Pagini de interes

miercuri, 24 august 2016

Cazanele Dunării. Va așteptam in judetul Mehedinti !


Cazanele Dunării reprezintă un loc în care o să-ți dorești mereu să revii. Aici poți găsi tot ceea ce îți poți dori de la natură: munte, pădure, apă, toate trei la un loc. Natura este încântătoare, oferindu-vă posibilitatea de a o explora atât de pe apă, cât și de pe uscat.

Toate minunățiile acestea ale naturii se află la doar 25 de km de drumul european E70, în Defileul Dunării, locul unde fluviul ce izvorăște din Munții Pădurea Neagră(Germania) și se întinde pe o distanță de aproape 2900km desparte munții Carpați de cei Balcani, creând zonele cu numele de Cazanele Mici și Cazanele Mari.

Poți petrece timpul liber făcând o plimbare cu barca în Cazanele Mari ce include vizitarea peșterii Ponicova și a Grotei Veterani, dar și în Cazanele Mici care au ca atracție principală chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în munte din Europa și golful Mraconia. Ai de asemenea posibilitatea sã parcurgi traseele montate marcate corespunzãtor ce duc la cele mai încântãtoare priveliști ce le poți avea deasupra Dunãrii de la înălțimea Ciucarului Mare și Mic.

Mai poți face o cãlãtorie în adâncul pãmântului strãbãtând pestera Ponicova care traverseazã muntele cu numeroase formațiuni speologice menite sã încânte privirea celor care o traverseazã.

O plimbare cu bicicleta în împrejurimi pentru o relaxare deplină este un alt mod plăcut de a petrece timpul în aceste locuri . Cu siguranțã veți fi mulțumiți de serviciile pe care vi le oferim care vã vor asigura minunate amintiri...


 Va așteptam in judetul Mehedinti !

Sursa  :
MH Times.
------------------------------------------------------------

joi, 11 august 2016

Peștera Epuran, complexul Topolnita, Ciresu - Mehedinti. Comori neexploatate, ramase de izbeliste! Din pacate! Astia suntem... dar ne plangem! Si cersim... din poartă-n poartă ... !


 
În țara noastră există peste 12.000 de caverne descoperite  doar până în momentul de față. Printre acestea se află și Peștera Epuran, o veritabilă capodoperă făurită de cel mai iscusit meșter: natura.
Peștera Epuran esta una dintre cele mai prețioase caverne din țara noastră. Ne referim la cea mai importantă descoperire speologică din ultimul sfert al secolului al XX-lea. Declarată arie protejată de interes național, peștera se află la aproximativ 30 de kilometri de Drobeta Turnu- Severin, pe teritoriul comunei mehedințene Cireșu și este legată de o altă cavernă spectaculoasă – Topolnița – , prin șase galerii care nu au fost niciodată explorate.

 Foto: Godeanu Mehedinți Centrul Local de Informare Turistică
Uimitoarea cavernă se întinde pe aproximativ 3 kilometri și se dezvoltă pe două etaje. Galeriile și sălile au dimensiuni impresionante și poartă denumiri precum Sala Urșilor (n.r.- în care există schelete de urs de peșteră extrem de bine conservate), Strâmtoarea Speranțelor, Galeria cu Bazine și Galeria Comorilor. Aceasta din urmă este cea mai spectaculoasă galerie a Peșterii Epuran. Numele său nu face referire la nicio legendă, ci la bogăția și frumusețea formațiunilor pe care le adăpostește.

 Foto: Georg Taffet‎ via Cavers of Facebook
Frumusețea acestei caverne este aproape ireală. În Peștera Epuran există  numeroase formațiuni impresionante, printre care și stalactite și stalagmite impunătoare,   baldachine   și coloane de calcit grandioase,  dar și  un pitoresc lac subteran.  Această lume uimitoare din adâncuri a fost descoperită în anul 1962, cu ocazia unor săpături arheologice efectuate de C. Nicolaescu-Plopşor. Caverna a stârnit interesul speologilor, prima hartă luând naștere patru ani mai târziu. Explorările au continuat, speologii din București descoperind, în anii ’70, etajul inferior al Peșterii Epuran.


Această minunăție   nu este inclusă în circuitul turistic, fiind declarată rezervație speologică și  încadrată în clasa A, în care sunt incluse toate cavernele de valoare excepţională care, prin interesul ştiinţific sau unicitatea resurselor, sunt reprezentative pentru patrimoniul speologic naţional şi internaţional.


