Google Translate

sâmbătă, 16 august 2014

Romania Megalitica, prezinta o parte dintre cele mai frumoase Castele din România. Guvernanti, Salvati Castelele din România. Popor roman, prin alesii locali si nationali ai neamului… salveaza-ti Istoria!



România nu se compară cu Germania sau Scoţia în ceea ce priveşte numărul de castele, însă are "bijuteriile'' ei încărcate de poveşti nespuse şi mai puţin cunoscute publicului larg. În plus, Castelele din Transilvania sunt printre cele mai frumoase din Europa, cu toate că multe dintre ele se afla în ruină.

 În lista noastră veţi regăsi şi castele foarte cunoscute, dar şi castele de a căror existenţă probabil că nu ştiaţi, cum este Castelul Rosu din satul Lilieci (Bacau), locul in care au avut loc filmarile pentru pelicula "Dumbrava Minunata" sau Castelul de la Ciucea situat pe Valea Crişului, denumit şi "'Castelul lui Octavian Goga", pe care poetul l-a cumpărat în 1919.

Aşadar, dacă vă tentează să porniţi la drum în căutare de locuri încărcate de istorie şi poveşti necunoscute, vă recomandăm cele mai frumoase castele din România prezentate în galeria foto de mai jos:



Situat în municipiul Hunedoara, în coltul sud-vestic al Transilvaniei, Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor, si-a pastrat si astazi în picioare, dupa sapte secole, turnurile bine înfipte în istorie. Este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt strabatute la pas, anual, de peste 70.000 de turisti.



Castelul Bran este un monument istoric situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov. Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran.

 
Castelul Peleş este unul dintre cele mai importante edificii istorice din România, fiind reşedinţa de vară a regilor României.

 
Castelul Banffy este cel mai mare castel din Transilvania, fiind una dintre atractiile baroce majore ale Transilvaniei si României. Tot aici se desfasoara anual si festivalul de muzica ''Electric Castle".

 
Un alt monument ce aduce un plus de originalitate statiunii Comarnic este Castelul Posada, resedinta familiei Bibescu. Desi a trecut printr-un incendiu devastator in 1950, castelul nu a mai fost reconstruit, devenind depozit pentru obiectele nefolositoare ale Palatului Peles.

 
Castelul Pekri Ozd se afla in inima Transilvaniei, in localitatea Ozd. Palatul a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul timpului, gazduind, totodata, o gradinita, o scoala, o casa de cultura sau un CAP. După '89 castelul a fost retrocedat doamnei Jude Mária, o moştenitoare din Franţa.
 
 


 
Castelul Haller-Ogra este situat la 17 km de Targu-Mures, in localitatea Ogra. Interesant este faptul ca turistii se pot caza aici.

 
Castelul Purgly a fost construit in anul 1889 in actuala localitate Sofronea, reprezentand resedinta familiei Purgly. Castelul Purgly este situat intr-un parc, in spatele acestuia aflandu-se un strand cu apa termanala, unde apa are aproximativ 30 de grade. Acesta are si o pepiniera, unde sunt plantati peste 100 de pomi. Monumentul a fost renovat si deschis publicului din anul 2007.


 
Castelul Rosu se afla in satul Lilieci, comuna Hemeiusi, judetul Bacau. Aici au avut loc filmarile pentru "Dumbrava Minunata", in parcul castelului, considerat al doilea parc dendrologic din Romania.

 
Pe drumul dinspre Brasov spre Sighisoara, se afla localitatea Racos ce adaposteste Castelul Sukosd-Bethlen, fosta resedinta nobiliara a grofului Sukosd, construita in anul 1625.

 
Castelul Thury-Banyai este situat in satul Tamasfalau din comuna Zabala, judetul Covasna (Transilvania). A fost construit intre anii 1810-1820, iar astazi este casa de cultura a localitatii.

 
Castelul regal de la Săvârşin este un conac deţinut de familia regală română şi situat pe domeniul de la Săvârşin, din judeţul Arad.

 
Castelul Sturdza, cunoscut şi sub denumirea de Palatul Sturdza este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza şi soţia sa Maria, în satul Miclăuşeni, la o distanţă de 65 km de municipiul Iaşi. În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

 
Castelul Bay Treznea. Monumentul istoric se afla in satul Treznea din judetul Salaj, fiind construit la mijlocul secolului al XIX-lea. Din pacate, castelul se degradeaza de la an la an.


 
Castelul-Bethlen-Haller, Cetatea-de-Balta. Castelul este situat în localitatea Cetatea de Baltă, din judeţul Alba. Din fericire, castelul a fost pastrat in conditii bune, iar acum parterul si crama de sub el au fost refacute. Castelul aprtine patronului de la Jidvei si poate fi vizitat de cei care vor sa deguste vinul de aici.

 
Castelul Cantacuzino se afla in statiunea montana Busteni, fiind construit in 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al Romaniei.

 
Castelul-Karolyi, Carei, Satu Mare. În centrul micuţului dar cochetului municipiu Carei, cândva capitală a comitatului Sătmar, a reuşit să supravieţuiască mai multe secole o clădire care a devenit astăzi, după o reabilitare capitală, principala atracţie turistică a judeţului Satu Mare.

 
Castelul-Mikes. La sase kilometri de Covasna, in satul Zabala, ascunsa dupa o poarta de fier si multi castani, se afla casa de oaspeti a familiei de nobili maghiari Mikes. Castelul este situat la poalele Muntilor Carpati, fiind inconjurat de 34 de ha de padure.



 
Castelul ''Iulia Hasdeu” se afla in municipiul Campina, acesta fiind construit pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 19 ani de tuberculoză. Iulia Hasdeu, o tânără considerată genială, a fost şi primul român care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.

 
Castelul Kendeffy se află în localitatea Sântămăria Orlea, judeţul Hunedoara. A fost construit de familia Kendeffy în 1782, o familie de nobili foarte bogaţi la acea vreme, care aveau nevoie de o reşedinţă în Ţara Haţegului. Edificiul a fost naţionalizat în 1946 de comunişti, iar din anul 1982 castelul a fost preluat de către administraţia judeţeană Hunedoara şi transformat în hotel.

 
Castelul de Vânătoare Lăpuşna este situat în satul Lăpuşna, judeţul Mureş, la o altitudine de 815 m, în Munţii Gurghiului, pe valea cu acelaşi nume. A fost construit între 1925 şi 1926 şi a aparţinut până în 1949 familiei regale.

 
Palatul Ghika se afla in orasul Comanesti din judetul Bacau. Fosta resedinta de vara a familiei Ghika - Comanesti a fost ridicata in 1890 si poarta semnatura arhitectului Albert Galleron (cel care a proiectat Ateneul Roman).

 
Castelul Tepes, o adevarata bijuterie arhitectonica, se afla in Bucuresti, fiind situat chiar printre copacii din Parcul Carol.

 
Castelul Bela Fay din Simeria este un monument istoric si arhitectonic din secolul XIX. Istoria clădirii este legată de existenţa parcului, Arboretul Simeria, o colecţie extrem de valoroasă de plante lemnoase exotice, dar şi autohtone.

 
Castelul Salbek este situat în satul Petriş, din comuna cu acelaşi nume, judeţul Arad. Ansamblul Castelului Salbek datează din perioada 1800-1850, în ultima perioadă fiind sanatoriu pentru tratarea afecţiunilor pneumoftiziologice, până în anul 2009, când a fost retrocedat.

 
Castelul Goga. În Ciucea, deasupra văii Cri­­­­şului (judetul Cluj), se înalţă castelul Goga. Acesta a fost scena multor poveşti care au stârnit scandal în epocă. Tot aici se afla si mormantul poetului.



Magna Curia sau Castelul Bethlen se afla in municipiul Deva, la poalele dealului cetatii, langa parcul orasului.

 


Castelul Pogány din Păclişa, judeţul Hunedoara, se află la aproximativ 15 km de Parcul Naţional Retezat, şi la 6 km de Haţeg. Castelul, construit la începutul secolului al XIX-lea, este dispus pe două niveluri şi conţine 22 de camere. Edificiul este înconjurat de un parc, străbătut de un pârâu, cu alei pentru plimbări.

Sursa:
 
------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 comentarii:

  1. http://www.huffingtonpost.com/2014/08/17/ufos-videotaped-canadian-wildfire_n_5685252.html?ncid=txtlnkusaolp00000592

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2727587/UFO-Houston-Bright-oval-object-photographed-hovering-citys-stormy-skies.html

    RăspundețiȘtergere
  3. http://au.ibtimes.com/articles/563448/20140821/ufo-sighters-bone-mars-sightings.htm

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2731994/Why-Stonehenge-built-Discovery-15-new-monuments-suggests-answer-lie-BENEATH-ground.html

    RăspundețiȘtergere
  5. http://news.yahoo.com/three-million-old-child-skull-had-no-soft-221326575.html

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2734573/Mystery-glow-Pacific-Ocean-Pilots-left-baffled-strange-orange-red-lights-spotted-dead-night.html

    RăspundețiȘtergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări