Pagini de interes

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Sfinxul din Munții Bucegi, megalitul antropomorf situat la 2.216 m altitudine, studiat cu maxima atentie de un pasionat al enigmelor daltuite-n piatra. Multumesc pentru poze! UPDATE.

























Constantin Jipa,
PHOTO
 
08 octombrie 2012
UPDATE
Un nou set de fotografii ...
Autor: Constantin Jipa
============================
 
 

 



================================
=====================

16 comentarii:

  1. Constantin Jipa, PHOTO.
    ===============
    Multumesc frumos pentru poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum am vazut ca au fost postate pozele mele.Multumesc frumos eu pentru intelegere! Astept sa postati si pozele cu stanca pe care se vad citeva chipuri si cu imaginea din pestera pentru edificarea a ceea ce am vazut acolo. Cum pot face anumite adnotari pe poza? Tin sa mai multumesc si prietenului meu Laurentiu Cernat care m-a ajutat cu pozele (ale mele erau mai slabe calitativ) si pentru ca tot el a fost primul care mi-a aratat primul chip de pe Sfinx (in unele poze sunt chiar trasate figurile de catre el).Constantin J

      Ștergere
    2. Mda... nu sint de acord cu teoria apei si a vintului ce au sculptat in timp aceste stinci, insa nu cred ca cineva ar trebui sa mearga atit de departe cu imaginatia si sa vada peste tot fete sau eu mai stiu ce alte bazaconii.Este simplu sa dam friu imaginatiei si sa unim citeva puncte facind astfel tot felul de imagini...pacat de timpul irosit.. nu ma ref la timpul celor ce au desenat bazaconiile ci de timpul pe care l-am acordat acestor poze.
      Daca cineva are ceva interesant de aratat o poate face insa daca cineva vrea atentie sa mearga la televiziuni.. sau mai simplu sa il sune pe diaconescu.

      Ștergere
    3. Ideea este stimate domn, ca aceste imagini de oameni, animale si forme, au fost descoperite de un mare explorator peruan pe nume Daniel Ruzo prin anii 1968 (si altii, dar nu are rost sa-i enumar). El a vazut aceste chipuri si a spus ca suntem singurul popor din lume care avem asa ceva si este asa de vechi (el a mers si mai departe). Eu nu am facut decit sa aduc in atentia tuturor aceste imagini. Intotdeauna spun ca exista ,, Liberul arbitru" in a crede sau nu ceva. Stiu de pseudonimul asta de pe alte site-uri pe care le urmaresc si nu ma mira comentariul. Raman la parerea ca tot ce am desenat este facut de inaintasii nostrii si numai cine nu vrea nu accepta. CJ

      Ștergere
  2. Cap de om, capetenie, lider sau zeu este sigur (imaginile 1, 2, 10 - cea mai convingatoare -, 13, 14 si 24) si aduce foarte mult cu cel al dacilor, privirea contemplativa mai ales, asa cum ii stim din statuile din porfir rosu de la Vatican. In ultima imagine, dupa cum se vede mai clar, poarta o casca stilizata, as zice una de lupta mai degraba(cap de animal/craniu cu creasta si alungit catre spate, ce se sprijina pe frunte printr-o prelungire). Plauzibil mi se pare si capul de dragon de la baza, imaginile 7 si 8. Cat despre litera f stilizata, mai degraba e o sabie (atentie ca litera f duce la masonerie!). Totusi, aceste imagini arata ca "Sfinxul" e mai complex decat credeam, un ansamblu de reprezentari. Cine este "pasionatul de enigme daltuite in piatra"? Mutumiri pentru imagini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru comentarii! sunt placut impresionat de suportul acordat unui amator. sunt multe chipuri de animale, fete (rase de oameni) pe tot sfinxul (nu am putut sa le numar). eu am luat (de exemplu ultima poza) acest chip asemanator cu cele daua statui din filmul Lords of the rings (este imaginea cind eroii erau pe o corabie si dupa un colt al raului se vad doua statui cu mana intinsa inainte). asemanarea mi se pare f buna. cat priveste imagini cu chipuri de animale am mai gasit pe traseul spre vf omu. si in multe alte locuri din bucegi

      Ștergere
    2. Iata, se poate!
      Important este sa vrem, sa cunoastem ca avem o posibilitate, un loc unde sa ne EXPRIMAM opiniile, punctele de vedere personale cu privire la ENIGMELE care ne framanta! Va astept mereu, cu deosebit interes si preocupat sa gasim cele mai bune solutii. Vorbiti, spuneti, dati e-mail-uri[Link: http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2012/09/sfinxul-din-muntii-bucegi-megalitul.html ; sau: http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ ] si prietenilor!
      Sa vina cu totii, alaturi de noi!

      Ștergere
    3. Deja am recomandat prietenilor acest site. Acum ca mi-au fost distribuite si cele citeva poze, o sa-mi fac reclama si mai mare :)) si am sa recomand cu caldura site-ul. Am mai incercat sa distribui cele citeva poze pe un site de cercetatori dar mi-au spus (administratorul site-ului) ca nu se ocupa cu pseudo-stiinte, desi figurile de pe sfinx nu sunt pseudo. Multumesc si maine am sa pregatesc si pozele de pe traseul cu pestera si o sa va surprinda si acelea.

      Ștergere
  3. La ce email pot sa va trimit niste poze interesante?

    RăspundețiȘtergere
  4. UPDATE: Continuam publicarea fotografiilor trimise de d-l Constantin Jipa.
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc! pentru update. Astept si afisarea pozelor din pestera si peretele de stanca. CJ

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce sa nu credem? Categoric,Sfinxul,seamana cu un cap de dac,vazut in aceste poze f.reusite!La fata locului,nu am realizat acest lucru,fiind mult prea aproape....si de ce sa nu dam frau fanteziei? Mie imi pare rau doar ca pe acest site intra prea multi oameni cu rea credinta ! Nu e destul ca va injurati "la greu" in ale politicii,va mai luati si de niste poze !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! pentru incurajari. Sunt o imagine a ceea ce am vazut eu in aceste poze si nu numai. Nu am interpretat poate anumite imagini cum trebuie dar am incercat sa vad dincolo de alte site-uri. Daniel Ruzzo a mers mai departe si a zis si despre celalalte sculpturi (care apar in poze) ca sunt foarte vechi si unice in lume. Cei care nu au o minte deschisa ,,open mind" nu vor recunoaste niciodata ceea ce se vede, preferand sa citeasca ce spun ,,specialistii" si sa dea crezare la tot.

      Ștergere
  7. Cercetatorul peruan Daniel Ruzo , a venit in Romania in anii '' 60 pentru a studia sculpturile megalitice pe care el le considera ca apartinind unei civilizatii globale pe care el a numit-o MASMA (sau Mesma), probabil dupa numele medicului german Franz Mesmer , fondatorul teoriei magnetismului animal . Atit in Peru cit si in Romania aceste sculpturi reprezinta mai multe rase umane precum si specii de animale care azi numai cresc in mediul natural al acestor tari . O alta caracteristica a acestor sculpturi este ca trebuie observate la anumite ore ale zilei sau perioade ale anotimpurilor pentru a le intelege mesajul . Pentru intreaga sa activitate Daniel Ruzo a primit cel mai inalt grad in organizatia masonica a tarii sale .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aceste informatii. Cred ca noi ca oameni simpli ar trebui sa acordam atentia cuvenita unor lucruri de care sunt preocupati alti semeni ai nostrii pe care ii tot blamam (e.g. francmasonii). Nu tot ce fac ei si nu toate preocuparile lor sunt de blamat. Ba chiar vom descoperi ca sunt unii (e.g. Manly P Hall) care au o mare profunzime umanista, iar conferintele sustinute de el sunt bune si pentru noi, oamenii de rand. Iar daca fiecare dintre noi ar avea capacitate de discernamant si ar pune-o in practica, cu siguranta am depasi orice urma negativa a acestor francmasoni. Numai ca multi dintre noi dorm in bocanci si au impresia ca atunci cand se intorc de pe o parte pe alta si mormaie, chiar traiesc.

      Ștergere