Sursa: 
 http://dezvaluitorul.ro/un-paradis-ascuns-in-adancurile-romaniei-pestera-epuran-o-capodopera-a-naturii/
-----------------------------------------------------------

luni, 8 august 2016

DISCUL GENETIC AL OMENIRII... o ENIGMA inexplicabila... care înfierbântă creierii multora!


Discul Genetic, vechi de peste 6000 de ani,
oferă noi perspective cu privire la evoluţia umană

Discul Genetic este un artefact remarcabil, care ar putea rescrie din temelii istoria evoluţiei umane. A fost descoperit în Columbia de către profesorul Jamie Gutierrez şi imediat a fost supus unui set de analize pentru a se determina atât originea sa, cât şi mesajul pe care îl transmite.

Studiile de laborator au arătat că Discul Genetic are o vechime de peste 6000 de ani şi a fost realizat cu ajutorul unei tehnologii extrem de avansate. Dimensiunile sale nu sunt ieşite din comun, discul cu pricina are un diametru de numai 27 de centimetri şi cântăreşte puţin peste 2 kilograme. A fost sculptat în lidiană, o piatră de culoare neagră cu o textură abrazivă.

În urma informaţiilor culese nu s-a putut stabili cu exactitate care civilizaţie se ascunde în spatele acestei opere, dar specialiştii au descoperit simbolul unui om-şarpe pe spatele discului, motiv pentru care au presupus că cei care au realizat discul au avut o legătură strânsă cu reptilele.

Mai mult de atât, numeroase informaţii cu privire la genetica umană sunt înşirate pe faţa exterioară a discului, Ciudat este faptul că ele nu se pot vedea cu ochiul liber, ci doar la microscop.

Sculpturile sunt de-a dreptul incredibile pentru că sunt realizate cu o precizie ieşită din comun. Informaţiile pe care le transmit se referă la evoluţia genetică umană. În prima parte sunt reprezentate ovulele şi modul în care sunt fecundate de către spermatozoizi. Apoi, fetusul este prezentat cum se dezvoltă, pentru ca în final să apară naşterea copilului.

Pornind de la aceste informaţii de bază, oamenii de ştiinţă au stabilit că civilizaţia antică care a realizat acest disc deţinea pe lângă cunoştinţe tehnologice mult mai avansate decât în prezent şi numeroase informaţii despre genetică sau procreere.




Discul Genetic devine astfel încă o dovadă vie că în trecutul îndepărtat au existat numeroase civilizaţii pe Terra, care au ajuns să cunoască diferite grade ale evoluţiei, de cele mai multe ori mult mai avansate decât probabil vom atinge noi vreodată.

Sursa http://www.efemeride.ro/discul-genetic-vechi-de-peste-6000-de-ani-ofera-noi-perspective-cu-privire-la-evolutia-umana
-------------------------------------------------------


Pre-Adamic Life: Did It Exist, and Is There Evidence    



================================================

 DETALII, Click here:

==================

 DISCUL GENETIC AL OMENIRII

 Genetic disc of mankind

==========================

vineri, 5 august 2016

Descoperirea... ne răstoarnă istoria. Secretul de la Roşia Montană, păstrat 36 de ani! Speculatii... povesti... ori adevar... cine sa mai stie?!?


O descoperire făcuta în 2012 la Roșia Montană poate schimba tot ce știm despre istoria omenirii, scrie obiectiv.info.

În februarie 2012, o echipa de geologi a făcut săpături la Roșia Montana, în una dintre galeriile descoperite de agatârși, acum 2500 de ani. Au găsit aici o bucată uriașă aparent din „piatră”, cu o compoziție de 15% praf de granit, 30% wolfram și 55% pulbere de aur.

*Agatârșii au fost strămoșii dacilor și au locuit în spațiul în care se află acum România. Herodot a fost primul care a relatat despre acest popor enigmatic, format din oameni foarte luxoși, care se tatuau și purtau bijuterii din aur.


Lespedea care este perfect șlefuită avea o lungime de 12 metri, o lățime de 6 metri și o grosime de 3 metri, cântărind cu aproximație 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decât a fost estimată “piatra femeii însărcinate” respectiv lespedea descoperită la Baalbek, numai aurul conținut în ea reprezentând cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decat s-ar fi putut obține prin reciclarea integrală timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Rosia Montana în urma exploatărilor aurifere, și de 150 de ori mai mult decat tot aurul extras de la suprafață și din toate galeriile de agatârși pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari și de români la un loc.

Ceea ce șocheaza și mai tare este locul unde a fost făcuta această uluitoare descoperire. Lespedea a fost găsită în Galeria Hiperboreana, aflată pe Valea Cornei, sub satul Corna de la Roșia Montana. Acest loc a fost cercetat în urmă cu 36 de ani iar datorită uluitoarelor descoperi arheologice și antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă și apoi sigilată la comanda Securității.

Minerii care au fost chemați să sape în această galerie au murit. Doar 4 oameni au mai rămas în viata. Unul dintre ei, Ion Mois, povestește despre acea noapte pe care nu o va putea uita niciodată.

„Am gasit un os uriaș. Nu mai văzusem așa ceva”

„Poate că nu trebuia să zic nimic, că doară am jurat la comuniști, dar eu ma trag de fel din Albac, chiar din neamul de moți al lui Avram Iancu, așa că nu pot să tac. Uite cum a fost: în iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul șef și am primit dispoziție să redeschid, să consolidez și să electrific vechea galeria 13, rămasă închisă încă de pe vremea austroungarilor, urmând ca după consolidare să vină doi tovarăși geologi să prospecteze. Galeria era veche, rămasă așa neexploată încă de pe vremea agatârșilor, care la vremea aceea scoteau din ea și prelucrau aurul și argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole înainte să ajungă romanii stăpâni pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le placea lor sa le spună. E drept că se văd urme de căutare și din partea romanilor, dar este limpede ca ei s-au lămurit foarte repede și că au abandonat. Lucrările de consolidare și electrificare au durat aproape până în vara lui 76 și am avut niste probleme cu golirea de apă a unei părți a galeriei care se inundase. Atât valvele din mina cât și electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor.

Tot atunci am găsit un os spălat de ape, așa de mare, cum nu ne mai fusese dat să văd niciodată. Nici ortacii mei nu mai văzuseră. După ce l-am arătat directorului minei acesta l-a predat securistului Întreprinderii Miniere de Stat Roșia Montană, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Că unde era osul când l-am găsit? Că în ce poziție? Că cine a mai fost cu noi în mină? Că cine mai știe de existența lui? Câți am intrat și câți am ieșit din sut în ziua aia? Mă rog, tot felul de întrebări aiuritoare ca să ne sperie și să ne facă să tăcem. Am tăcut cu toții evident iar după ce ne-a pus să semnăm declarațiile, ne-au trimis înapoi în galerie. Acasă n-am suflat o vorbă. Mi-era frică pentru ai mei.

„Un schelet uriaș de 10 metri”

Atunci când treaba noastră a fost terminată au intrat în mină doi oameni de la București din care unul sigur era geolog. Ce au lucrat ei acolo nu știu, dar așaaa… ca la vreo săptămână, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tânăr, cu o cicatrice la ochiul stâng, care a zis că e arheolog. La doua zile după el au venit o echipă întreagă de civili dar și câțiva arheologi cu niște echipamente cam ciudate, împreună cu un echipaj de Miliție care a blocat accesul la galeria 13 și a inceput să ne controleze nouă legitimațiile la poartă. După încă vreo lună jumate am fost chemați din nou, eu și ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidări și care deja semnasem declarațiile, să cărăm sterilul din fundul galeriei 13 și să-l scoatem cu vagonetele afară din mină.


Atunci am văzut grozăvia. Arheologii scoseseră la iveală din stâncă un schelet uriaș, cam de 10 metri lungime, care zăcea pe o parte cu picioarele strânse. Osul pe care îl găsisem eu era legat cu o fundă roșie și de-abia atunci am văzut că era de fapt o vertebră. Mamă da’ ce mai vertebră! Civilii se foiau de colo-colo! Unii își notau câte ceva din ce ziceau arheologii, alții făceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densuțianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare că să-și vadă ăla cu Densușianu de treabă, că Densușianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu’ și cu securitatea. A zis sec: „Scheletul ăsta pleacă la Moscova!”

Citește mai mult pe obiectiv.info

=========================