Pagini de interes

vineri, 30 noiembrie 2012

Sfântul Apostol Andrei. Apostolul lupilor-Sfântul Apostol al dacilor. Pestera Sfantului Andrei. Mănăstiri, Biserici, moaste


Există specialiști care cred, că după creștinarea teritoriului de la nordul Dunării și asimiliarea credințelor și practicilor creștine, sărbătoarea Sfântului Andrei a luat locul sărbătorii unei presupuse divinități dacice, Sântandrei, personificare a lupului.
 
 
 


Aseazata in apropierea localitatii Ion Corvin, pe drumul Constanta-Ostrov, la 3-4 km de drumul principal, Manastirea Sfantul Andrei este una dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Judetul Constanta, fiind vizitata de mii de credinciosi in fiecare an, in special, pe 30 noiembrie, atunci cand, crestinii ortodocsi sarabtoresc Sfantul Apostol Andrei.
Manastirea este construita in jurul unei pesterii, unde se spune ca a trait si crestinat
In interiorul manastirii gasim doua biserici, cea mica construita intre anii 1994 – 1995, unde se afla si o mica parte din moastele Apostolului Andrei, cea mare, construita in intervalul anilor 1998 – 2002.
 
 
 
Pestera
In interiorul pesterii gasim la intrare, un pat scobit in piatra, acolo unde se spune ca Apostolul Andrei se odihnea, iar in capatul pesterii icoana cu chipul Apostolului, unde credinciosii se roaga. S-a creat si un obicei ca in interiorul pesterii, oamenii sa lase diferite bileltele cu rugaciuni.
 
 
Scurt istoric:
“După ce în timpul stăpânirii otomane, peștera a fost uitată, prin 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, pentru ca în 1944, peșterea să fie resfințită și redată cultului, prin construirea unei turle și a unui zid de protecție. Dar, revine în uitare până după 1989, când se reîncep lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal, care continuă și actualmente”. / wikipedia
 
 
Legendele despre misiunea de creștinare a Sfântului Andrei spun că acesta a fost trimis în ”tărâmurile lupilor”, unde a fost însoțit și călăuzit în teritoriile dacice de Marele Lup Alb. Evident, nu avem inscripții sau documente la care să apelăm pentru reconstituirea drumului apostolului Andrei la Nordul Dunării (de fapt, nici nu există dovezi clare care să ateste că acesta ar fi trecut Dunărea), însă tradițiile populare cu privire la călătoria sa sunt foarte bogate.
 
 
În anii '20, un avocat pe nume Jean Dinu culegea legende despre Sfântul Andrei, în satul Ion Corvin (jud. Constanța), în apropierea căruia se află peștera în care se spunea că a poposit apostolul. Legenda spune că Sfântul Apostol Andrei i-a creștinat pe strămoșii lui Zamolxe  în cele nouă izvoare din vecinătatea peșterii. O baladă dobrogeană amintește că însuși Decebal, urmașul regelui Duras, ar fi venit la peștera Sfântului Andrei:
”La schitul din tei,/ Crucea lui Andrei,/ Cine că-mi venea,/ Și descăleca?/ Venea Decebal,/ Călăre pe-un cal,/ Sfinții că-mi găsea,/ Cu ei că-mi vorbea,/ Dar nu se-nchina/ Nici cruce-și făcea. / La schitul din tei, / Crucea lui Andrei,/ Traian că venea,/ La slujbă ședea,/ Slujbă ascultă, / Și îngenunchea,/ și nu se-nchina.../ Pe murg călărea,/ Și calea-și lua,/ La cetatea lui,/ A Trofeului..." .
 
 
Majoritatea tradițiilor populare stabilesc o legătură între Sfântul Andrei și lupi. El ar fi avut darul de vindeca răni, și prin rugăciuni ”lega gura lupilor”, apărându-i pe oameni și vitele lor. Lupul a fost întodeauna considerat simbol al dacilor, iar unele legende spun că Marele Lup Alb, considerat căptenia lupilor, a fost alături de daci la căderea Sarmizegetusei.
 
