Google Translate

joi, 31 decembrie 2015

ROMANIA, tara mea de dor, tara mea de vis! CNN o include in Top 16 mondial, ca foarte atrăgătoare pentru iubitorii de călătorii

  

România, în clasamentul celor mai promiţătoare destinaţii turistice!

Postul american de televiziune CNN a inclus România în clasamentul celor mai promiţătoare destinaţii turistice pentru anul care vine.  

Ţara noastră este prezentată în Top 16 ca foarte atrăgătoare pentru iubitorii de călătorii, în principal pentru Munţii Carpaţi, Delta Dunării şi oraşele sale istorice, precum Cluj-Napoca.

Desigur, din recomandări nu lipsesc mitul despre Dracula sau Castelul Bran, considerat cel mai cunoscut obiectiv turistic autohton.

Jurnalista şi fotografa Anisha Shah, specializată în călătorii, a realizat pentru ediţia online a reţelei internaţionale de televiziune CNN un clasament intitulat „Unde mergem în 2016”. Cele mai bune poveşti apar – crede ea – din călătoriile realizate în locuri mai puţin vizitate. România este un astfel de exemplu. Prima ei recomandare legată de ţara noastră sunt Munţii Carpaţi, cu pădurile lor verzi, sau traseele de schi şi căţărare, pentru iubitorii de aventură. Este lăudată şi Delta Dunării, cu terenurile sale mlăştinoase şi roditoare, unde vizitatorii sunt poftiţi să facă drumeţii, să pescuiască şi să observe păsările. Anisha Shah a nominalizat şi cea mai atractivă zonă artistică din ţară – galeriile din Cluj-Napoca.

Ea aminteşte, deopotrivă, de unele dintre cele mai cunoscute mituri româneşti – Dracula, vârcolacii şi strigoii. Peisajele vaste şi variate din Transilvania, care încadrează castelele şi bisericile, nu vor dezamagi nici ele – se mai precizează în materialul CNN, în care se face referire directă la Castelul Bran, asociat cu scriitorul irlandez Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”. Şi ca totul să fie perfect, jurnalista de peste Ocean pledează ca vizita în România să fie făcută în perioadele aprilie-mai şi august-octombrie.

Alte destinaţii de călătorie remarcate de CNN sunt Parcurile Naţionale din India, Regiunea Arctică, Madagascar, Iran, Mongolia şi Papua Noua Guinee.RADOR

Sursa: http://www.capital.ro/romania-in-clasamentul-celor-mai-promitatoare-destinatii-turistice.html
---------------------------------------------------------

 Where to go in 2016: Top 16 up-and-coming destinations

http://edition.cnn.com/2015/12/22/travel/emerging-destinations-2016/

 ==========================

 

================================= 

 

La Mulţi Ani şi Un An Nou Fericit, prieteni!

Ieri e istorie, mâine e mister, azi e un dar.
Un dar de împărţit cu cei dragi.
La Mulţi Ani şi Un An Nou Fericit, prieteni!
Admin, Romania Megalitica
Admin, Mehedinti Blog online

 

2 comentarii:

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări