castel confortabil si locuibil. Cu 700 de ani in urma a fost palat regal si nu a avut de suferit in urma unor actiuni militare. Castelul este situat intr-un parc, pe un mic lac, ce ofera priveliste superba, mai ales la apus. Astazi castelul este folosit pentru conferinte politice sau medicale, nunti si alte evenimente care beneficiaza de un mediu frumos, modern si retras intr-un castel vechi de sute de ani.

 Brennhausen, Germania


Brennhausen este un castel in Bavaria, Germania. Este localizat in Parcul Natural Haßberge. Prima atestare documentara a castelului Brennhausen a fost in anul 1182.

 Castelul Schwerin, Germania


Castelul Schwerin este un castel localizat in orasul Schwerin, Germania. Secole de-a rand a fost casa ducilor si marilor duci de Mecklenburg si mai tarziu Mecklenburg-Schwerin. In prezent serveste ca sediu al Parlamentului. Situat intr-o locatie romantica pe o insula mica de pe Lacul Schwerin, Castelul Schwerin este unul dintre exemplele de arhitectura istorica de frunte. Locatia insulei aleasa original pentru refugiul slavilor, prima data documentata in 973, ofera multe avantaje strategice.

 Muiderslot, Olanda


Muiderslot este un castel din Olanda, localizat la gura raului Vecht, la 15 km sud-est de Amsterdam, in Muiden, unde se varsa in, ceea ce era mai demult, Zuiderzee (canal colector). Este unul din cele mai cunoscute castele din Olanda. Muiderslot, este inconjurat de un minunat sant de apa, garnisit si decorat cu obiecte de arta din secolul 16. Castelul este in prezent muzeu national. Interiorul castelului, cu bucatariile si camerele sale, a fost restaurat pentru a arata la fel ca in secolul 17 si numeroase camere gazduiesc acum o colectie autentica de arme si armuri.

 Castelul Glücksburg, Germania


Castelul Glücksburg se afla in orasul Glücksburg, Germania. Este unul din cele mai importante castele renascentiste din Europa de Nord. Acest castel a fost casa ducelui si de asemenea a fost folosit si de regii danezi. Situat pe fiordul Flensburg, castelul este in prezent muzeu si se afla in proprietatea unei fundatii, nemaifiind locuit de familia ducelui. Consiliul directorilor este condus de Christoph, Print de Schleswig-Holstein, titularul curent al titlului de duce si presedintele Casei Glücksburg si Casei Oldenburg.

 Castelul Moyland, Germania


Castelul Moyland este un castel incojurat de santuri de apa in North Rhine-Westphalia, Germania. Numele sau deriva din cuvantul olandez Moiland care inseamna „tara frumoasa”. Numele a fost atribuit probabil de muncitorii olandezi, adusi de catre Jacob van den Eger sa dreneze mlastinile din imprejurimea castelului. Proprietatea castelului consta intr-o cladire cu patru turnuri (un tip de turn fortificat), avand in fata fermele. Fermele au rol in prezent de cafenea pentru muzeu, administratie, biblioteca si un spatiu pentru schimb de experiente.

Sursa    http://informatii-agrorurale.ro/
==============================

Un comentariu:

  1. la asemeanea expunere in imagini,detalii,text se poate aduce decat cordialul;multumesc! ramane ca fiecare dintre noi sa ajunga in aceste locuri pitoresti,minuni ....;o zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări