Pagini de interes

sâmbătă, 28 iunie 2014

Șerpii Maicii Domnului. Kefalonia,Grecia. Enigme,miracole. Orthodox Miracle Snakes of the Theotokos. The Holy Snakes in the village of Markopoulo on the island of Kefalonia, Greece.


 Serpii Maicii Domnului - Kefalonia,Grecia.
 
In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului "Langouvarda" este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.
 
Anual, in ziua de 6 august, cand praznuim Schimbarea la Fata a Domnului, o specie unica de serpi (lungi de 60 de centimetri si insemnati cu o cruce alba, pe cap si pe limba) apar in jurul vechii biserici din localitatea Markopoulo. Serpii vor disparea, iarasi in chip minunat, dupa slujba savarsita in ziua de Adormirea Maicii Domnului. In timpul slujbei savarsite pentru Maica Domnului, serpii intra in biserica, umpland tot locul: se urca pe icoane, se incolacesc in jurul sfestnicelor, stau pe credinciosi si in Sfantul Altar.
 
Exista o emotie generala legata de aparitia acestor serpi, nu atat pentru vreun potential pericol, cat pentru faptul ca daca acestia nu vor aparea in perioada amintita, ceva rau se va intampla in regiune. Astfel, in anii 1940 si 1953, cand serpii nu au fost prezenti la biserica din Markopoulo, au avut loc razboaie si calamitati naturale.
 
In anul 1924, cand Biserica Ortodoxa din Grecia a adoptat, impreuna cu celelalte state crestine, calendarul indreptat (nou), multi au asteptat sa vada de vor mai aparea sau nu serpii Maicii Domnului. Aparand serpii, ca in fiecare an, crestinii au inteles ca Sfantul Sinod este in masura sa hotarasca asemenea lucruri administrative.
 
Aceasta biserica se afla zidita pe locul fostei Manastiri Langouvarda, distrusa de turci, precum si de un cutremur, in anul 1953. Traditia locala, bazandu-se mai mult pe legende insa, spune ca, in momentul in care manastirea a fost atacata de pirati, candva in anul 1705, maicile s-au rugat Maicii Domnului sa le transforme in serpi, spre a nu fi luate prizoniere sau batjocorite. Rugaciunea acestora a fost ascultata, iar piratii s-au infricosat de vederea serpilor.
 
Serpii Maicii Domnului, avand capul insemnat cu o cruce, precum si limba, in forma de cruce, apartin clasei de serpi "telescopus fallaxspecies", numita si "sarpele-pisica european".
 
Acesti serpi intra in biserica in vremea slujbei, iar nu oricand, aratand o blandete deosebita fata de crestinii din interior. Imediat ce se termina slujba Sfintei Liturghii, serpii devin oarecum agresivi, ei iesind din biserica si intorcandu-se in pustiul din zona. Oricat ar fi cautati acestia, ei nu vor putea fi gasiti, pana anul urmator.
Teodor Danalache
Serpii Maicii Domnului - Kefalonia
 
Sursa:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
 
 
Șerpii Maicii Domnului
                 traducere şi adaptare: Lucian Filip
sursa: http://simplyorthodox.tumblr.com
 
Minunea apariției șerpilor Maicii Domnului are loc de secole în timpul festivităților pentru cinstirea Născătoarei de Dumnezeu între 5 și 15 august în satul Markopoulo de pe insula Kefalonia, din Grecia. 

 
Micii șerpi apar la Biserica Ortodoxă a Maicii Domnului Langouvarda pe locul unei mănăstiri de maici cu același hram.
 
Povestea despre acești șerpi s-a născut în jurul anului 1705 când pirații au atacat mănăstirea. Rugându-se Fecioarei Maria să le ocrotească, maicile au fost transformate în șerpi pentru a nu fi luate prizoniere.
 
Șerpii au o cruce mică pe cap iar limbile sunt tot sub formă de cruce. Aceștia aparțin speciei Telescopus fallax, cunoscută și sub numele de Șarpele Pisică European, și apar în curtea bisericii și în împrejurimi, pe pereți și turnul clopotniței. Șerpii nu se tem atunci când se slujește și sunt inofensivi în timpul sărbătorilor. Odată cu încheierea Sfintei Liturghii de pe 15 august, devin ostili și agresivi și dispar în pustia din apropiere nemaiputând fi văzuți până anul următor.
 
Locuitorii satului îi consideră sfințiți, îi adună și îi aduc la icoana „Fecioarei Maria cu șerpi” (Panagia Fidoussa). Localnicii au mărturisit că în timpul celui de-al doilea război mondial și în august anul 1953 când a avut loc un cutremur distructiv pe insulă, șerpii nu au mai apărut. Aceștia interpretează asta ca pe un semn, și consideră că dacă șerpii nu apar înainte de 15 august se apropie un pericol.
 
Sursa:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------

 
 
▶ European cat snake (Telescopus fallax) - YouTube
 

 
MINUNE !!! Şerpii vin an de an la Icoana Maicii Domnului iar crinii uscaţi înfloresc la Icoana Sa. - YouTube
 

 
Orthodox Miracle Snakes of the Theotokos - YouTube
 

 
-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. Sa nu uitam ca religiile organizate au furat tot ce se putea fura din paginism si le-au adaptat conform "noii ordini" instaurate de ele. La fel si povestea cu acesti serpi. Cit despre faptul ca au avut loc calamitati naturale sau de orice alt fel atunci cind nu s-au aratat serpii, sa fim seriosi.... Pe scurt, reptilieni, religie organizata, hai, ghiceste cineva care-i treaba? Interesant articolul oricum, nu stiam de asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde a disparut o intreaga armata?

    http://www.theepochtimes.com/n3/767584-has-the-mystery-of-the-lost-persian-army-finally-been-solved/?photo=2

    RăspundețiȘtergere
  3. 10 mistere aparent insolvabile

    http://listverse.com/2014/06/28/10-ancient-archaeological-mysteries-that-we-may-never-solve/

    RăspundețiȘtergere
  4. https://ro.stiri.yahoo.com/castelul-banffy-din-cluj--salvat-de-prin%C8%9Bul-charles-al-marii-britanii-055025400.html

    RăspundețiȘtergere