Legenda spune că, în vremuri uitate, un preot al lui Zamolxis cutreiera fără răgaz pământurile Daciei pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie, transmițând geto-dacilor că Marele Zeu veghea asupra lor. Fără a fi în vârstă, avea părul și barba albe ca neaua, iar credința, curajul și dârzenia sa erau cunoscute nu numai de oameni și de Zalmoxis însuși, ci și de fiare. Zeul, dându-și seama de valoarea slujitorului său, îl oprește la el, în munți, pentru a îl avea aproape. Departe de oameni, preotul continuă să slujească cu aceeași determinare ca și înainte. În scurt timp, fiarele Daciei au ajuns să asculte de el și să îl considere conducătorul lor. Cel mai mult îl îndrăgeau lupii, căci aceștia erau singurii fără conducător, numai foamea ținându-i în haită.
 
 
“In codri batrani, sub bolta instelata, in bataia calda a vantului de libertate, cei cu inima pura pot auzi si acum chemarea la lupta a Marelui Lup Alb. Pamantul, frunzele si cerul il cunosc preabine. Voi il auziti ?” (Felix Crainicu, Cristi Ionita – Legendele dacilor liberi)
 
După un timp, Zalmoxis vorbește cu preotul său și decide că a venit timpul ca acesta să îl slujească în alt chip, astfel îl transformă în animal. Însă nu în orice animal, ci în cea mai temută și mai respectată fiară a Daciei, într-un Lup Alb, mare și puternic, dându-i menirea să adune toți lupii din codri pentru apărarea tărâmului. Astfel, de câte ori dacii erau în primejdie, lupii le veneau în ajutor, era de ajuns doar să se audă urletul Marelui Lup Alb și de oriunde ar fi fost, lupii săreau să îi apere pe cei care le deveniseră frați. Lupul Alb însă era și judecător, pedepsind lașii și trădătorii.
 
Într-o zi însă, Zeul îl cheamă din nou pe slujitorul său la el, de această dată pentru a-i da posibilitatea să aleagă, pentru ultima oară dacă vrea să rămână lup sau să redevină om. Cu toată mâhnirea pe care o poartă în suflet, știind ce vremuri vor urma, decide să rămână alături de Zeul său, sperând că astfel să slujească mai cu folos ținutul și poporul său.
 
Cu toată vigilența geto-dacilor, a lupilor și a Marelui Lup Alb, romanii reușesc să se infiltreze în rândurile lor și, în apropiere de marea invazie, sădesc în sufletele unor lași sămânța neîncrederii față de Marele Zeu. Astfel, unii daci încep să se teamă că Zeul nu le va fi alături în marea bătălie, iar trădătorii cuprinși de frică încep să omoare toți lupii ce le ieșeau în cale în speranța că unul din aceștia va fi Marele Lup Alb al cărui cap îl vor putea oferi romanilor în schimbul vieții lor. Lupii, câți au mai scăpat fug în inima munților spre a nu mai reveni niciodată în ajutorul fraților ce îi trădaseră. Lupul Alb și Zalmoxis se retrag în Muntele Sacru de unde vor privi cu durere în inimi cum geto-dacii vor fi înfrânți de romani
din cauza trădării.
 
 
 
 
Se presupune că vechile credinţe şi ritualuri ale populației precreștine au fost înglobate în noua religie. Spre exemplu, interdicţia de a lucra în ziua Sfântului Andrei, ziua fiind sub interdicţia lupilor; noaptea premergătoare sărbătorii Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) este concepută ca sabat al strigoilor şi al lupilor În această noapte, în special la sate, se practică încă ritualuri ciudate, din credinţa că astfel se pot găsi mai uşor protecţia de toate relele, bunăstarea şi chiar dragostea.
 
 
 
 
Anumite obiceiuri legate de ziua Sfântului Andrei ca: tăierea de ramuri din copaci şi plantarea de grâu în vase cu apă, pentru a fi păstrate pentru anul Nou, amintesc de rituri agrariene mai vechi. Sfântul Andrei este considerat ca fiind mai mare peste vite şi fiare,
 păzitor al turmelor de pericolul lupilor, patron şi îmblânzitor al lupilor, cel ce „leagă gura lupilor”. Aceste calităţi mitice nu i-ar fi putut fi atribuite dacă identitatea simbolică între daci şi lupi s-ar fi pierdut cu totul din memoria colectivă. Ele indică, folcloric, atât obiectivul patronat de Sfântul Andrei al trecerii dacilor la noua religie, cât şi caracterul adânc popular al acestei acţiuni. Tinerii superstiţioşi şi nu numai cred că acum au şansa să-şi cunoască iubitul sau ursitul. Însă, pe de altă parte, există credinţa că este momentul pentru a se lua măsuri de apărare împotriva duhurilor rele.
Spiritele malefice ale celor decedaţi au, în această noapte, puteri sporite.
Surse și mai multe informații:

 
 
Pentru alte date si informatii, va invit si aici!
Click here:
=======================
Dacian Draco - Dragonul dacic
 
===============
 
 
==========================
================
 
 
==============================
==============================================

joi, 22 noiembrie 2012

Iisus, un subiect tot mai controversat! News! Papa Benedict al XVI-lea, muta anul in care s-a nascut Iisus. Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte

 
Data la care s-a nascut Mantuitorul se bazeaza pe un calcul gresit, Iisus s-a nascut cu cativa ani mai devreme decat se stia pana acum, afirma Papa Benedict al XVI-lea in cartea sa “Iisus din Nazaret: Povestiri din copilarie”.
Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte: la scena nasterii Domnului n-ar fi asistat boi, magari si alte animale!
 
 
Greseala s-ar trage de la calugar din secolul al VI-lea, Dionysius Exiguus, “inventatorul” conceptului de epoca Anno Domini. Ipoteza ca Iisus s-ar fi nascut mai devreme nu-i noua, este insa uluitor ca chiar Papa face asemenea afirmatii intr-o carte, cu un tiraj initial de un milion de exemplare! Sunt istorici care cred ca Hristos s-a nascut candva intre anii 7 iHr si 2 iHr. Biblia nu specifica o data pentru nasterea lui Hristos, calugarul pare sa-si fi bazat calculele sale pe referinte vagi la varsta lui Iisus si faptul ca el a fost botezat in timpul domniei imparatului Tiberius.
 
 
 
 
John Barton, profesor la Oriel College, Universitatea Oxford, sustine ca multe cadre didactice sunt de acord cu Papa, potrivit caruia calendarul crestin e gresit: “Tot ce stim este ca Iisus s-a nascut in timpul domniei lui Irod cel Mare, care a murit inainte de 1 iHr,” a declarat el pentru The Telegraph. Si inca o controversa: ideea ca Mantuitorul ar fi venit pe lume in 25 decembrie nu se bazeaza pe nicio data istorica: “Nici macar nu stim care a fost anotimpul atunci, iar ideea de a sarbatori nasterea lui in decembrie este, probabil, legata de traditii pagane si de solstitiul de iarna”.
 
 
==================================
====================
 
 
John Barton, Professor of the Interpretation of the Holy Scripture at Oriel College, Oxford University, said most academics agreed with the Pope that the Christian calendar was wrong and that Jesus was born several years earlier than commonly thought, probably between 6BC and 4BC.
 
"There is no reference to when he was born in the Bible - all we know is that he was born in the reign of Herod the Great, who died before 1AD," he told The Daily Telegraph. "It's been surmised for a very long time that Jesus was born before 1AD - no one knows for sure."
 
The idea that Christ was born on Dec 25 also has no basis in historical fact. "We don't even know which season he was born in. The whole idea of celebrating his birth during the darkest part of the year is probably linked to pagan traditions and the winter solstice."
 
 
 
... Capul lumii crestine demoleaza si alte credinte ...
 
Este bine? Este rau? Greu, foarte greu de spus ...
Dar daca tot sunt pusi "mai marii lumii", pe fapte  de acest gen,
foarte folositor ar fi rescrierea, redarea catre umanitate a istoriei ascunse, asa zis pierdute, interzise!
Ceva se intampla! Resorturile sunt insa, mai dificil de patruns!

duminică, 18 noiembrie 2012

China.Romania Megalitica.Enigme.Mistere.Portaluri spre alte dimensiuni. Stargate. Ring of Life versus Inelul Doamnei,Piatra ingaurita,Poarta de Piatra,Poarta Zmeilor


Have China Built A Stargate?
 
This 157 meter high building named “Ring of Life” cost around a hundred million RMB ($16 million USD) and used 3,000 tons of steel, but is it really a piece of architecture or are China expecting some visitors? As always you decide.
 

 
 Piatra ingaurita. Poarta de Piatra. Poarta Zmeilor.
Inelul Doamnei. Piatra de răsfug ( de ajutor ). Piatra Curcubeului.
Multe, foarte multe, magice, misterioase Portaluri in Romania.
Pedra Furada (Piatra Gaurita). Hole Stone (Marriage Stone).
Dar si in alte parti ale lumii.
SECRETE, bine pazite. Cunoscatorii, stiu de ce!
 
Click here:
 






===========================
====================
VIDEO
Have China Built A Stargate? 2012 HD
===========================
===========================================



==========================================
=====================
==========

miercuri, 14 noiembrie 2012

Baalbek, Bekaa Valley, Lebanon.The Mysterious Gigantic Megaliths of Baalbek Temples. Gigantic Megalithic Stone blocks, Land Of The Giants.

 
Temple of Bacchus - Baalbeck, Lebanon.
 
 
 
Layout of the temple complex of Baalbek.

If you are fascinated by the massive stone structures of Stonehenge and the Egyptian pyramids, the temple ruins of Baalbeck will put you at your wits’ end.
 
A part of these ruins next to the Litani River in the Bekaa Valley of Lebanon belong to the Roman period but major portions of the ruins are believed to hail from a much older pre-historic civilization. These ruins are hailed as one of the most intriguing wonders of the world. The temples attributed to the Roman deities like Mercury, Jupiter and Venus count among the best-preserved Roman treasures. However, expert eyes can detect indigenous influences in the temple ruins as well that shows that these temples were meant for local deities like Hadad and Atargatis.

Layout of the temple complex of Baalbek

 
Baalbeck, Lebanon

But what holds the center of mystery about these stone structures are the massive megalithic platform upon which the Roman temples sit. You could identify three such stone blocks that could weigh something close to 350 tons (772,000 lbs). It is a mystery how these blocks were extracted, shaped and carried over miles and lifted to the height of 22 feet to rest atop smaller blocks. Dating of these gigantic blocks has revealed them to be far older than the Roman age. Historical records of Balbeck show it to be only 2,000 years old when Alexander the Great had conquered Baalbeck and turned it into the pilgrim city of Heliopolis.


 
“The largest stone in the world”, Baalbek, Bekaa Valley, Lebanon



 
The Stone of the Pregnant Woman

Moreover, the stone blocks put up by the Romans (never exceeding 70 tones) were far lighter in comparison to the massive stones. If you explore the quarry site 3 miles away from the temples, you can still find an unmoved stone block called ‘the stone of the pregnant woman’ there, which is estimated to be of 1500 tons. It is stunning how these stone blocks, dating back to prehistoric times could be cut into such accurate shapes and fitted together without a single hair-gap precision! These are undoubtedly the largest stone blocks of the earth and should set you wondering what kind of engineering went behind the fit and alignment of these massive structures.

 
The Temple of Jupiter was the largest temple ever constructed by the Roman empire, by quite some margin. It’s far bigger than any temple which was ever built in Rome

 
Bonfils, ca. 1870. Negative inscribed “468. Mur Cyclopeen a Balbek.” Albumen. Unmounted. 11 x 9 inches. © 1996 Middle East Section. Joseph Regenstein Library. The University of Chicago

There are 24 such blocks altogether in the temple complex, the smallest of them close to 300 tones and measuring 68 x 14 x 14 feet.
A fascinating ‘trilithon’ consisting of a row of three megaliths lies at the western end of the Bal-Jupiter temple, each of which is no less than 750 tones. This raised platform called ‘tel’ was probably deemed a sacred site by both the Romans and the Canaanites though many suggest this could be the remnant of some medieval fortress as well. What will appear grossly incongruous to your eyes is the lack of architectural mastery in the setting of the Roman temple blocks. These appear rather haphazard in comparison to the neatly set monoliths belonging to the unknown culture.

Temple of Jupiter

That these stones are different from the Roman building becomes obvious when you find the perimeter of the Jupiter temple not covering the entire width of the underlying monolith. The temple basically stands upon three such blocks, leaving an unused tier of megaliths to jut out at the sides of the temple foundation. If you study the back wall of the temple, you can see for yourself its ill-fitting stone configuration that was probably the result of Arabs, Turks and Crusaders installing Roman temple ruins as a fort, with gaps in between as provisions for canon firing.



 
Mortals left door, Gods right door - Roman Temple of Bacchus. Looking through the grand doorway into the main hall. Have a look at the regular size door at the left.

What is even more startling is that these huge blocks are not the foundation layer. The original edifice seems to be made up of smaller blocks upon which these giants are laid. That way, the structure seems to be strangely inverted in style, with excavations revealing 3 tiers of stones beneath, increasingly smaller in size. This brings into play an interesting evolution of stonework - with a backward development pattern.

Inside of Temple of Bacchus

What still stands unimaginable to modern technology was achieved years ago by people belonging to anonymous cultures. However, what was the purpose of building these gigantic structures will remain a matter of speculation for years to come.