Pagini de interes

duminică, 29 mai 2011

Portile sunt deschise! Secretele, bine pazite! Preistoria, o stiinta interzisa! Mai marii lumii, stiu de ce! Update.


Piatra ingaurita. Poarta de Piatra. Poarta Zmeilor.
Inelul Doamnei. Piatra de răsfug ( de ajutor ). Piatra Curcubeului.
Multe, foarte multe, magice, misterioase Portaluri in Romania.
Pedra Furada (Piatra Gaurita). Hole Stone (Marriage Stone).
Dar si in alte parti ale lumii.
SECRETE, bine pazite. Cunoscatorii, stiu de ce!

Inelul Doamnei, Cheile Sohodolului, Gorj, Romania






_________________

Muntii TRASCAU. Platoul carstic Bedeleu - Poarta Zmeilor.





________________________

Poarta de Piatra, Muntele Cozia, Valea Oltului





__________________

______________


________________________

Pedra Furada - Parque Nacional da Serra da Capivara, Brazilia



______________________

Pedra Furada, Urubici - Santa Catarina,
Brazilia


Marile secrete ale lumii, sunt aici, pe pamant, langa noi!
Mai marii Lumii, stiu asta! Dar ...

Admin
__________________________
UPDATE
Raspund public, unei intrebari primite pe e-mail:
DA, aveti dreptate!
Este corect, ati remarcat bine, un ORIFICIU.
Va multumesc ca ati analizat, cu deosebita ATENTIE, fiecare imagine!
Cateva dintre imagini, intamplator au surprins, la unele dintre PORTALURILE prezentate, un orificiu circular, practicat in partea superioara, lateral dreapta.
Ideal, ar fi fost PHOTO de detaliu!





Este vorba de Inelul Doamnei din Cheile Sohodolului, Gorj si Poarta Zmeilor, din Platoul carstic Bedeleu. Nu sunt singurele PORTALURI din Romania, de acest gen. Nu cred ca este o COINCIDENTA. Ar fi stranie. Acest ORIFICIU, in opinia mea, 
este doar UNA dintre DOVEZILE ca ne aflam in fata unor ARTEFACTE. 
Specialistii, care sustin sus si tare ca TOATE ACESTEA sunt GEOFACTE,  ar trebui sa studieze mai atent, sa se aplece serios si mai ales, cu mintea deschisa spre alte variante posibile. Personal, am ferma convingere si alte argumente, ca sunt ARTEFACTE. Scopul este discutabil: de la altare pentru sacrificii, pana la vechi observatoare astronomice, mai putem include si alte cateva utilitati posibile.
Sau poate … ne aflam in fata unor adevarate complexe megalithice,
cu nebanuite si extraordinare functionalitati! Pentru a raspunde cat mai exact,
ar trebui STUDII de teren complexe, interdisciplinare.
MULTUMESC mult, pentru interesul manifestat!
Admin

joi, 26 mai 2011

Trovantul din Buzau. A început să se învârtă ca titirezul , s-a smuls din iarbă , s-a înălţat deasupra pământului o jumătate de metru ...

La Ulmet a răsuflat graniţa dintre ceea ce este viu şi amorf; vorbele de felul: pietrele cresc, pietrele se deplasează , unele stânci cântă … erau şi mai sunt considerate scorneli poeticeşti. Dacă vrei să ajungi pe Culmea cu babe ( denumire improprie ) şi treci mai întâi prin Poiana cu Bâlcă dai de primul trovant: jumătate în aer , jumătate în pământ. Jumătatea din aer are forma de farfurie cu baza de susţinere „ în sus “ , iar despre cea din pământ ghiceşti cu uşurinţă că are aceiaşi formă dar … în oglindă … cu baza de susţinere a farfuriei în jos …. in jur nu se vede un alt confrate. Dumnealui este respectabil : are peste 10 tone , pentru vârstă ar fi corect să folosim foarte multe zerouri şi în jurul lui se învârtesc cele mai multe legende. Una dintre legende ar face trecerea dintre nefiresc şi real : acest trovant a înmugurit sus pe Culme , nu aici jos în Poiană, dar având condiţii peste îmbelşugare a crescut prea repede , nepermis de repede , centrul de echilibru al complexului în care se afla …. s-a mutat în gol; trovantul s-a rupt şi de-a rostogolul a ajuns aici. Minune: axa de simetrie uneşte centrele celor două baze cu … Steua Polară. A doua legendă spune că a fost dislocat, mutat şi poziţionat de către extratereştrii care , se zice , vin din când în când şi-i schimbă locul şi-l reorientează . Trăiesc acele persoane care , în diferite momente au fixat repere în Poiană şi au măsurat distanţele dintre ele şi trovant : după şapte ani se constată o deplasare de 1 – 2 metri ( ? ) . Sensul deplasării nu este constant : a existat un moment când trovantul …. a urcat … în Poiană. A treia legendă este a unui martor ocular care …. a prins …. momentul
când trovantul s-a deplasat :
„ şi s-a lăsat peste Poiană un fel de huială , nu am văzut nimic împrejur doar mi s-au înfundat urechile , eram foarte aproape de bolovan , a început să se învârtă ca titirezul , s-a smuls din iarbă , s-a înălţat deasupra pământului o jumătate de metru, bâzâitul era de te înspăimânta , nu pentru că era puternic , ci pentru că te făcea să tremuri fără să vrei cu totul, am vrut să fug dar eram ţeapăn şi s-a deplasat la dreapta locului unde se afla cu o lungime de om; de unde a plecat a rămas groapă , pământul gol – numai o noapte – pentru că a doua zi când am adus oameni …. iarba crescuse , oamenii au zâmbit dând din cap … adică mincinosul …. însă i-am făcut atenţi să observe că pietroiul s-a apropiat de Bâlcă “ .
 Priveşti în jur să vezi ceva deosebit : la stânga – sus este Culmea unde trebuie să ajungem, la dreapta – un bazin de apă , în spate o salcie imensă …. are vreo 2000 de ani , în faţă este Bâlca şi trovantul pe care îl privim , îl măsurăm , îl pozăm , îl filmăm , îi vorbim , unii zâmbesc , altora le este un pic teamă …. stop …cineva din grup ne anunţă că i se pare că trovantul a tresărit … ne adunăm urgent, se umple valea de blitz-uri , cineva filmează , totul pare normal , numai iarba de la baza lui tremură după alte obişnuinţe decât surata de pretutindeni .
Altă legendă : străsihaştrii l-au dat de-a rostogolul cu gândul să-l facă felii pentru : fie feţe ale meselor rotunde la locurile principale de cult , fie ca lespezi – acoperiş la uleie ( Valea Bordeielor forfăia de mulţimea albinelor !); nu l-au mai făcut felii ... s-au înduioşat şi s-au îndurat de frumuseţea lui !

Cine citeşte acest articol …. este rugat să ţină cont de acele părţi ale lui …. legendare !
154. La Ulmet – trovantul singuratic  ; 9 Sep 2010, 8:20 pm

de Grigore Rotaru Delacamboru

În Poiana cu Bâlcă misterul te încearcă până dă în uimire: nimic din peisaj nu ar îndreptăţi prezenţa Trovantului Singuratic; când se ajunge pe culme realizezi că într-adevăr el aici a crescut, fraţii mai în vârstă nu au luat-o la vale, fraţii mai mici trebuie să mai crească. Când ai pentru prima dată sub ochi Culmea … respiraţia dă rateuri: privirea este atrasă magnetic , fundalul nu mai contează , nu mai există; simularea coborârii pe oricare planetă ar fi realizabilă fără greutate aici. Trovanţii cresc … privindu-le formele , ori atingându-i cu mâna ajungi la concluzia că nu ai avea argumente împotrivă. Deci trecerea de la mineral la vegetal se face şi prin trovanţi: cine le dirijează creşterea, există „ o genă “ a creşterii lor , evident că este păstrat un algoritm. Admitem: trovanţii cresc ! Cum ? De frică să nu cazi în ridicol … te opreşti ! Să vină specialiştii ! Care ? Biologii, geologii, astrologii , radiesteziştii, paranormalii … mai bine toţi odată , pe rând fiecare ar avea dreptate.  Străsihaştrii au căutat feliile de trovanţi nu neapărat pentru rezolvarea problemelor practice imediate; distanţa de la Rupestre până aici este destul de mare. Pentru acoperirea uleielor existau soluţii cu mult mai simple, dar acei oameni ai trecutului credeau în încărcătura bioenergetică a acestor corpuri; ca substanţă , în zonă , numai sarea ( saramura ) avea un aşa loc de cinste: masa-felie de trovant era obiect de cult alături de coloana cu vas. Oamenii prezentului din zonă păstrează aceste mese în curţile bisericilor pentru că sunt un simbol. Ceea ce este mai grav se produce în prezent: sunt trimişi oameni pe culme cu răngi , cu leviere să disloce felii „ pentru măsuţe rustice “ în curtea unor clădiri de beton ; rănile sunt proaspete şi încrâncenează. Străsihaştrii căutau lespezi rotunde dintr-o necesitate spirituală; dumneata om al secolului XXI ce ai cu aceste minuni ?! Cineva ar trebui să zică : stop! De ce să fie lipsiţi nepoţii mei, şi ai oricăruia dintre noi, de bucuria de a vedea în măreţia lor iniţială aceste bijuterii ! Opera lui Brâncuşi se află în dublură de sinteză … aici ! Nici o exagerare: complexul trebuie să devină zonă protejată , piesă în Patrimoniu Universal .
155. Culmea trovanţilor ; 11 Sep 2010, 7:55 am
de Grigore Rotaru Delacamboru

