Google Translate

marți, 7 februarie 2012

Pietrele Ica. Ica stones. Piedras de Ica. Peru. Istoria pierduta. Istoria interzisa.



"Muzeul Pietrelor" din localitatea peruana Ica adaposteste una din cele mai uluitoare dovezi ale unei civilizatii precolumbiene, pe care multi savanti refuza sa o comenteze, unii preferând doar sa afirme ca este o "colectie de falsuri".














Scenele unei operatii pe cord deschis si pe creier, statueta reprezentând un om calarind un dinozaur si imaginea unui pterodactil (pasare înrudita cu dinozaurii) sunt doar câteva din tainele acestui incredibil muzeu. "Omul cu ochelari" de la Ica aduce aminte de "Astronautul" desenat pe platourile de la Nazca, dar nu pare sa fie vorba despre o zeitate.






"Nu suntem pregatiti pentru astfel de secrete".
Afirmatia apartine celebrului savant peruan Javier Cabrera, cel care a amenajat "Muzeul pietrelor" de la Ica, cu sprijinul unui mecena brazilian. Peste 15 mii de obiecte datând din secolele VII-XIII au fost descoperite si catalogate de Cabrera timp de trei decenii; în anii 70 ai veacului trecut, secarea râului Ica a permist scoaterea la lumina a unei civilizatii necunoscute si greu de încadrat istoriceste, ale carei artefacte depasesc orice imaginatie a arheologilor.
Înainte de a muri (2001), Javier Cabrera a marturisit unor savanti europeni ca a adapostit într-o camera secreta, la subsolul muzeului, "obiecte cu totul speciale, a caror semnificatie imposibil de deslusit cu cunostintele actuale".









Foarte putini cercetatori s-au încumetat sa scrie despre secretele de la Ica, afirmând ca sunt mai întâi necesare analize severe asupra provenientei lor. De ce atâtea retineri? Pentru ca e imposibil de imaginat ca un popor precolumbian avea acum 7-14 secole cunostinte medicale atât de avansate, care sa permita operatia pe cord deschis si eliminarea unei tumori cerebrale. De asemenea, corectarea vederii cu ajutorul lentilelor de sticla este inacceptabila pentru acea epoca.









Poate ca cea mai impresionanta dovada a cunostintelor civilizatiei Ica o reprezinta vasul de lut pe care figureaza un om calare pe un dinozaur ierbivor (scena pare sa sugereze ca omul îi ofera o planta!) si desenul extrem de bine executat al lui arheopterix, pasarea-dinozaur. De unde ar fi putut afla icauanii despre existenta acestor specii disparute ale faunei Terrei? Nu exista inscriptii care sa ne lamureasca daca este vorba despre "relatari ale zeilor" intrate în legenda, iar pe de alta parte e greu de conceput faptul ca imaginatia acestui popor prea putin cunoscut a mers atât de departe. Si mai tulburator este desenul în care apare un om cu un toiag terminat cu o stea si aflat într-o pozitie de adoratie fata de un zeu ascuns într-o incinta sferica din care iese o frunza... Debordanta fantezia acestor artizani si pare oarecum de înteles de ce interpretarile stiintifice sunt foarte discrete, preferându-se cel mai adesea tacerea.
Ce-ar putea ascunde, de fapt, pietrele de la Ica?
Incredibila civilizatie Ica


Istorie pierduta.
Istorie interzisa.
Admin

11 comentarii:

  1. http://forum.anastasia.ru/post_904849.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, pentru sugestie!
      Dovbush rocks, va fi urmatorul subiect!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Te salut wolfvie,
      Si iti multumesc inca o data!
      Pe masura ce ma documentez, subiectul devine tot mai interesant!

      Ștergere
  3. salut imi plac subiectele tale, am blogul tau in lista dar referitor la pietrele Ica sunt fake, e de ajuns sa cauti pe google "ica stones hoax" si te lamuresti imediat ca au fost facute de oameni din zilele noastre pentru a pacalii turistii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @vali,
      Inainte de a posta un subiect, ma documentez cat pot de mult, inclusiv pe net. Deseori folosesc mai multe motoare de cautare a informatiilor, tocmai in ideea de a nu-mi scapa ceva, demn de retinut. Deci:
      1.te asigur de seriozitatea muncii depuse;
      2.pietrele Ica, am vazut si varianta celor care mai demult sau recent, au incercat a "demonstra" ca sunt simple facaturi ale bastinasilor, pentru a face si ei un ban! Din DOCUMENTAREA mea, rezulta altceva: sunt in mare parte originale, desi s-au strecurat intre cele cateva sute vazute de mine si cateva "contrafacute"! Ei bine, majoritatea, eu cred ca sunt ORIGINALE! Apartin unei civilizatii demult apuse. Au facut parte dintr-o BIBLIOTECA vasta. Nu exclud posibilitatea existentei si in alte parti ale lumii! Avem si noi ceva "similar", extraordinar din punctul meu de vedere, dar alterate (din nefericire de "evolutia civilizatiei", dupa aparitia CRESTINISMULUI) sensurile, simbolistica primordiala! Banuiesti la ce ma refer???? Putin, foarte putin probabil:
      incondeierea oualor!!!
      Da, prietene! In timp ce "noi" pe aici "transmiteam informatii" generatiilor viitoare "incondeind ouale", "incrustand lemnul" ori "lucrand" portul popular, "bastinasii peruani", "incondeiau" pietrele! Mi-ar place sa cred ca am dreptate, desi foarte multora nu le convine!

      Ștergere
    2. Mie imi convine ca peruanii "incondeiau" pietre...si cu siguranta au lasat mesaje despre civilizatia lor pe aceste pietre...dar printre ele au fost strecurate alea cu dinozauri si operatii chirurgicale, daia zic...1) toate marile civilizatii au lasat cate ceva in urma dar nici una dinozauri si 2) unde sunt oasele dinozaurilor care apar pe pietre?? ar trebui sa aibe cel mult 2000 ani...nu s-au descoperit nicaieri in lume nici macar in Peru oase de dinozaur mai "tinere" de cateva milioane de ani...

      Ștergere
    3. @vali, te citez:
      ...nu s-au descoperit nicaieri in lume nici macar in Peru oase de dinozaur mai "tinere" de cateva milioane de ani...
      ====================
      Tocmai, aici este marea problema! Problema cheie!
      Pietrele Ica rescriu ISTORIA, iar multora nu le convine!
      S-a mai intamplat si nu o data! Unii au fost arsi pe rug pentru ideile lor! Oamenii de stiinta sunt extrem de conservatori! Pe de alta parte, interese oculte se opun din rasputeri!Unele chiar interne!

      Ștergere
    4. Nu zic ca istoria nu ar putea fi rescrisa, dar nu de pietrele Ica...parerea mea, cat despre extraterestrii, universuri paralele foarte greu sa ma pronunt, sunt totusi sceptic in lipsa unor dovezi clare...cum in evul mediu exista "diavolul si ingeri" si multi ii "intalneau" sau mureau din cauza lor asa si in ziua de azi exista extraterestrii pe care doar "unii" ii intalnesc...Biserica incepe sa fie din ce in ce mai stearsa, au nevoie de o schimbare, numai pot pacalii oamenii cu povesti din antichitate...si asa or sa prinda contur din ce in ce mai mult extraterestrii...N.A.S.A trebuie sa justifice bugetul de milioane de dolari pe care ii papa anual, iti recomand documentare de genul "Man on the moon hoax" si o sa intelegi mai bine cum functioneaza sistemul...istoria ne invata ca mereu au existat baieti destepti capabili sa ii manipuleze si conduca pe cei mai putini destepti

      Ștergere
  4. pietrele din desertul ICA.Bucuresti-1996.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe ultimele trei pietre se afla o harta a pamantului, asa cum arata acum...13 milioane de ani!

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări