Google Translate

vineri, 4 octombrie 2013

Breaking News. Roșia Montană, se califică pentru statutul de patrimoniu universal. Lista UNESCO. Un asemenea raport nu are ce căuta în libertate! UPDATE

 
De ce nu ajunge Roșia Montană pe lista UNESCO 
 
2010, 8 septembrie. În România aterizează un grup de trei experți britanici în arheologie romană. Așa cum citim într-un mail* primit de Hegedus Csilla, pe atunci consiliera ministrului Kelemen Hunor, aceștia au fost „dl Michael Dawson, prof. David Mattingley și prof. Andrew Wilson“. Wilson este directorul Institutului de Arheologie al Universității Oxford, Mattingley e profesor la Universitatea Leicester, iar Dawson – directorul unei firme (CgMs Consulting) care se ocupă de consultanță în domeniul construcțiilor și arheologiei și folosește experți de calibrul celor deja prezentați.

Firma a fost angajată de Ministerul Culturii din România să evalueze valoarea arheologică a muntelui Cârnic din Roșia Montană, muntele în care există 70 de kilometri de galerii, dintre care șapte sunt din epoca romană. (adresa Dawson) Cei trei monștri sacri ai arheologiei au făcut o vizită la Roșia Montană în perioada 8 – 12 septembrie 2010, iar în urma vizitei au redactat Raportul de expertiză asupra semnificației sitului (Statement of significance, Carnic Massif, Rosia Montana). Conținutul raportului este secret și încă n-a fost câștigat procesul care să-i oblige pe miniștrii care i-au urmat lui Kelemen să-l facă public.

Englezii ar fi onești dacă i-ar lăsa miniștrii. Solicitat de Fundația „ProPatrimonio“, domnul Dawson a povestit că au făcut vizita în România, că au vizitat siturile arheologice din Roșia, că au avut acces la documente ale Roșia Montana Gold Corporation (RMGC) și că au redactat Raportul folosind criteriile pe care le folosește și UNESCO pentru acordarea statutului de „patrimoniu universal“. Conținutul raportului – care a fost expediat pe 29 septembrie 2010 ministerului, în atenția doamnei Hegedus Csilla – este accesibil, explică englezul, doar cu acordul celui care l-a plătit, respectiv Ministerul Culturii. Acordul lipsește.

Iar miniștrii mint de rup. La solicitările făcute de „ProPatrimonio“ sub semnătura președintelui organizației, Șerban Cantacuzino, și de Centrul independent pentru dezvoltarea resurselor de mediu – președinte Dan Mercea –, răspunsurile miniștrilor, când au existat, sunt halucinante. Ultima probă este răspunsul expediat de ministerul condus de Daniel Barbu (Adresa raspuns solicitare CIDRM) pe 12 iulie 2013, adică acum câteva săptămâni: după ce sunt transmise solicitantului copii după un ordin al ministrului Kelemen și o notă redactată de doamna Hegedus Csilla – ambele dedicate finanțării și organizării deplasării englezilor și a directorului Mircea Angelescu din partea ministerului la Roșia –, ministerul afirmă cu seninătate că nu are știință de existența unui asemenea raport. Evident că Raportul este menționat fix în documentele pe care ministerul tocmai ce le pusese la dispoziția solicitanților.

Ce poate să conțină raportul? Faptul că toți miniștrii Culturii susținători ai mineritului au blocat accesul la raport ne permite să presupunem că e posibil ca britanicii să fi ajuns la concluzii inacceptabile pentru RMGC, de exemplu să spună că, după criteriile UNESCO, masivul Cârnic, Roșia Montană, se califică pentru statutul de patrimoniu universal. Un asemenea raport nu are ce căuta în libertate. De aceea credem că Daniel Barbu a ales soluția ministrului marilor contracte pierdute, Dan Șova.
Mircea Toma
* Corespondența privată e confidențială, mulțumiți-vă că am citit-o eu!
Sursa:
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/rosia-verde/de-ce-nu-ajunge-rosia-montana-pe-lista-unesco/
================================================================
================================================
====================================

 

Click here:
1. Breaking News. In ATENTIA Parchetului General al Romaniei. Incredibil, dar adevarat! Fostul ministru al Culturii Kelemen Hunor, a plecat ACASA... cu Raportul arheologic despre Roșia Montană! Aloo... Domnulee... Romania, tara asta, nu e mosia lasata tie mostenire!!!

2. Despre Aur si Rosia Montana. Viitoare proiecte de reconsolidare. 17 milioane USD cheltuiti. E mult? E putin? Cine castiga? Cine pierde?

3. Mina de la Budureasa. Romani, treziti-va, ramaneti fara tara! Incredibile investitii si resurse ale subsolului, praduite cu sprijin Guvernamental. Aurul de la Rosia Montana, din alte zone ale tarii, pica pe Locul II

4. Tablitele cerate. Roșia Montană, Alba. Enigma Tablitelor cerate. Falsuri, afaceri dubioase, furt de artefacte unice!

5. UPDATE. BLESTEMUL AURULUI. Români, treziti-va! Intr-o lume bezmetică, aurul este valoarea suprema! Jos labele de pe aurul României!

===================
===============================
=========================================
UPDATE:
 
SOLUŢIE INCREDIBILĂ de rezolvare a conflictului de la Roşia Montană
 
Proiectul Roşia Montană a împărţit România în două: cei care vor demararea proiectului pentru că ar genera locuri de muncă şi ar aduce miliarde de euro la bugetul de stat şi cei care sunt îngrijoraţi de efectele pe care exploatarea cu cianură le va avea asupra mediului înconjurător. În această situaţie, un senator independent a găsit soluţia pentru a împăca pe toată lumea.
 
Săptămâna trecută, senatorul independent Constantin Popa a depus un proiect legislativ prin care să se înfiinţeze Regia Monopolurilor Statului. Parlamentarul susţine că este nevoie de o asemenea autoritate din cauza încălcării drepturile colective ale cetăţenilor români, acela de a dispune în mod liber de bogăţiile şi resursele naturale ale ţării lor. Aceasta ar putea fi rezolvarea proiectului de la
Roşia Montană.
 
„Istoria reglementărilor post-decembriste în domeniul monopolului de stat nu este altceva decât istoria spolierii în ultimele două decenii a României. Această a culminat cu o aberaţie de drept constituţional pentru orice stat de drept, respectiv abrogarea unei legi organice, care reglementa regimul monopolurilor de stat (...) Slăbirea rolului statului în economie, ca urmare a aplicării cu rea-credinţă vădită a teoriei intervenţiei minimale a statului în economia de piaţă, este de natură să pericliteze siguranţa naţională a României, precum şi protecţia socială a cetăţenilor săi. Haosul ­le­gislativ deliberat a generat lipsa disciplinei sociale şi juridice. Ofensiva dorinţei de îmbogăţire rapidă a unor membri ai societăţii au supus resursele naturale unor acţiuni distructive fără precedent şi unei exploatări iraţionale necruţătoare. Propunerea pentru înfiinţarea Regiei Monopolurilor Statului izvorăşte din credinţa că a venit timpul ca resursele naturale ale ţării, obiectivele strategice de interes naţional şi activităţile cu ­ca­racter de monopol natural să fie administrate şi exploatate în interesul statului român şi al cetăţenilor săi. Orice for legislativ raţional ar valida acest proiect ­le­gislativ de consolidare a statului, de la care toţi cetăţenii aşteaptă protecţie şi ale cărui resurse bugetare au ajuns neîndestulătoare", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ",
îşi argumentează senatorul poziţia.
 
Senatorul Constantin Popa susţine că şi-a întemeiat demersul legislativ pe trei articole din Constituţia României - „Statul trebuie să asigure exploatarea resurselor naturale în concordanţă cu interesul naţional", „Bogăţiile de interes pu­blic ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite prin legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice", respectiv „Bunurile proprietate publică sunt inalienabile" - despre care susţine că au fost ignorate, „făcând necesară apariţia unei legi care să pună capăt situaţiei în care România a ajuns să deţină un singur monopol, şi anume pe fiscalitate. Adică, singurul care poate pune biruri pe spinarea contribuabilului român este Statul său".

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/solutie-incredibila-de-rezolvare-a-conflictului-de-la-rosia-montana-466134.html?utm_source=LibertateaOwn&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#ixzz2gn2XPsN4
=====================================================================
=========================================================
================================

3 comentarii:

  1. http://www.nbcnews.com/science/archaeologists-uncover-scene-horror-swedish-pompeii-8C11338658?ocid=msnhp&pos=4

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma tem ca e prea tarziu! Se pare ca nu ne mai intereseaza soarta noastra. Lehamitea si grija pentru ziua de maine, strict pentru propria persoana sau a familiei, ne-a indepartat periculos de un interes national care-l vedem tot mai in ceata, manipulat. Pacat! Si minusculul procent de romani care inteleg sa-si expuna parerea in strada sunt manipulati si se pierd in probleme false. Temperatura pe net e mare! Dar ramane in conservare, intr-un spatiu bine controlat. Nesansa noastra e incredibil de mare si greu de depasit. Consta intr-un mare procent de romani care nu au cultura informatiei sau, daca o stapanesc, nu sunt dispusi sa-si riste situatia personala in interesul natiei. Ne e frica sa recunoastem? Da ! Cred ca nu ne mai iubim tara asa cum ne-am iubit-o cu ani in urma. Ne indepartam de tara? Sau ea de noi ? Noi ? Cine mai suntem noi? Unde ne este identitatea ? Ne mai stim identitatea? ....multumesc pentru informatiile gasite aici si daruite tuturor, fara ganduri ascunse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti MULTUMESC, Calin!
      Aprecierile tale ma onoreaza, imi spun ca sunt pe drumul cel bun!
      Ma bucur in egala masura ca zi de zi, vin mereu noi si noi prieteni pe aici!
      Va MULTUMESC tuturor pentru vizita, atentia acordata, COMENTARII!

      Ștergere

Click here!

Follow Vasile Burcu

COUNTERsite

BING, Search romania megalitica:

TOP 10. Cele mai citite Postări