De multe ori celebritatea este nemeritată; trovanţii de la Costeşti , din mai multe motive – sunt celebri: prin forma lor – aluzii falice – produc zâmbetul şi … formând un muzeu în aer liber … admitem că celebritatea lor este meritată. Tot de multe ori celebritatea distruge individul: cum ajunge cineva la Costeşti caută un trovănţel să-l aibă acasă , la Bucureşti , pe birou … „ mânca - l - ar mama ! “ , mai ales că s-a răspândit zvonul că un asemenea corp ar avea aură ( pastel!) – sursă de unde benefice .
Fenomenul are pereche: piatra în formă de inimă de pe Culmea Broscaru a fost mutilată de unul cu ranga, să aibă şi el o parte din aşa odor pe birou³ mai ales că mostra avea incizate semne ( poate cu vechime milenară ! ).
Oricare trovant de la Ulmet nu încape în rucsac – ceea ce este bine, dar poate fi distrus – ceea ce nu este în nici un fel. Imediat ce dai nas în nas cu trovantul eşti obligat să observi forma: cei de la Ulmet au forme decente.

Din oricare unghi ai privi – forma este aceiaşi :
cupolă formată din două farfurii separate de un plan de simetrie. Sunt expuse suprafeţe sferice perfecte , ideea că acele corpuri se rotesc acum , în acest moment în care le priveşti ( parcă se aude şi un bâzâit însoţitor ) … este pregnantă : par să ne spună că prin zbor părăsesc pământul cu avânt către anumite stele; în jur , ca bază de susţinere, platoul de nisip sterp - cosmodromul. Ar fi valabilă şi ideea că trovanţii au zburat din inima pământului dar si-au retezat zborul aici la suprafaţă , să ne arate nouă cine sunt.
Nu-i bine să-i întâmpinăm cu ranga ! :

Trebuie înfiinţată urgent Societatea pentru ocrotirea trovanţilor. Cineva a sugerat să adăugăm la titlu : „ şi pentru punerea în lumină “. Trovanţii stau în lumină-întuneric de milioane de ani şi nu le-a făcut nimeni rău , până mai adineauri. Cine îşi doreşte ceva pe birou să vină la Ulmet să filmeze trovanţii , să aşeze pozele pe birou să le privească
din când în când.
Este suficient !
de Grigore Rotaru Delacamboru
Click aici:
Am transferat in Romania megalitica,
doar trei postari din cele 172 la cate a ostenit cu migala,
pricepere, dragoste si impatimire, un blogger de exceptie,
un mare iubitor "de" si "din" zona Buzaului, cu tot ce inseamna si cuprinde aceasta!
Domnul Profesor Grigore Rotaru Delacamboru,
in cele cele 172 de postari pana in prezent, cu real si aparte talent,
ne introduce intr-o lume fascinanta!
Va invit sa-i indexati blogul, si sa-l cititi cand va este dor de Romania!
Admin
P.S.: D-le Grigore Rotaru, ca un vechi admirator si pacatos blogger ce sunt,
va cer scuze public, pentru indrazneala de a va copia "ad litteram" cele trei postari, fara a avea o incuviintare expresa din partea domniei voastre ca autor!
Am facut-o in credinta, ca cei care citesc Romania megalitica,
vor fi bucurosi sa va cunoasca!
Cu respect si calde multumiri,
acelasi Admin

luni, 23 mai 2011

Din preistoria Romaniei megalitice, in U.S. state of Minnesota. Chiliile rupestre versus Minnesota Foam Home

The Top Ten Weird But Wonderful Homes.
Casa din spumă poliuretanică. Minnesota Foam House.
Locaţie: Minnetrista, Minnesota. Preţ: 194.000 dolari
Casa din spuma poliuretanica din Minnesota a fost construita de arhitectul Winslow Wedin in 1969. Desi nu pare foarte solida, casa cu forma ciudata a rezistat unor conditii foarte vitrege de vreme. Pentru cei interesati, locuinta este scoasa la vanzare pentru 194.000 de dolari.
De-a lungul anilor a fost numită “Casa din spumă”, “Casa Hobbit”, “Casa Flintstones”, “Casa Ciupercă”, dar ar fi putut fi casa în care milioane de oameni ar fi putut trăi astăzi. La vremea la care a fost construită, băncile nu erau încrezătoare şi nu au acordat credite celor care doreau o locuinţă economică din punct de vedere energetic.
Locuinţa a fost construită în 1969, lângă Minneapolis şi este economică, solidă şi extrem de eficientă, când vine vorba de energie. Fata celui care a construit casa, spune că au fost ierni în care nu au avut novoie de căldură, deoarece soarele ţinea suficient. Deşi nu era nevoie de încălzire, o pompă asigură reîmprospătarea aerului.

Minnesota Foam Home
Location: 670 North Branch Road, Minnetrista, Minnesota, MN 55359
Weird but Wonderful Home Source: Keller Williams Realty, the Dayna Murray team
It could have been the home of the future.
It has been called many things over the years including Foam Home, Hobbit House, Flintstones Home, and Mushroom House but it could have been the type of home where millions of people live today.
Originally built in 1969 outside Minneapolis, the home was economic to build, solid and extremely energy efficient. Its free-flowing form was the brainchild of the original owners and architect Winslow Wedin. Since the home is made of insulation the owners were initially able to heat the entire home with an air exchange heat pump, which no other house in the Minnesota climate could do.
According to the original owner's daughter Jayme Littlejohn, who actually helped build the home and led guided tours as a teenager, there were days in the winter when they didn't need heat as the sun kept the home warm enough.
The home is over 4000 unsquare feet made out of Polyurethane spray foam, chicken wire and 2x2's with excellent acoustics since it was built a bit like a stereo speaker.
The house has taken record snowfalls, record cold, record heat...even took a direct lightening hit and survived it all. It was the subject of a Life Magazine article in 1970 and served as the host site for many fundraisers and community events including a Minnesota Vikings party.
Unfortunately the 1970's-era banks were reluctant to make home loans on such an unusual home.
_______________________________
The Top Ten Weird But Wonderful Homes, circula intens zilele acestea pe net, inclusiv in mass-media din Romania. Casa din spumă poliuretanică, Minnesota Foam House, ocupa un loc de cinste si admiratie. OK. Am vazut, am admirat, am inteles!
Casa din spumă poliuretanică, Minnesota Foam House,
ar fi putut, inca nu este tarziu, sa devina
casa viitorului, a milioane de oameni.
Dar ...
Nu pot sa nu remarc si unele INTERESANTE ASEMANARI cu preistoricele noastre chilii rupestre, folosite de-a lungul secolelor ca lacasuri de cult si locuinte pentru sihastrii
 din Muntii Buzaului,


Corbii de Piatra Arges,


Cetateni Arges,


Namaiesti,


Chilia Daniil Sihastru si multe altele. Sunt subiecte abordate pe acest Blog
Daca americanii investesc sute de mii de dolari in "spuma poliuretanica",
sa imite piatra, sa construiasca asemenea "locuinte",
noua cat ne trebuie sa le punem "la punct"
si sa le integram circuitelor turistice?
Prea mult, nu cred!
Trebuie doar sa vrem!
Admin