Pagini de interes

miercuri, 12 noiembrie 2014

Cultura Vinca -Turdaş. Civilizația Dunăreană. Ancient Aliens. Istoria care nu convine unora


În cuprinsul ariei locuite mai înainte de triburile de cultură Criş apare în unele zone, în a doua jumătate a neoliticului vechi (aprox.5.500-3.500 î.Hr.), o nouă cultură, denumită cultura Vinca, după o localitate de pe Dunăre, mai jos de Belgrad şi care mai este cunoscută şi sub numele de Turdaş-Vinca (Turdaş pe Mureş, aproape de Orăştie).



În Banat şi în Oltenia, aflate în apropiere de centrul de iradiere a culturii Vinca, se constată o locuire mai intensă a oamenilor noii culturi. În Transilvania se cunosc mai bine descoperirile de la Nandru (Vale), lângă Hunedoara, cele din orizontul inferior al stratului de cultură de la Turdaş, pe Mureş, precum şi cele de la „Lumea Nouă” (Alba Iulia) şi Tăuălaş (Deva). Se constată că, în Transilvania centrală, tehnica picturii propriu-zise din cultura Criş-Starcevo dăinuieşte şi după formarea noii culturi Turdaş-Vinca, intrând de data aceasta şi în inventarul acesteia.
 
În Transilvania a avut loc acum contactul dintre purtătorii culturii Turdaş-Vinca şi aceia ai fazei vechi a culturii Tisa, care, la rândul ei, a absorbit supravieţuiri Criş-Starcevo. Elemente ale culturii Tisa ajung până la Vinca însăşi şi în Oltenia, în mediul aceleiaşi culturi Vinca. Aspectul Turdaş-Vinca de la vest de Porţile de Fier şi din sud-estul Ungariei a mai fost numit şi „Cultura Banatului”, care are de asemenea -, ca şi aspectul din Transilvania – legături foarte strânse cu fondul Criş-Starcevo.
 
Aceeaşi dezvoltare organică, treptată, din fondul Criş-Starcevo şi aceeaşi absorbire a substratului mezolitic întârziat au fost constatate nu numai în Oltenia (Fiera-Cleanov, Verbicioara, Verbiţa), dar şi la Dudeşti (Bucureşti), unde a fost descoperită o aşezare de terasă conţinând urme arheologice, care documentează în jurul Capitalei prezenţa unui aspect local al marii arii locuite de purtătorii culturii Turdaş-Vinca. Tradiţii de caracter Turdaş-Vinca sunt de semnalat şi în Moldova.
 
Tipul de aşezare şi de locuinţă este cel cunoscut în toată etapa neoliticului vechi. Începe să se treacă de data aceasta şi la locuinţe propriu-zise, precum şi la amenajarea pantelor înălţimilor locuite. Utilajul de silex prezintă, spre deosebire de cultura Criş, un puternic caracter microlitic. Cele mai tipice din grupa uneltelor de caracter microlitic sunt vârfurile şi lamele mărunte, alături de care se mai răspândesc răzuitoarele de diferite forme.
 
În ceramică se foloseşte în continuare procedeul amestecului de pleavă în pasta vaselor, dar se practică şi amestecul cu nisip fin. Formele principale ale ceramicii sunt cupele cu picior înalt şi gol în interior, străchinile, dintre care unele aveau pe umăr un decor în caneluri, precum şi vasele bitronconice. Dăinuiesc mai departe altăraşele cu picioare, care se dezvoltaseră în cultura precedentă. Pentru ornamentarea vaselor se întrebuinţa tehnica inciziei, precum şi tehnica „pliseurilor” (caneluri foarte fine), de origine sud-orientală. Ca motiv decorativ caracteristic se folosea banda umplută cu puncte.
 
În cursul evoluţiei culturii Turdaş-Vinca, se generalizează fusaiolele şi greutăţile de lut ars, o dovadă că torsul şi ţesutul luaseră o destul de mare dezvoltare.
 
Alături de cultivarea primitivă a plantelor, în special a grâului comun (Triticum vulgare), se practica creşterea animalelor domestice. În legătură cu cultul fecundităţii, s-a dezvoltat o bogată plastică antropomorfă şi zoomorfă de lut. În privinţa ritului de înmormântare, deocamdată nu se cunosc la noi în chip cert morminte aparţinând acestei culturi.
 
În restul ariei Vinca -Turdaş se ştie că morţii erau înhumaţi în poziţie chircită. Tipul aşezărilor, al locuinţelor, felul cum sunt acestea dispuse în interiorul staţiunilor respective, caracterul economiei şi nivelul de dezvoltare a forţelor de producţie, dovedesc laolaltă că organizarea gentilică şi tribală a perioadei reprezentate de cultura Vinca-Turdaş se consolidase, ea închegându-se în comunităţi mai strânse.
===================
========================================
========================================================================
 
Cultura Turdaș - Vinča
Ancient Aliens, Obiecte din bronz, si, ... obiecte din fier de acum 7.000 de ani !
 
 
La verdadera Historia 17 - El Misterio de los Dogon y la Cultura Vinca
 
 
Ancient Aliens...The best evidence
 
 
Evidence of Aliens
 

Società » Vinca: la civiltà più antica di Europa?
 
 
 
VINCA – TURDAS - CIVILIZATIA CARE CUNOSTEA EXTRATERESTRII 
 Extraterestrii Printre Noi
=================
 
“Cultura Vinča/Cultura Turdaș a fost o cultură europeană (între mileniile 5 și 3 î.Hr.) ce se întindea în jurul Dunării în România, Serbia, Bulgaria și Macedonia deși urme ale acesteia se găsesc in toată Peninsula Balcanică.

Numele culturii vine de la Vinča, o suburbie a Belgradului, unde în 1908 au fost descoperite primele rămășițe arheologice. Arheologii iugoslavi și români au crezut inițial că aceasta a început în jurul anului 2700 î.Hr. Dacă inscripțiile de pe aceste tăblițe sunt cu adevărat pictograme, după cum susține Vlasa, ar fi prima scriere din lume. Ipoteza rămâne însă controversată, iar majoritatea experților consideră inscripțiile de la Tărtăria a fi mai curând o mostră de protoscriere decât un sistem de scriere propriu zisă.”
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cultura_Vin%C4%8Da

N-am obisnuit cu nepasarea si cu incompetenza “oamenilor de stiinta” din toata lumea care in fata oricaror probe evidente care ar putea deschide drumul catre aflarea adevaratei istorii a umanitatii nu fac alceva decat sa isi dea cu presupusul, sa semene dubii si sa  se mire de ce mai scoate pamantul la suprafata.

Ei bine, in timp ce ei se balbaie neadmitand faptul ca aceasta cultura era cat se poate de complexa avand o sciere a sa proprie, iata ce scrie cotidianul OSSERVATORIO ITALIANO despre acesta cultura pe care multi o considera mult mai vechie decat mult laudata cultura sumera care pana mai ieri era leaganul civilizatiei.

“Ati putea sa cadeti intr-un adevarat labirint al paradoxurilor balcanice daca veti incerca sa intelegeti care este cel mai antic popor al Balcanilor. Fiecare ar dori sa fie el primul prezentand pentru confirmare tratate, documente, manuscrise. Rezultatul este intotdeauna acela de a face din propriile origini istorice un fel de ideologie care sa justifice dominarea unei rase peste altele. Aceasta ar fi de subliniat in mod obligatoriu, acum cand se implinesc 100 de ani de la descoperirea culturii Vinca, unde Dunarea se intalneste cu Sava.

In aceste locuri au fost descoperite reperte arheologice datate ca avand o vechime de 8.000 de ani, care marturisesc existenza de insediamente umane in locul unde astazi se gaseste orasul Belgrad. Situata la 20 de km de acest oras, pe un teren de circa 11,7 hectare se gasesc resturile celei mai importante culturi a Europei din perioada neolitica, datata intre 5.200 si 4.200 de ani. Zidurile aticei asezari au in diverse puncte inaltimea de 10,5 m confirmand faptul ca in acele locuri a existat o civilizatie de-a lungul secolelor.



Circa 7.000 de ani I. C, penisnsula balcanica a prins forma cunoscuta astazi, povesteste profesorul universitar de la Universitatea din Belgrad, expert in civilizatia Vinca, Nenad Tasic, populata de un popor care se extindea pe teritoriul Serbiei. Romaniei, Bulgariei, Macedoniei si Ungariei, in timp ce avea raporturi si cu alte culturi indepartate.

Plecand de la tipul de geam produs din pietre vulcanice, analizate la Universitatea Berklee, s-a inceput a avea o imagine adevarata despre acest popor. Cunosteau ceramica si tehnicile de decorare, traiau in case de lemn, paie si pamant, dispuse de-a lungul unor stradute dar fara gradini, erau pescari, agricultori, vanatori, pastori, minieri, taietori in piatra. Casele lor erau ordonate si lucrau frumoase vase si farfurii de teracota. Erau chiar mestesugari in gradul de a prelucra metalul, cum demonstreaza diverse scule gasite.

Din anumite minerale produceau vopsele, sulfatul de mercur, care era utilizat pentru a obtine pretioasa vopsea ocru rosu, dar si a medicamentelor si alchimiei. De la aceeasi culoare rosie se producea si culoarea  care se folosea la vopsirea tesaturilor din care se faceau haine. Fustele aveau forma conica cu motive liniare si patrate. Erau iubitori a oricaror tipuri de bijuterii lucrate foarte frumos. Vopseau casele in culoarea purpurei in majoritatea cazurilor.

droppedImage

Schimbau diferitele lor produse cu diferite cochilii. Nu au fost gasite nici un tip de arme, si de aceea poporul Vinca nu era un popor razboinic, ci cel mai pacific popor. Nu se cunoaste destinul pe care l-a avut, dar dupa teoriile anumitor istorici se crede ca a migrat spre sud, desigur dupa invazia altor popoare, unindu-se cu alte grupuri care s-au asezat in Balcani.

Un alt mister lasat de locuitorii Vinca sant semnele incisate pe vasele de teracota, care de ani buni ii imping pe expertii sarbi si europeni sa faca noi cercetari pentru a le descopri semnificatia.

Profesorul si antropologul danez Kaj Birchet Smith a descoperit ca cea mai vechie scriere este  de 4.000 I.C. apartinand culturii sumeriene din UR, dar inaintea ei este cea care are 7.000 de ani si care apartine culturii Vinca. In timp ce sumerii aveau 15.000 de litere, poporul Vinca avea doar 40 si nu se stie carui grup de popoare apartine si ce limba vorbea.

Ingrandisci
scris1.jpg
scris2.jpg

Noi descoperiri arheologice au scos la lumina o casa cu un tablou al unei femei care este o adevarat opera de arta a artei neolitice. Dintre cele 20 de figurine de teracota gasite in Europa apartinand ecestei culturi, 6 au fost decoperite la Vinca. Exista cel putin 600 localitati care demonstreaza existenta acestei civilizatii dar nici una dintre ele nu prezinta acest tip de teracota. Printre altele in 7.200 I.C., Vinca era intr-adevar o metropola europeana in adevaratl sens al cuvantului, un top al culturii in acea epoca.

Primele sapaturi au inceput in 1908, si au fost facute de profesorul de arheologie sarb Miloje Vasic, in timp ce noile cercetari au fost sponsorizate de Institutul Imperiului Rus de Taringrad, si dupa razboi, catre anii 1934 au fost facute sponsorizari de catre Sir Miloje Vasic, editor, arheolog si ziarist independent din Birmmingham.In 1998 au inceput sa lucreze o echipa de arheologi sarbi faimosi: Milutin Garasanin, Nikola Tasic, Borislav Jovanovic, Milos Jevtic, Miodrag Sladisic e Sasa Todorovic.

Dupa Miljana Radivojevic, cercetatoare din cardul institului arheologic al ’University College London, prima revolutie industriala a fost in anul 7.000 I.C, facuta de catre poporul Vinca, care a lasat numeroase artefacte de arama, a carei producere cerea o munca de adevarat expert. Ceea ce s-a descoperit, va fi presentat peste o luna, si putem sa zicem ca rezultatele acestei cercetari  se vor gasi in cartile de istorie peste 5 sau 10 ani.

Dupa spusele profesorului Colegiului Londonez, Tilo Reren, cultura Vinca a dezvoltat foarte bine artizanatul, tehnologia metalelor, si o scriere, probabil cea mai vechie de cea gasita in Irak si  Orientul Mijlociu. “Nivelul industrializarii e asa de diferit de tot ce am descoperit pana acum. Vinca era o mare cultura si avea cunostinte de a crea si inventa independent, motiv pentru care se vorbeste de o revolutie industriala.” explica Rene Coordonatorul lucrarilor de la VInca, Dusan Sljivar confirma ca cercetarile au inceput in 1994 in colaborare cu institutul din Londra.  Belovode e Ploce sant cele mai mari insediamente ale culturii Vinca, cu un grad inalt de cunostinte din moment ce au facut din metalurgie o descoperire si apoi o opera de civilizatie care a accelerat dezvoltarea culturii europene, cum confirma Sljivar.

Cultura Vinca demonstreaza deci ca Balcanii si Europa de est demonstreaza ca ar trebui sa privim cu alti ochi istoria pe care o cunostem pana acum si ca aceste popoare nu trebuiesc umilite pentru ca “nu au avut nici o civilizatie antica.”

Traducere din limba italiana a articolului “Vinca, civilizatia cea mai vechie a Europei” de GABRIELA DOBRESCU

SURSA: http://osservatorioitaliano.org/read.php?id=58115&site=srpska.it&key=9fed52d9a44d0c4d49b3b1369c8f8074
foto: http://www.farafiltru.net/news-scrierea-danubiana-in-lumina-descoperirilor-de-la-turdas-si-tartaria.html

Am mai gasit tot printre articolele italiene dedicate acestei culturi o remarca care intr-adevar merita un pic de reflexie : Vinca, poporul care cunostea alieni grigi. De ce spun acest lucru? Din urmtoarele consideratiuni:

1) V-ati intrebat vreodata de ce simbolul universal al alienilor, al popoarelor care vin dintre stele este omuletul gri cu ochii mari??? V-ati gandit ca nimeni nu poate avea o asemenea imaginatie daca nu l-ar fi vazut? De ce aceasta reprezentare a devenit simbolul popoarelor stelelor daca nu ar fi adevarat ca acesta rasa ar exista??? Iata cateva  fotografii cu grigi deveniti simbol universal:
 
Bineinteles ca reprezentarea acestor fiinte facute de anticele popoare ale Terrei este foarte mare. Chipurile lor sant reprezentate pe fresce, pe pietre, pe munti, pe vase, pe ceramica, pe peretii constructiilor,  lucru care nu ne permite sa credem ca toti au avut o halucinatie in masa pentru a reprezenta aceeleasi fiinte “inventate” in toate colturile lumii in acelasi fel.

Dar daca nu v-am convins indeajuns trebuie sa subliniem ca si cultura Vinca Turdas a reprezentat in marea majoritate a obiectelor sale chipurile acestor navigatori stelari care le erau foarte cunoscute, asa cum de fapt toata lumea antica cunostea extraterestrii. Iata cateva statuete din arta Vinca, care au imortalizat in lut chipul patronilor lumii: alienii zis si zeii sau dumnezeii antici.

by GABRIELA DOBRESCU
http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/11/30/vinca-turdas-civilizatia-care-cunostea-extraterestrii/













vica






belo-brdo-bela-voda

527309 med
=====================================
====================================================
=================================================================== 



7 comentarii:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2831269/Plane-passenger-records-speeding-circular-UFO-zooming-beneath-jet-flies-Iran.html

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.examiner.com/article/ufo-hovering-over-mexican-nuclear-plant-caught-on-video

    RăspundețiȘtergere
  3. Astronautul de la catedrala din Salamanca

    http://m.theepochtimes.com/n3/1081104-ancient-aliens-mysteries-of-the-salamanca-cathedral-astronaut-carving-revealed/

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/ufos-rosetta-mission-comet-is-4628568

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.theepochtimes.com/n3/1079252-the-mysterious-masonic-initiation-wells-of-the-quinta-da-regaleira/

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,

    Acest articol promoveaza continut preluat de pe site-urile istorie-furata.blogspot.ro si istorieveche.ro fara a fi mentionata sursa. Va rog sa puneti linkuri catre aceste site-uri sau sa scoateti aceasta postare deoarece incalca drepturile de autor.

    Va multumesc,
    Anghel Adrian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, daca orgoliile personale pot fi satisfacute, iti cer si scuze!
      Insa... te inseli in cele afirmate... loco! Materialul postat, are o multime de linkuri, care dovedesc preluarea! Recunosc, nu am facut 'politia informatiilor'... sa vad fiecare, la randul sau, de unde 'le-a preluat' etc.etc.!!! Nici nu mi-am propus asta, nici nu se poate realiza! Net-ul este imens! Date si Informatii, idem! Dar... "Mare-i gradina Domnului... cu portile larg deschise, insa multi... inca ii sar gardul!"

      Ștergere